Top 40

week 48 (30 november 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
2
9
Details Maroon 5 - Memories
29
 
2
310
4
3
12
Details Post Malone - Circles
312
 
3
404
7
7
12
Details Camila Cabello - Liar
712
 
6
356
10
19
7
Details Regard - Ride It
197
10
113
15
15
5
Details Coldplay - Orphans
155
 
15
107
26
30
3
Details Kensington - Uncharted
303
 
26
29
32
28
18
Details Snelle - Reünie
2818
 
1
584


40 Reacties


Log in om te reageren.

Brian Stephson  - 
Ik ben zo trots op Blackbear. Het hele traject bijgestaan, van suggestie totvstemlijst tot tipparade en nu eindelijk hier. Zeer verdiend.
Ton Sprangers  - 
Daar ben ik het mee eens, John. Corry en de Rekels tellen we dus 41 weken!
John  - 
@Arnoud: in jaren zonder Top 40 rond de Kerstdagen werd het aantal weken niet doorgeteld, alle nummers die eigenlijk in de Top 40 stonden kwamen dus een week (en 1 tot 40 punten) te kort. Ik heb dat altijd onrechtvaardig gevonden, zeker omdat nummers rond de jaarwisseling vaak punten verloren aan het volgende of voorafgaande jaar voor het betreffende jaaroverzicht.
Lucas  - 
@Jarne - Happy stond als laatste in week 19 op nummer 1, en stond in totaal 49 weken in de lijst, dus 30 weken nadat ie op 1 stond!
Ronald  - 
Grand Slam - Don Diablo ft. Brando - Congratulations
Vernon Nab  - 
@Jarne ik verwacht niet dat Teeth zo'n zelfde run nog gaat maken, vooral omdat de streaming veel lager is en 538 hem niet meer in de A heeft. Zal nog wel een tijdje in de lijst staan denk ik, dat wel.
Jarne Rijpma  - 
Opvallend dat Senorita Hoe het danst van de eerste plek afstootte, daarna 12 weken op 1 stond en alsnog eerder de lijst verlaat dan hoe het danst. Inmiddels al 22 weken niet meer nummer 1 (dus het hoogtepunt) maar nog wel in de lijst. Weet iemand of dit een record is? Ook opvallend is dat het lijkt alsof Teeth de zelfde route beloopt als een jaar geleden youngblood deed. Eerste weken stijgen naar top 15, daarna paar weken zakken tot onder de 20 en daarna weer door stijgen. Hopelijk blijft hij het ook goed doen want ik vind Teeth een betere opvolger dan dat eazier of Who do you love was
Arnoud Besseling  - 
SYL is Corrie en de rekels eigenlijk al gepasseerd want de lijst van 26 dec 1970 was hetzelfde als de lijst ervoor net zo als dat later vaker is gebeurd en er geen extra week is gerekend voor hits die toen in de lijst stonden. Reden dat dat in 1970 wel is gebeurd omdat er toen een gedrukt exemplaar was en in andere jaren niet. Ik weet overigens niet of bij andere hits uit die lijst ook een extra week is toegekend maar volgens mij niet. Zowieso is SYL de langst genoteerde top 40 hit in één kalenderjaar.
Frank Zweers  - 
@Vernon op 1 laten staan is zo goed als floppen. De track heeft dus een overstap naar de Top 40 kunnen maken. Gaat geen grote hit worden tenzij de streams omhoog schieten en de draaibeurten op de radio verstevigd worden.
Ronald  - 
AS= Before you go - Lewis Capaldi DS= Flames - R3HAB & Zayn & Jungleboi MH= Everything's changing - Blanks Topsong= Back to you - Hannah Mae
Roy Spijkerboer  - 
Lewis Capaldi AS
Nick de Rooij  - 
Hehe Lewis Capaldi AS
Gaatze Wijma  - 
@ John. Ja Nick de Rooij heeft gelijk die heeft gewoon veel meer Airplay. En die alleen op 538. Want dat is inderdaad vriendjespolitiek. Die geven de DS al jaren aan collega's Maar als andere stations hem ook draaien is het geen vriendjespolitiek.
Gaatze Wijma  - 
