Top 40

week 50 (14 december 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
3
2
11
Details Maroon 5 - Memories
211
 
2
387
4
4
14
Details Post Malone - Circles
414
 
3
478
10
9
9
Details Regard - Ride It
99
9
176
11
21
10
Details Dominic Fike - 3 Nights
2110
11
112
12
11
14
Details Camila Cabello - Liar
1114
 
6
415
16
23
5
Details Kensington - Uncharted
235
 
16
72
19
19
10
Details The Script - The Last Time
1910
 
13
227
23
16
7
Details Coldplay - Orphans
167
 
15
150
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


47 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Als er een keuze van de Top 40 is waar ik het mee eens ben is het de keuze om oude kersthits weg te laten, hoef niet elke december dezelfde lijst.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Mariah Carey op 1 in Billboard en verder is zij in zo'n beetje alle hitlijsten terug te vinden. Toch hoogst opmerkelijk, dat de Top 40 dan zegt, geen re-entries. Als iets gestreamd wordt, ook al zijn het seizoenshits, dan moet je die gewoon meenemen! Het maakt de lijst dynamisch en geeft tevens een evenredig beeld van het muzikale landschap.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers
Toch is het wel uit te leggen. Vroeger kocht iemand een singletje en dan had je dat voor heel je leven en werden de fysieke verkopen geteld. Nu met Kerstmis streamt iedereen opnieuw zijn nummers en zijn ze dus jaarlijks opnieuw in de verkoop, maar niet als unieke download. Daarom vind ik als er niet een nieuwe mix of re-release is, dat ze niet mee hoeft te nemen. Het gooit ook de lijst helemaal op zijn kop en de reguliere hits lopen er veel punten mee mis, zodat ze niet objectief vergeleken kunnen worden met hits in andere seizoenen.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Dan kun je Mariah Carey en Wham elk jaar reserveren voor de Top 40. De lijst gaat over reguliere hits. M.u.v van het overlijden van een groot hitartiest
Top 40 profiel van Nick
Nick
Mariah Carey weer terug in de Mega Top 30
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Weeknd #1 zou erg leuk zijn, hoop zelf dat Dua Lipa hem snel nog even pakt voordat dat gebeurt
Top 40 profiel van Erik
Erik
Verwacht dat the Weeknd ergens in januari 2020 de nummer 1 positie pakt. Nummer zal na de feestdagen echt worden opgepakt op de radio en Spotify. Leuke en verassende 80s sound.
Top 40 profiel van Ray Willems Willems
Ray Willems Willems
jaar lijst top 40 de top10 staat vast .. de nr 1 van nu Tones and I komt uit op nr 14 in de top100 over 2019 901 marco borsato & davina michelle & armin van buuren hoe het danst 839 ed sheeran & justin bieber i don't care 744 duncan laurence arcade 741 shawn mendes & camila cabello senorita 741 suzan & freek als het avond is 730 lewis capaldi someone you loved 728 daddy yankee ft snow con calma 727 kris kross amsterdam ft maan & bizzey hij is van mij 724 mabel don't call me up 717 ed sheeran ft khalid beatiful people
Top 40 profiel van Hans Kegge
Hans Kegge
Iedereen weet dat Mariah Carey en Wham in deze tijd altijd in de Top 10 staan over heel de wereld.Waarom dan niet in de Top 40?Die lijst klopt dus niet.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Dennis ze waren ook vroeg begonnen. Hoe Het Danst ook eruit, is ook lang nummer, maar wel langere reclameblokken dan normaal dus weet ook niet precies
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
Het valt me op dat er wat 'tijd over' is vanmiddag in de radio-uitzending van De Top 40. Het begint a wekelijks met het draaien van de nummer 1 van vorige week direct na tweeën en om 16.45 natuurlijk 'Repeat of niet'. Maar vanmiddag extra vaak een tip voor de top 40. Een vd redenen zal wel zijn dat de nieuwe Alarmschijf ook al binnenkwam in de lijst. Ik heb ook het idee dat aardig wat nummers in de lijst staan die niet al te lang duren (zegge 3 minuten of korter. Viel me gewoon op vanmiddag :)
