Coverafbeelding Suzan & Freek - Dromen In Kleur
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   15 piekpositie
  •   141 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Land   Nederland

Het verhaal van het muzikale duo Suzan & Freek spreekt enorm tot de verbeelding. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school, waar tijdens de muziekles de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is een hobby die steeds meer tijd in beslag neemt en vanuit hun basis in de Achterhoek groeit het aantal popzalen waar wordt opgetreden gestaag verder uit het land in tot aan de Randstad aan toe. De liefde voor elkaar en de liefde voor muziek blijven echter onverminderd groot. “We zijn op een gegeven moment puur voor de lol gestart met het opnemen van covers, die we onder het kopje ‘De Minuut’ op Facebook plaatsten”, aldus Suzan. “Het idee was dat we daardoor misschien wel wat meer optredens zouden kunnen krijgen. Het klinkt in deze tijd van sociale media wellicht hopeloos naïef, maar we hadden nooit kunnen bedenken dat het allemaal zo’n vlucht zou gaan nemen.”


Dat het ‘allemaal een vlucht heeft genomen’ is een understatement. De Suzan & Freek-versie van Mr Probz’ Nothing Really Matters werd tot verbazing van het tweetal gedeeld door Mr. Probz zelf. “Toen hadden we het idee dat we op de goede weg waren”, herinnert Freek zich. “Het aantal volgers nam toe.” De Minuut met OMI’s Cheerleader had enige tijd later een zelfde vliegwieleffect. OMI noemde het “the best cover I’ve heard”. Het definitieve duwtje omhoog kwam voort uit de verstilde Suzan & Freek-versie van The Chainsmokers’ Don’t Let Me Down. “Wij hebben nooit de liedjes letterlijk nagespeeld, we gooien er altijd een eigen sausje overheen”, zo zegt Suzan. “Daarin kunnen we onze creativiteit kwijt. Ook dit was een volledig andere versie dan het origineel, maar The Chainsmokers waren onder de indruk en ook zij deelden de cover via hun social media.”

In het najaar van 2018 debuteert het duo met Als Het Avond Is. “Wij hebben al onze covers ook altijd vanuit onze eigen visie opgenomen. Daarbij lag altijd de focus op een goede melodie en onze stemmen”, zo zegt Suzan. Freek voegt toe dat met het eigen werk die lijn wordt voortgezet. “Tot nu toe lijkt alles wel een droom. Wat is er mooier dan doen wat je het liefst doet, met degene die je het liefst bij je hebt? Wij voelen ons enorm gelukkig dat we dit mogen en kunnen doen. Nu is het tijd voor de volgende stap en we gaan hard werken om de droom van een toekomst met mooie eigen liedjes verder waar te maken."

Als Het Avond Is staat 29 weken in de Top 40 en krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Eind juni van 2019 verschijnt Blauwe Dag, dat in de Top 40 op nummer 4 weet te komen. Als derde single van het album Gedeeld Door Ons verschijnt Deze Is Voor Mij.Begin mei 2020 keert het duo terug met een nieuw nummer, Weg Van Jou. Met Snelle maken ze De Overkant waarmee ze hun tweede top 3-hit scoren. Suzan & Freek schittert in De Beste Zangers met Papa waar ze hun versie van de hit van Stef Bos brengen.

Begin 2021 traden ze op in De Vrienden Van Amstel LIVE!. Naast hun eigen nummers zongen ze ook samen met Maan en Snelle met het nummer Ze Huilt Maar Ze Lacht. In maart 2021 komen ze met hun eerste single van dat jaar genaamd Goud. Al 17 weken staat hun hitsingle Goud in de Top 40, maar nu is de weg naar de uitgang langzaam inwerking gezet. Hoog tijd om weer een nieuwe single te lanceren en dat doen ze begin juli met de single Onderweg Naar Later. Eind oktober lanceren zij hun tweede studio album Dromen In Kleur en brengen zij ook de gelijknamige single uit. In maart 2022 brengen zij de single Honderd Keer uit. Ook dit keer scoren zij weer een dikke hit. Kwijt is de single die zij in de zomer van 2022 uitbrengen.
Slapeloosheid is de titel van de eerste single die zij uitbrengen in 2023.


Songtekst

Ik kijk om me heen
En zie dezelfde straat
Maar het voelt of er nu ineens
Een nieuw licht op staat

Heel mijn leven lang
Ging ik er aan voorbij
Maar wat ik al die tijd niet zag
Maak jij nu los in mij
Dat het hier zo mooi kan zijn

Voel je het licht
Proef je de mist
Makkelijk gezegd
Dat het onwerkelijk is
Maar het is echt
Sinds jij er bent
Zie ik alles anders dan
Hoe ik het ken
Hoop dat het nooit went
Want we dromen in kleur

Ik doe mijn ogen dicht
Het voelt alsof ik vlieg
En ik weet niet hoe het kan
Maar het boeit me niet

En hoe je het ook noemt
Ik wil het nooit meer kwijt
Wat ik nu zie, wat ik hoor en voel
Dat wil ik voor altijd
Dat het hier zo mooi kan zijn

Voel je het licht
Proef je de mist
Makkelijk gezegd
Dat het onwerkelijk is
Maar het is echt
Sinds jij er bent
Zie ik alles anders dan
Hoe ik het ken
Hoop dat het nooit went
Want we dromen in kleur

Alles lijkt
Mooier nu ik kijk
Met jou

Voel je het licht
Proef je de mist
Makkelijk gezegd
Dat het onwerkelijk is

Voel je het licht (Voel je het licht)
Proef je de mist (Proef je de mist)
Sinds jij er bent (Sinds jij er bent)
Hoop dat het nooit went (Hoop dat het nooit went)

Want we dromen in kleur
En het is voor het eerst dat dat gebeurt
Want we dromen in kleur
En het is voor het eerst dat dat gebeurt
Want we dromen in kleur

Songinformatie

ArtiestSuzan & Freek
Titel Dromen In Kleur
Lengte 3:21
Componist(en) Suzan Stortelder · Palm Trees · John Ewbank · Freek Rikkerink · Arno Krabman
Producer(s) Arno Krabman
Platenlabel Sony Music
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 14-10-2021


Positieverloop