Top 40

week 46 (13 november 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
1
1
4
Details Adele - Easy On Me
14
 
1
160
3
2
12
Details Farruko - Pepas
212
2
392
11
10
20
Details Ed Sheeran - Bad Habits
1020
 
1
744
35
34
3
Details Stromae - Santé
343
34
19
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


28 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Erik: hartelijk dank! @Frankly: de reguliere radiozenders -ook die ten grondslag liggen aan de samenstelling van de LdL!- zullen straks op hun rotatielijsten de jaarlijkse kersthits hebben staan. Dat is inderdaad wel duidelijk.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Tiësto en Ava Max is een ijzersterke combi, dus begrijp de alarmschijf keuze wel. Maar de Top 40 is deze week niet zo spannend en kun je zaterdag beluisteren. Maar dan kies ik voor de Mega Top 30 op 3FM waarbij de luisteraar nog de keuze van de nummer 1 kan bepalen.
Top 40 profiel van Lucas
Lucas  - 
The Motto alarmschijf!
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Hit Zound, dat zeg ik vakkundig.
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound  - 
Je kunt wel hengelen naar streams, maar je moet ze ook maar halen.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Eric Rijpstra. Yade Lauren heeft 0 plays op de radio , heeft geen platenlabel maar wel vakkundig naar streams gehengeld.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Mr Music Steijl. Appels met peren. De Single Top 100 is een streaminglijst Spotify 2.0. Top 40 meet reguliere radio en streaminghits. Die rotatielijsten maken die stations niet voor noppes. Oude Kerstsingles vallen daarbuiten. Dat moet nu inmiddels toch wel duidelijk zijn.
Top 40 profiel van Peter Broekstra
Peter Broekstra  - 
@Bryan Scholman, in 2001 heeft India.Arie ook drie weken op nr. 40 gestaan, week 19 t/m 21. Kygo is de 2e track die dit presteert.
Top 40 profiel van Pat de Jager
Pat de Jager  - 
Eigenlijk zijn er maar 3 keuzes voor AS; Post Malone, Tiesto & Ava Max of Calvin Harris
Top 40 profiel van Pat de Jager
Pat de Jager  - 
Geen idee, Q hecht geen waarde aan traditie. Laat de LDL en Alarmschijf gewoon liggen als ze hun Top 1000 uitzenden,
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Weten jullie wat de AS van deze week is? Vanwege de Q-top 1000 is het niet op de radio bekendgemaakt
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Twee feitjes wat betreft Lil Nas X: na 5 weken slechts een plaatsje onder Coldplay, is het verschil nu groter en bovendien al 4 weken op rij op 12.
Top 40 profiel van Bryan Scholman Scholman
Bryan Scholman Scholman  - 
eindelijk anywhere with you binnen, zit al tijden op repeat hiero, acraze en rain radio lekker omhoog mooiiii, kygis undeniable 1e track ooit die 3 weken op 40 blijft hangen zonder plek 40 te verlaten zijn, moth to a flame die blijft hangne wel verrassend
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Frankly: waar andere (buitenlandse) hitlijsten, bijvoorbeeld Single Top 100 in december worden overbevolkt door eeuwige kersthits doet de Top 40 dat niet. Dus geen Mariah Carey, Wham!, Chris Rea, Status Quo, Yoko Ono et cetera in de LdL. Opmerkelijk, want die worden wel volop gestreamd en duiken op menige playlist van willekeurige radiostations op die worden meegewogen in de samenstelling van de LdL. Dat heeft dus absoluut niets met de kerstlijst van Spotify te maken.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
MrMusicSteijl heeft al een mooie samenvatting gegeven. Graag voeg ik eraan toe dat het bijzonder is dat een van de best gestreamde singles al een aantal weken Yade Lauren is met 'In de nacht'. Die had toch deze week door moeten zijn en op 40 moeten binnenkomen. maar nee, Kygo krijgt er nog een weekje op 40 erbij. Ed Sheeran inmiddels met 3 platen in de Top 25. Ik gun het hem, maar je krijgt dan wel dat een ander talent niet in de Top 40 komt. Goed om te zien dat Coldplay de Top 10 heeft bereikt, maar dat had volgens mij ook al moeten gelden voor The Weeknd met SHM. Lekker dansbaar is Acraze, dat wordt vast top 10 de komende week! En ben blij dat de nieuwe van Tom Grennan eindelijk doorstijgt. En wat zou het mooi zijn als Radio538 en Q meer Santé van Stromae gaan draaien. Nu zakt de plaat een plekje, maar soms krijgen platen vleugels als ze meer aandacht krijgen op de grote radiostations. Stromae verdient dat zeker!