Top 40 profiel van Marco van Gils
Marco van Gils
Volgende week roller coaster terug? Deze week de hoogste positie voor track en album sinds release in Dutchcharts Top 100's.
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
Volgens mij ongeveer: 1. Hoe Het Danst 2. I Don't Care 3. Señorita 4. Hij Is Van Mij 5. Someone You Loved 6. Arcade 7. Avond 8. Ijskoud 9. Con Calma en 10. (waarschijnlijk) Dance Monkey. Zal niet helemaal kloppen, maar ongeveer zal dit in de richting komen met deze hits o.a..
Top 40 profiel van Nick
Nick
Wat is nu de Top 10 van het jaar?? Of is er niemand die dat bij houdt?
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Wesley Steenbergen, Het kan wel. Bebe Rexha, wordt nu pas opgepikt op de radio. Vreemd vind het dus niet. Sommige platen zijn nu eenmaal een Grower (zoals dat zo mooi heet)
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Martijn Poortvliet, Ik vind het ook vreemd. Wat sinds Q Music het uitzendt, staat iedere week de alarmschijf van die week al in de Top 40. Meende me te herinneren dat het 1x niet was. Maar je weet dat de AS die vandaag wordt bekend gemaakt, volgende week in de lijst staat. Net of weet Q Music van te voren de lijst
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Vernon Nab, Ik ben juist blij dat Hoe Het Danst eindelijk de lijst uit is. Is een goede plaat maar had een week of 6 eigenlijk de lijst uitgemogen. Ed Sheeran had met Beautiful People nog wel 1 of 2 weken in de lijst mogen staan. Had liever Good As Hell of God Is A Dancer de lijst uitgehad. Lewis Capaldi had de Top 5 wel mogen halen. Someone You Loved begon me niet te vervelen maar ik ben (nog) niet kapot van Before You Go. Geen slecht nummer. Maar voorlopig hoeft hij niet veel verder te komen dan de huidige plek. Meduza is inderdaad een lekkere track, maar hoeft voor mij ook niet in Top 10. Dat Bebe Rexha binnenkomt is logisch, track wordt inmiddels opgepikt op de radio. Maar dat Harry Styles slechts binnenkomt op 40 is mij ook een raadsel. Die had ik inderdaad hoger verwacht, vooral omdat hij AS is. Ik ben het met je eens wat betreft The Weeknd. Zeer goede plaat. Wordt denk ik inderdaad grote hit, maar had eigenlijk AS moeten zijn. Martin Garrix & Dean Lewis zouden nog in de jaarlijst kunnen komen, als ze naar Top 10 (waar ze ook horen) stijgen. Ze staan op dit moment op 100 punten. Met een Top 10 hit gaat het ze lukken. Want je hoeft niet meer zoals 20 jaar geleden een 160 punten te hebben om in de jaarlijst staan. Maar het is sowieso te hopen dat ze een dikke Top 10 (liefst Top 3) te halen. Veel beter dan zijn vorige track.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ik ben het er helemaal mee eens dat er vaak dingen niet kloppen, maar dat komt niet door streaming, maar doordat de positie van een nummer in de lijst niet overeenkomt met hoe deze het doet op Airplay/Streaming. Maarja, methodologie van de Top 40 is gewoon wat vreemd.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Frank Zweers, Ja vooral binnenkomen op 40 is kantje boordje. We hebben veel binnenkomers op 40 gehad dit jaar waarvan de meesten het niet best deden. Ik herinner me Power over me, Piece of your heart en natuurlijk 3 Nights. Maar je kunt over het algemeen binnenkomen op 39 of 38.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Strakke lijst. Binnenkomen op de allerlaagste posities in de Top 40 is altijd kantje boord. En Dua Lipa klimt wel weer terug.( een hit in de breedte)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Jammer van Hoe Het Danst, maar dat wordt gecompenseerd door eindelijk een exit voor Someone You Loved en Beautiful People. Snap niet helemaal dat Circles nog boven Don’t Start Now en ROXANNE staat. MEDUZA op weg naar tweede top tien hit, lekker. You Can’t Stop The Girl boven Adore You vind ik wat vreemd, want wat doet dat nummer het slecht. Blinding Lights lekker hoog binnen, wordt nog wel een knalhit. Ook Garrix en Lewis stijgen door, hopen dat die de lijst van 2020 halen want ik denk niet dat dit jaar nog gaat lukken. Ben helaas geen groot fan van eigenlijk alle grote stijgers deze week.