Coverafbeelding The Weeknd - Take My Breath
  • Statistieken
  •   16 weken
  •   7 piekpositie
  •   366 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-02-1990
Land   Canada

Abel Tesfaye begint in 2010 met het uploaden van tracks naar YouTube onder de naam The Weeknd. In 2011 is die hoeveelheid nummers uitgegroeid tot een drietal mixtapes, waaruit later zijn debuutalbum Kiss Land wordt samengesteld. Het album komt in de Verenigde Staten op nummer 2 in de albumlijst en is in de eerste week van release al goed voor bijna 100.000 stuks.

In 2014 komt de track Devil May Cry komt terecht op de soundtrack bij The Hunger Games: Catching Fire. Met Ariana Grande maakt hij Love Me Harder dat Alarmschijf wordt en aan het eind van het jaar in de Top 40 belandt.

In 2015 dient zich in ons land ook een solo-track van The Weeknd aan; Earned It is afkomstig uit de film Fifty Shades Of Grey en komt in 13 weken Top 40 tot de 15e plaats. Eind juni bereikt Can't Feel My Face de Top 40 en staat uiteindelijk drie weken op nummer 2. Die track is geproduceerd door Max Martin en afkomstig van zijn tweede studioalbum, Beauty Behind The Madness. Daarvan weet ook The Hills de eerste plaats van de Amerikaanse singlelijst te bereiken. Begin 2016 scoort hij met In The Night zijn vierde Top 40-hit.

Op 21 september 2016 onthult The Weeknd de titel van zijn derde studioalbum, Starboy, dat op 25 november moet verschijnen. Een dag later blijkt de titeltrack van dat album een samenwerking te zijn met het Franse duo Daft Punk als het nummer wordt uitgebracht. Het wordt in november de eerste nummer 1-hit van The Weeknd die vier weken de Top 40 weet aan te voeren. Ook verschijnt er dan een volgende samenwerking met Daft Punk, I Feel It Coming, dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. In april van 2017 wordt Rockin' de volgende single.

Begin 2018 maakt hij met Kendrick Lamar voor de soundtrack van de Marvel-film Black Panther de track Pray For Me. Niet veel later brengt hij de ep My Dear Melancholy uit waarvan Call Out My Name de openingstrack is. In januari van 2019 verschijnt Lost In The Fire, een samenwerking met de Franse dj en producer Gesaffelstein die hem eerder hlelp met productiewerk voor zijn ep.


After Hours is het vierde studioalbum van The Weeknd. Van dat album wordt Blinding Lights zijn tweede nummer 1-hit. Het nummer komt bij de vier grootste Top 40-hits aller tijden. Later worden ook In Your Eyes en Save Your Tears als singles gekozen, In de week waarin Save Your Tears in de Top 40 komt verschijnt ook Over Now, een samenwerking met Calvin Harris. Dat het samenwerken bevalt blijkt in november als hij meewerkt aan een nieuwe versie van Hawaí, de track van Maluma.
Begin augustus 2021 dropt hij de single Take My Breath wat afkomstig is van zijn volgende album. De single staat in het teken van de Olympische atletes van het Amerikaanse team. Hij slaat in oktober de handen ineen met Swedish House Mafia en samen leveren ze de track Moth To A Flame af. De track One Right Now is het resultaat van zijn samenwerking met Post Malone.
Begin januari 2022 verschijnt zijn vijfde studioalbum genaamd Dawn FM. Tegelijkertijd brengt hij het nummer Sacrifice van dit album uit. Met de single Out Of Time brengt hij in april de opvolger uit. Hij werkt eind 2022 samen met 21 Savage mee aan het nummer Creepin' van Metro Boomin. In diezelfde periode komt de langverwachte sequel Avatar: The Way of Water uit. The Weeknd is te horen op de soundtrack met het nummer Nothing Is Lost (You Give Me Strength).
Samen met Ariana Grande brengt hij in februari 2023 de single Die For You Remix uit. In april 2023 werkt hij samen met Future en droppen ze de single Double Fantasy.

Songtekst

I saw the fire in your eyes
I saw the fire when I look into your eyes
You tell me things you want to try
I know temptation is the devil in disguise

You risk it all to feel alive
You're offering yourself to me like sacrifice
You said you do this all the time
Tell me you love me if I bring you to the light

It's like a dream
What she feels with me
She loves to be
On the edge
Her fantasy
Is okay with me
Then suddenly
Baby says

Take my breath
Away
And make it last forever, babe
Do it now or never, babe
Take my breath
Away
Nobody does it better, babe
Bring me close to ...

Want me to hold on to you tight
You pull me closer, feel the heat between your thighs
You're way too young to end your life
Girl, I don't want to be the one who pays the price

Ooh, it's like a dream
What she feels with me
She loves to be
On the edge
Her fantasy
Is okay with me
Then suddenly
Baby says

Take my breath
Away
And make it last forever, babe
Do it now or never, babe
Take my breath
Away
Nobody does it better, babe
Bring me close to heaven, babe
Take my breath

Oh
Oh oh oh
And they'll see me
Oh oh oh ooh ooh ooh (Yeah, say)
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh
Oh oh

Take my breath
Away
And make it last forever, babe
Do it now or never, babe
Take my breath
Away
Nobody does it better, babe
Bring me close to heaven, babe
Take my breath

Take my breath
Nobody does it better, babe
Bring me close to heaven, babe
Take my breath

Songinformatie

ArtiestThe Weeknd
Titel Take My Breath
Lengte 3:40
Componist(en) Abel Tesfaye · Ahmad Balshe · Max Martin · Oscar Holter
Producer(s) Max Martin, Oscar Holter, The Weeknd
Engineer(s) Sam Holland
Mixage Serban Ghenea
Platenlabel Republic Records
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 06-08-2021
Hoogste positie UK 13
Hoogste positie US 6


Positieverloop