Coverafbeelding Coldplay x BTS - My Universe
  • Statistieken
  •   19 weken
  •   9 piekpositie
  •   427 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Chris Martin en Jonny Buckland leren elkaar kennen op de Londense Universiteit. Ze beginnen met Will Champion en Guy Berryman een band die, na wat naamswijzigingen, uiteindelijk Coldplay wordt. Uit de eerste demo’s blijkt al dat de band capaciteit heeft en in 2000 verschijnt het eerste album, Parachutes, waarvan Trouble een kleine hit werd in de Top 40.

Met een interval van ongeveer drie jaar verschijnen daarna nieuwe albums van de heren. Van A Rush Of Blood To The Head (2002) komt Clocks op nummer 2. In 2005 verschijnt het derde album, X&Y, waarvan Talk de Britse groep voor het eerst een Alarmschijf en een nummer 1-hit oplevert.

Viva La Vida is de belangrijkste track van het album Viva La Vida Or Death And All His Friends in 2008. De single is hun tweede Alarmschijf en komt opnieuw boven aan de Top 40. Het nummer blijkt dusdanig succesvol dat het, op dat moment, zelfs bij de 10 grootste Top 40-hits ooit terecht komt.

In 2011 verschijnt het album Mylo Xyloto, het vijfde studioalbum. Paradise is dat jaar veruit de meest succesvolle single met een 3e plaats als resultaat. Ook de samenwerking met Rihanna op Princess Of China verdient het genoemd te worden.

Tussendoor maakt Coldplay met Atlas een nummer voor de soundtrack van de film The Hunger Games: Catching Fire. De single bereikt in het najaar van 2013 de 17e plaats in de Top 40.

Op 19 mei 2014 verschijnt het album, Ghost Stories. Met Magic, A Sky Full Of Stars en Ink brengen de heren hun totaal aan Top 40-hits op 20. De drie singles werden Alarmschijf. Midnight en True Love waren andere nummers van het album die bleven steken in de Tipparade. Op 4 december verschijnt het zevende studioalbum van Coldplay, A Head Full Of Dreams. Zowel Adventure Of A Lifetime als ook Everglow worden uitgeroepen tot Alarmschijf.

Hymn For The Weekend, waarop ook Beyoncé te horen is, wordt in januari 2016 officieel door de band aangekondigd als tweede single van het album. Een maand later staat de band op het podium tijdens de pauze van de Amerikaanse Super Bowl. Eind april kiest de band Up&Up als derde en laatste single van het album, dat wordt vergezeld van een bijzondere video en door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf.

Waar in 2016 Chris Martin al te zien is in de studio met The Chainsmokers wordt eind februari van 2017 duidelijk dat Something Just Like This de nieuwe single is van de groep in een samenwerking met het Amerikaanse duo.

Als op 14 juli 2017 hun EP Kaleidoscope verschijnt wordt Miracles (Something Special) hun 18e Alarmschijf. Daarmee evenaart de Britse band het record 'meeste Alarmschijven' dat op naam staat van U2. Eind 2018 brengt de groep, dan onder de naam Los Unidades, een ep uit ter ondersteuning van Global Citizen. Van die ep is E-Lo, een samenwerking met Jozzy en Pharrell Williams, de focustrack.

In november 2019 verschijnt er met Everyday Life een nieuw album. Waar Orphans de eerste single wordt en tevens wordt uitgeroepen tot Alarmschijf blijkt ook de titeltrack van het album populair te zijn. Champion Of The World is in het vroege voorjaar van 2020 de volgende single. De track wordt vergezeld van een feel-good clip waarin te zien is hoe een kleine Chris Martin zijn uitvlucht vindt als hij het op school en thuis lastig heeft.
De eerste single van 2021 werd niet zomaar aangekondigd. Met cryptische billboards over de hele wereld wezen op een mysterieuze website genaamd alienradio.fm. Fans slaagden erin de letterachtige symbolen te ontcijferen om de titel van het nummer en de releasedatum te ontdekken. Met Higher Power brengen zij hun eerste single van 2021 uit. Eind september brengen zij samen met de populaire jongensgroep BTS de single My Universe uit. Het nummer is in het Engels en Koreaans gezongen.
Halverwege februari 2022 hebben de heren Selena Gomez weten te strikken voor het nummer Let Somebody Go.

Songtekst

You (You)
You are (You are)
My universe
And I (I)
Just want (Just want)
To put you first
And you (You)
You are (You are)
My universe
And I

In the night I lie and look up at you
When the morning comes I watch you rise
There's a paradise they couldn't capture
That bright infinity inside your eyes

Maeil bam nege naraga (Ga)
Kkumiran geotdo ijeun chae
Na useumyeo neoreul manna (Na)
Never ending forever, baby

You (You)
You are (You are)
My universe
And I (I)
Just want (Just want)
To put you first
And you (You)
You are (You are)
My universe
And you make my world light up inside

Eodumi naegen deo pyeonhaesseotji
Gireojin geurimja sogeseo (Eyes)
And they said that we can't be together
Because, because we come from different sides

You (You)
You are (You are)
My universe
And I (I)
Just want (Just want)
To put you first
And you (You)
You are (You are)
My universe
And you make my world light up inside

My universe (Do do, do do)
My universe (Do do, do do)
My universe (Do do, do do)
You make my world
You make my world light up inside
Make my world light up inside

Nareul balkyeojuneun geon
Neoran sarangeuro su noajin byeol
Nae ujuui neon
Tto dareun sesangeul mandeureo juneun geol
Neoneun nae byeorija naui ujunikka
Jigeum i siryeondo gyeolgugen jamsinikka
Neoneun eonjekkajina jigeumcheoreom balgeman binnajwo
Urineun neoreul ttara i gin bameul sunoeul geoya
Neowa hamkke naraga
When I'm without you I'm crazy
Ja eoseo nae soneul jaba
We are made of each other, baby

You (You)
You are (You are)
My universe
And I (I)
Just want (Just want)
To put you first
And you (You)
You are (You are)
My universe
And you make my world light up inside

My universe (Do do, do do)
My universe (Do do, do do) (I just want, just want)
My universe
You
You are (You are)
My universe
And I
My universe

Songinformatie

ArtiestColdplay,
BTS
Titel My Universe
Lengte 3:46
Componist(en) Bill Rahko · Guy Berryman · Jonny Buckland · Will Champion · Chris Martin · Max Martin · Oscar Holter · Rm · Suga · Will Champion · J-hope)
Producer(s) Oscar Holter, Bill Rahko, Max Martin
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 24-09-2021
Hoogste positie UK 3
Hoogste positie US 1


Positieverloop