Coverafbeelding Justin Bieber feat. Ludacris - Baby
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   23 piekpositie
  •   85 punten
  •   2010

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-03-1994
Land   Canada

In 2007 wordt Justin Bieber ontdekt via video’s die hij op YouTube had geplaatst. In 2009 verschijnt zijn eerste mini-album, My World, dat in de Verenigde Staten direct een succes wordt. Op het album werkt hij al samen met Usher. Het succes resulteert in zijn debuutalbum, My World 2.0.

Baby is zijn samenwerking met Ludacris en wordt in 2010 zijn eerste Top 40-hit. Jaren later wordt de clip van het nummer de minst populaire die op YouTube heeft gestaan.

In 2013 keert Bieber terug in de Top 40 als hij samenwerkt met Will.I.Am op #ThatPower. Die track wordt zijn grootste succes in ons land. Bieber wordt succesvol en heeft een grote fanbase, de Beliebers. Het sterrendom verleidt de ster ook tot activiteiten waardoor hij veelvuldig in aanraking komt met de politie. En dat leverde hem in 2014 ook het label op van ‘meest vervelende bekendheid’

In 2015 werkt Bieber samen met Skrillex en Diplo aan het Jack Ü-project, waarvan Where Are Ü Now het resultaat is. En terwijl hij met die track begin september nog in de Top 40 staat komt ook de voorloper van zijn nieuwe album, What Do You Mean?, binnen in de lijst. Die single wordt later, voor zes weken, zijn eerste nummer 1-hit in de Top 40. Vlak voor de release van zijn album verschijnt Sorry als nieuwe single en weet eveneens de eerste plaats in de lijst te bereiken.
Het album Purpose verschijnt op 13 november. In de Verenigde Staten weet Bieber met 17 nummers in de Billboard Hot 100 terecht te komen. Daarmee overtreft hij het record van The Beatles en Drake die dat elk met 14 nummers wisten te doen. Terwijl What Do You Mean? en Sorry beide in de top 3 staan wordt Love Yourself zijn eerste Alarmschijf.

Op 4 december 2015 schrijft Justin Bieber een Top 40-record op zijn naam door tegelijkertijd met drie hits in de top 5 te staan. Ook evenaart hij de prestaties van The Beatles (in 1965), Bruce Springsteen (in 1985) en Sandra van Nieuwland (in 2012) die eerder met drie gelijktijdige hits in de top 10 stonden.Op 9 januari 2016 is hij de eerste solo-zanger die zichzelf van de eerste plaats weet te stoten. Love Yourself verwijst op dat moment Sorry terug naar de tweede plaats. Een week later, als ook Children binnenkomt in de Top 40, staat hij met vier nummers tegelijk in de Top 40. Alleen Dave Berry, Sandra van Nieuwland en Ariana Grande leverden die prestatie.
Nadat hij voor alle nummers van het album Purpose al een video afleverde, krijgt Company in juni een nieuwe uitvoering waarin alle hoogtepunten van de zanger worden gemonteerd. Ondertussen is de zanger bezig met zijn Purpose wereldtournee, die hem op 8 en 9 oktober ook naar de Arnhemse Gelredome brengt.
Zijn samenwerking met Diplo (Major Lazer) krijgt in de zomer een vervolg met Cold Water en levert hem zijn vierde nummer 1-hit in een tijdsbestek van nog geen jaar. Ook zijn samenwerking met DJ Snake bereikt in september de eerste plaats. Op dat moment lost Justin Bieber zich opnieuw af bovenaan de Top 40 - een prestatie die alleen The Beatles vaker leverden: totaal drie keer.
Let Me Love You is de vijfde nummer 1-hit voor Justin Bieber in een tijdsbestek van een jaar. Alleen The Beatles wisten dat vaker te doen in een periode van één jaar met zes nummer 1-hits.

Let Me Love You staat vijf weken bovenaan de Top 40. Daarmee brengt Justin zijn totaal aantal weken op nummer 1 op 25. Alleen The Beatles, Marco Borsato en George Michael stonden langer op de eerste plek. In november wordt hij de 10e artiest in de 52-jarige historie van de Top 40 die een jaar in de top 10 heeft gestaan.In 2017 komen we de naam van Justin Bieber tegen op een remix van Luis Fonsi en Daddy Yankee, Despacito. Via deze bijdrage scoort hij zijn zesde nummer 1-hit. Ook laat hij een lang gekoesterde wens van DJ Khaled in vervulling komen door, samen met Lil Wayne, Quavo en Chance The Rapper, mee te werken aan I'm The One. Met David Guetta levert hij in juni de track 2U af die door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Dat gebeurt ook in augustus ook met Friends, de eerste nieuwe track van Justin Bieber zelf na de release van zijn Purpose-album.

Op 9 juli 2018 bevestigt Bieber via zijn sociale media dat hij verloofd is met Hailey Baldwin. Later die maand is hij opnieuw te horen in een samenwerking met DJ Khaled, Chance The Rapper en Quavo: No Brainer.

Met Ed Sheeran brengt hij op 10 mei 2019 de single I Don't Care uit. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track ooit.


Songtekst

You know you love me, I know you care
Just shout whenever and I'll be there
You want my love, you want my heart
And we will never ever ever be apart

Are we an item?
Girl quit playing
We're just friends, what are you saying
Said there's another and look right in my eyes
My first love broke my heart for the first time,
and I was like

Baby baby baby oooh
Like baby baby baby nooo
Like baby baby baby oooh
thought you'd always be mine mine

Baby baby baby oooh
Like baby baby baby noooo
Like baby baby baby oooh
thought you'd always be mine, mine

Oh oh for you, I would have done whatever
And I just can't believe we ain't togheter,
And wanna play it cool,
But I'm losing you
I'll buy you anything
I'll buy you any ring,
And I'm in pieces baby fix me
And just shake me till you wake me
from this bad dream.
I'm going down, down, down, down
And I just can't believe my first love won't be around

And I'm like

Baby baby baby oooh
Like baby baby baby nooo
Like baby baby baby oooh
thought you'd always be mine mine

Baby baby baby oooh
Like baby baby baby noooo
Like baby baby baby oooh
thought you'd always be mine, mine

LUDA!
When I was thirtheen, I had my first love
there was nobody that compared to my baby
Ain't nobody came between us, no one could ever come above
She had me going crazy
oh I was starstruck
she woke me up daily, don't need no Starbucks
She made my heart pound
Let's skip a beat, when I see her in the street and
At school on the playground
But I really wanna see her on the weekend
she knows she got me dazin'
'cause she was so amazing
and now my heart is breaking
But I just keep on saying

Baby baby baby oooh
Like baby baby baby nooo
Like baby baby baby oooh
thought you'd always be mine mine

Baby baby baby oooh
Like baby baby baby noooo
Like baby baby baby oooh
thought you'd always be mine, mine

I'm gone
yeah yeah yeah yeah yeah yeah
Now I'm all gone
yeah yeah yeah yeah yeah yeah
Now I'm all gone
yeah yeah yeah yeah yeah yeah
Now I'm gone, gone gone gone
I'm gone.

Songinformatie

ArtiestJustin Bieber,
Ludacris
 A-kant
Lengte 03:37
 B-kant
Platenlabel Island


Positieverloop