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@Martijn: leek langer geleden, is best wel bijzonder. Hoe lang is het geleden dat er drie nieuwelingen op rij binnen kwamen? @Sander: klopt, artiesten uit de vorige eeuw (uitzonderingen daargelaten) worden nauwelijks meer gedraaid.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
@MrMusicSteijl, ik zou ook wel een kerststunt willen hebben want de tip is grotendeels flop, misschien dat roller coaster stunt? Kreeg ineens streaming vorige week als een malle (1e entry rond 25) en zal nog altijd airplay hebben. Daarnaast veel publiciteit rondom Top2000 en Top4000 noteringen (SPOILER: Entries daar op 4 en 8)
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Hopelijk Freya met Castles in de Lijst volgende week?!
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Ain ding nog wat mie voak opvalt is dat de sonyacts altied eerste weer zakken en din weer goan stiegen (Fike, Gerrits) bevubbeld. Wat denken joe der van?
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Verrazzende stieging van Faaik ja noar 11 en de twij binnenkommer verazzen mie nog meer of het de topb 40 veur Sunterkloas speilt dizz moal? Hoop dat Kali van Dkango, mien goije vrund, gauw binnenkomt want de karnefal is aal aan de gang. Mecedez Rekloame is al aan de gang. Kensington wot omhoog tilt en gerrits ook met joesd to lof te hoog in verholden tot de pleelist. Nou tabee. Suk6 en goud wiekent.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Dennis hoeze vind jij die verrassend dan? Ik had hem wel voorspeld is goed nummer ook
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@ Nick: verrassende DanceSmash :) @ Gaatze: Reken maar dat Q wel een beetje kan 'spelen' met het verloop van de Alarmschijf. Ook als je naar de middagshow van Domien luistert, kan je wel wat hints opvangen aangaande het verloop van sommige platen. Tussen de regels doorlezen wordt dat ook wel genoemd :)
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Ik ben het wel met degenen eens, die zeggen dat veel artiesten uit de jaren 90 en zeroes en de '10 worden genegeerd. Voor een aantal geldt ook dat ze niets bijzonders meer uitbrengen, zoals The Black Eyed Peas maar er zijn ook artiesten die opeens minder scoren. Dat komt door de streaming. Katy Perry had een paar jaar geleden veel grotere hits gescoord met bv Never Really Over. Dus er zit wel een kern van waarheid in naar mening
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@ Nick: je vergeet mn smiley. Ik had m gister ook al aangedragen in tipparade-topic :)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Lekker Weeknd AS, die gaat nog heel groot worden
Top 40 profiel van Nick
Nick
The Weeknd AS! Alsnog
Top 40 profiel van Nick
Nick
Tiësto DS
Top 40 profiel van Sander
Sander
@Freek Luiten alles wat van eigen bodem komt word altijd dood gepromoot. En inderdaad Maroon 5 is 1 van de uitzonderingen. Maar de meeste artiesten worden echt genegeerd.
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