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo  - 
Beetje saaie lijst deze week. Had ook wel 5 binnenkomers verwacht, maar helaas. Alarmschijf denk ik voor Kensington, omdat de leadzanger gaat stoppen :( Zullen we denk ik ook niet zo veel hits meer krijgen van Kensington, helaas. Hoop dat er wel nog wat verfrissing komt aankomende weken.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
Blokkeren van , niet met ;
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Mr Music Steijl , wat bedoel je met blokkeren met re-entries van Kersthits ? Top 40 meet reguliere singles via streams, radioplays en social media. Daar hoort de Kerstplaylist van Spotify niet bij.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Coldplay Top 10, de voorganger, Higher Power, net niet, al had die dat zeker ook verdiend.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
@Stefan,ik volg de Top 40 al ruim 50 jaar en ben gek op cijfertjes. De records zitten vaak wel in mijn hoofd.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Ik hoop dat Q vandaag eens niet zo voorspelbaar is met de keuze voor de AS. Leuk als ze voor de nieuwe PDM, Di-Rect, Imagine Dragons, Alicia Keys of ZAZ & Till "Rammstein" Lindemann kiezen. Maar het zal wel weer diep uit de comfort zone komen.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Aardige lijst deze week met kleine verschuivingen en dus kleine correcties gezien streams en downloads. Richting einde jaar zal er wel weer niet veel spectaculairs gebeuren. De re-entries van kersthits worden in ieder geval door de LdL geblokkeerd, enerzijds goed, maar anderzijds natuurlijk niet terecht. Er staan in de Tip wel wat goede kanshebbers om tot het platform der populairste 40 toe te treden, maar ook daar stokt het. Twee goede binnenkomers! Ongelooflijk dat Kygo er nog in staat, die had toch best ruimte kunnen maken voor één van de snelle stijgers in de Tip van vorige week. Leuk dat Antoon daalt. Jaap overtuigt niet qua streams, dus 2 plekjes omhoog is an sich ook nog een grote stap. Ernstig jammer dat Stromae niet doorstijgt, totaal ondergewaardeerd, net zoals de mensen, waarover hij zingt. Better days past, what's in the name, beide terecht omhoog. CKay verder omlaag, terwijl streams toch behoorlijk zijn. Het verloop van deze track begrijp ik eerlijk gezegd niet helemaal. Had hoger gemoeten. Jonas Brothers stijgen, maar op basis waarvan?! Tom Grennan eindelijk in een hogere versnelleing, geheel juist. Het middenveld stokt op Do it to it na dan. En de strijd om een plaats in de Top 10 is nu door CP/BTS gewonnen. De top 10 kent enkele kleine verschuivingen, waarbij het duo EJ/Lipa nu op de zilveren rang plaats nemen. Moet Adele zich zorgen maken?
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Fijn dat Kygo er nog in staat top plaat. 3 weken op 40 is dat ooit voorgekomen? Verder hele saaie lijst met veel zittenblijvers. Alarmschijf graag naar Imagine Dragons
Top 40 profiel van Stefan
Stefan  - 
@John hoe weet jij deze informatie zo snel? Ben ik wel benieuwd naar haha!
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Verder: Stay nu met Bad habits in een strijd voor beste van 2021 (flashbacks naar o.a. 2017). Veel plakt, maar Rain radio en Acraze mogen van mij weg. Grennan en JB eindelijk omhoog, en better days 2x omhoog hopend op beter dagen. Santé helaas geen grote hit, meer gehoopt
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@John, bedankt, ik wou al vragen of dit bijzonder was, vond ik wel
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Undeniable 3 weken op 40, een evenaring van het record uit 2001 van India Arie met Video!
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Ik zeg het niet vaak maar wat een dooie boel, 10 zittenblijvers en verder geen spectaculaire verschuivingen, jammer