Coverafbeelding Coldplay - Everyday Life
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   25 piekpositie
  •   89 punten
  •   2019

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Chris Martin en Jonny Buckland leren elkaar kennen op de Londense Universiteit. Ze beginnen met Will Champion en Guy Berryman een band die, na wat naamswijzigingen, uiteindelijk Coldplay wordt. Uit de eerste demo’s blijkt al dat de band capaciteit heeft en in 2000 verschijnt het eerste album, Parachutes, waarvan Trouble een kleine hit werd in de Top 40.

Met een interval van ongeveer drie jaar verschijnen daarna nieuwe albums van de heren. Van A Rush Of Blood To The Head (2002) komt Clocks op nummer 2. In 2005 verschijnt het derde album, X&Y, waarvan Talk de Britse groep voor het eerst een Alarmschijf en een nummer 1-hit oplevert.

Viva La Vida is de belangrijkste track van het album Viva La Vida Or Death And All His Friends in 2008. De single is hun tweede Alarmschijf en komt opnieuw boven aan de Top 40. Het nummer blijkt dusdanig succesvol dat het, op dat moment, zelfs bij de 10 grootste Top 40-hits ooit terecht komt.

In 2011 verschijnt het album Mylo Xyloto, het vijfde studioalbum. Paradise is dat jaar veruit de meest succesvolle single met een 3e plaats als resultaat. Ook de samenwerking met Rihanna op Princess Of China verdient het genoemd te worden.

Tussendoor maakt Coldplay met Atlas een nummer voor de soundtrack van de film The Hunger Games: Catching Fire. De single bereikt in het najaar van 2013 de 17e plaats in de Top 40.

Op 19 mei 2014 verschijnt het album, Ghost Stories. Met Magic, A Sky Full Of Stars en Ink brengen de heren hun totaal aan Top 40-hits op 20. De drie singles werden Alarmschijf. Midnight en True Love waren andere nummers van het album die bleven steken in de Tipparade. Op 4 december verschijnt het zevende studioalbum van Coldplay, A Head Full Of Dreams. Zowel Adventure Of A Lifetime als ook Everglow worden uitgeroepen tot Alarmschijf.

Hymn For The Weekend, waarop ook Beyoncé te horen is, wordt in januari 2016 officieel door de band aangekondigd als tweede single van het album. Een maand later staat de band op het podium tijdens de pauze van de Amerikaanse Super Bowl. Eind april kiest de band Up&Up als derde en laatste single van het album, dat wordt vergezeld van een bijzondere video en door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf.

Waar in 2016 Chris Martin al te zien is in de studio met The Chainsmokers wordt eind februari van 2017 duidelijk dat Something Just Like This de nieuwe single is van de groep in een samenwerking met het Amerikaanse duo.

Als op 14 juli 2017 hun EP Kaleidoscope verschijnt wordt Miracles (Something Special) hun 18e Alarmschijf. Daarmee evenaart de Britse band het record 'meeste Alarmschijven' dat op naam staat van U2. Eind 2018 brengt de groep, dan onder de naam Los Unidades, een ep uit ter ondersteuning van Global Citizen. Van die ep is E-Lo, een samenwerking met Jozzy en Pharrell Williams, de focustrack.

In november 2019 verschijnt er met Everyday Life een nieuw album. Waar Orphans de eerste single wordt en tevens wordt uitgeroepen tot Alarmschijf blijkt ook de titeltrack van het album populair te zijn. Champion Of The World is in het vroege voorjaar van 2020 de volgende single. De track wordt vergezeld van een feel-good clip waarin te zien is hoe een kleine Chris Martin zijn uitvlucht vindt als hij het op school en thuis lastig heeft.

Songtekst

What in the world are we going to do
Look at what everybody's going through
What kind of world do you want it to be
Am I the future or the history

Cause everyone hurts
Everyone cries
Everyone tells each other all kinds of lies
Everyone falls
Everybody dreams and doubts
Got to keep dancing when the lights go out

How in the world am I going to see
You as my brother, not my enemy

Cause everyone hurts
Everyone cries
Everyone sees the colour in each other's eyes
Everyone loves
Everybody gets their hearts ripped out
Got to keep dancing when the lights go out
Gonna keep dancing when the lights go out

Hold tight for everyday life
Hold tight for everyday life

And at frist light
Throw my arms out open wide

Hallelujah
Hallelujah
Hallelu
Halle-hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelu
Halle-hallelujah

Yes

Songinformatie

ArtiestColdplay
Titel Everyday Life
Lengte 4:18
Componist(en) Guy Berryman · Jonny Buckland · Will Champion · Chris Martin
Producer(s) The Dream Team, Angel Lopez, Federico Vindver
Engineer(s) The Dream Team / Additional Engineers: Miguel Lara, Aleks von Korff, Lionel Capouillez, Fiona Cruickshank, Beatriz Artola, Ralph Cacciurri, Lance Robinson, Sam Harper
Mixage Mark 'Spike' Stent
Platenlabel Parlophone
Releasedatum 04-11-2019


Positieverloop