De lijst begint gelukkig wel goed op te schonen nu. Als straks Sam Smith en Suzan & Freek uit de lijst zijn, heb je de Jonas Brothers als langst genoteerde met waarschijnlijk 19 weken. Dan spreek je wel van een snelle lijst tegenwoordig. Verder niet echt veel speciaals, Tones and I mag wel van de nummer 1 af nu, laatste 2 weekjes mag Pa Olvidarte wel op 1 van mij apart. Alarmschijf voelde ik al aankomen voor The Weekn, ben benieuwd wat de laatste 2 weken van 2019 nog gaan brengen qua binnenkomers en Alarmschijven.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste MrMusicSteijl, Dominic Fike is wel een goed nummer maar inderdaad dit is wel overdreven. Dance Monkey heeft inderdaad wel lang genoeg op 1 gestaan. Maar Pa Olvidarte is ook een wat overschat nummer. Persoonlijk vind ik het meer plek 9 of 8. Zou liever Maroon 5 of Dua Lipa op 1 zien staan. Kensington gaat inderdaad lekker flink omhoog. Hopelijk volgende week in Top 10. Weet niet of je oude kerstnummers (hoe goed ook) mee moet laten tellen. Van de normale hits krijg je toch vertekend beeld. Als je kerstnummers mee zou rekenen. Dan had je Lucas & Steve, Bebe Rexha en Harry Styles nu niet gehad, of hadden de platen die er nu uitvliegen een week korter zouden staan dan eigenlijk zou moeten. Dit omdat kerstmuziek natuurlijk maar tijdelijk populair is. Dus hoe goed ik persoonlijk de oude kerstmuziek ik ook vind, ik denk niet dat je het met mee moet tellen
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Dominic Fike is met afstand de grootste verrassing deze week. Naar mijn idee behoorlijk overdreven. Eigenlijk ook verrassend, dat die dansende aap nog op 1 staat. Hadden Emma en Rolf nou niet nog een plekje kunnen doorstoten? ? Dua Lipa had ik toch wel hoger ingeschat, juist een leuk nummer. Kensington gelukkig met grotere stappen vooruit. Verder veel gestoelendans qua posities. De nieuwe binnenkomers zijn prima in orde. Ondanks dat er nu relatief veel kanshebbers aan de onderkant zijn om er volgende week uit te vliegen, acht ik die kans toch klein, aangezien de Tipparade op slot zit met vele kansloze songs. Dan zou een RE van Mariah Carey, Wham! of Bing Crosby niet misstaan.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Nou nou nou Marcel Lousberg. Het staat hier iedereen of zijn/haar mening te geven. Als het maar met respect gebeurd. Ik ben het DIT keer ook niet met Sander eens. The Black Eyed Peas maakten vroeger best wel goede nummers. Maar deze vind ik ook niets. De lijst klopt soms inderdaad van geen kant. Vooral door streaming. Ga dat hele verhaal niet weer oprakelen. Want iedereen weet wel wat ik bedoel
Top 40 profiel van Sander
Sander
Wat baal ik dat The Black Eyed Peas niet zijn binnengekomen maar dat is met alle artiesten uit de jaren 90/2000 worden niet gedraaid en gepromoot dus die maken nooit kans op een plekje in deze lijst.
Top 40 profiel van Freek
Freek
@Sander @RD. Marco Borsato, Tiesto, Armin, Coldplay, Maroon5... allemaal debuut in 90s of vroege 2000.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
@Roy, ja 2 tracks met Top40-geschiedenis hebben de lijst helaas zoals verwacht verlaten. Persoonlijk blijf ik het vreemd vinden dat je na 12 weken Tip toch binnen kan komen. Er schuift genoeg deze week!
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Twee nieuwelingen naast elkaar, dat is lang geleden. Verder is de nummer 2 verrassend en haalt Dance Money misschien nog net het nieuwe jaar op 1 (voordat Roxanne die plaats in gaat nemen).
Top 40 profiel van Martijn Poortvliet
Martijn Poortvliet
De huidige Alarmschijf nieuw op 40. Lijkt meer op een Top 40-notering om de Alarmschijf maar in de Top 40 te hebben staan...
Top 40 profiel van Roy Spijkerboer
Roy Spijkerboer
Na 42 weken nu afscheid genomen van Someone You Loved. Lijst met redelijk veel verschuivingen. 3 leuke binnnenkomers naar mijn mening. Een leuke lijst deze week!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
@RD: mee eens. Te weinig Muse en soortgelijke. Komt naar mijn idee o.a. door de inkleuring van het radiostation. De top 40 kent tijden met veel meer variatie.
Top 40 profiel van RD
RD
@Sander Ja er worden heel veel 00s acts genegeerd Muse, Mike Shinoda etc. Brengen allemaal nog goede muziek uit maar wordt hier niks mee gedaan
Top 40 profiel van Martijn Poortvliet
Martijn Poortvliet
@John: Welgeteld 6 weken. Laatste keer in week 44.