Top 10 is onderin toch flink opgeschud. Tones And I mag nu zo langzamerhand wel van Nummer 1 afgaan. Maroon 5 mag wat mij betreft nu naar nummer 1. Emma Heesters & Rolf Sanchez is op zich goede track maar geen Top 3. Dua Lipa en Camila Cabello (Liar) mogen wat mij betreft wel naar de Top 5. Selena Gomez en Regard stijgen gelukkig ook flink (totaal onverwachts). Ed Sheeran (South Of The Border) leuke track maar had liever YouNotUs, Dan & Shay, The Script of Coldplay in Top 10. 5 Seconds Of Summer is gelukkig ook gestegen en daar mogen ook nog wel een paar plaatsen bij. Gelukkig zijn Meduza, Martin Garrix & Dean Lewis, Dominic Fike, Kensington en Riton gestegen, Zakt God is A DJ flink. Helaas zakken Duncan Laurence & Marco Borsato - Lippenstift (Zo Snel) en Stijgt Lizzo. Hopelijk liggen Hoe Het Voelt, Reunie en God Is A DJ volgende week eruit. Met die eerste 2 ben ik nu wel een keer klaar. Ritual had nog wel een paar weken in de lijst mogen staan.
Nick de Rooij  - 
@John wat een onzin van vriendjespolitiek, hij heeft gewoon airplay bij 538, Q & Slam. En is ook een goede plaat
Gaatze Wijma  - 
Beste Liesbeth Sprangers Akkermans, Ja die zakken op een gegeven moment wat weg. Maar Corry & De Rekels zullen denken altijd wel blijven vernoemd als een van de langst genoteerde nummers. Zelfs tegenwoordig gebeurd het niet vaak dat platen 35 weken of langer in staan, zelfs 30 + komt niet (meer) zo vaak voor.
John  - 
Vreemd alle opmerkingen over Blackbear… had al zeker 2 weken eerder in de lijst moeten staan. Armin van Buuren is een onlogische binnenkomer (of niet... vriendjespolitiek) !
Liesbeth Sprangers Akkermans  - 
Corrie en de Rekels geëvenaard, ik verwacht nog wel een extra weekje Lewis Capaldi, zo zakken oude legendes (uiteraard) op een gegeven moment.
Wesley Steenbergen  - 
Gezien de lijst van deze week zijn er veel klappers omlaag. Zouden de tracks die in de gevarenzone staan hiervan kunnen profiteren (SYL - 41 wk kan nog naar p2 alleen, HHD staat gelijk met One Kiss - P26, nog 12 tot P20)?
Wesley Steenbergen  - 
Heb plus en minpunten deze week: +: Pa Olvidarte 3 ein-de-lijk! Zo verdiend, + Lose you to love me en Everything I wanted 8 omhoog (al ben ik geen Eilish fan, deze is goed),3 Nights pakt ook meer (klinkt steeds beter), HHD en SYL zakken amper. -: Waarom Blackbear binnen?, Goede tracks die zakken (Duncan Laurence moet hoger, Only human zakt wat, grote dalingen ritual, how do you sleep, lippenstift en beautiful people en God is a dancer en blauwe dag) en Moet ride it nu echt de top10 in. Daar heb ik liever Orphans of the last time
Wesley Steenbergen  - 
Verder: 1 stap terug zet er 3 terug (vreemd, maar gemiddeld erg slechte plaat - 3.2 pt/week), Roxanne kon je op wachten dat hij rond 20 binnenkwam: En dikke plus laatste weken in streaming en nu wat airplay erbij
Roy Spijkerboer  - 
Een paar wel interessante gebeurtenissen in de lijst, maar verder niet enorm veel verassingen.
Henk Sants  - 
Mooije ploaten weer in de top 40 binnen naait aaltied dezeufde. Moar mooij dat Armin binnen is mit zien discoploate Unlof en Blekkbier ook mit zien rep. Mooi van Dominnik dat hai weer stiegt in de liest. De verazzen is Lizzo mit drij ploatsen winst en Zervas netuurliek mijn goije vrund oet Arizona. Loose van Meusza kompt in de top tien nog wel. Goud deurdrukken en din lukt dat ook. Nou tabee moar weer!
MrMusicSteijl  - 
Een opvallende lijst deze week. Niet 1, maar 3 stapjes terug, hetgeen te verwachten was. Wat niet te verwachten was, is Blackbear nieuw (hopelijk niets met Black Friday te doen, maar die had ik niet verwacht, moet die plaat er überhaupt in?!), Ride it vliegt de Top 10 in)(ook opmerkelijk), Orphans en Dua Lipa had ik hoger verwacht. Leuk dat Emma/Roger op 3 gekomen zijn. Waarom daalt Narcotic niet?! Is toch slecht gejat. Ook verbaasd, dat die Dansende Aap nog op 1 staat. Had die nou niet naar 5 kunnen dalen, zodat Post Malone nog in de Top 3 had kunnen blijven staan? Mooie sprong van Selena Gomez en een magere ban Billie Eilish, want ook dat liedje moet hoger. Dominic Fike heeft de versnelling gevonden, hopelijk overschakelt hij niet. En dan natuurlijk de binnenkomers: niet super wow, maar voor Arizona toch een leuke superstip 👍
Marco Gerritsen  - 
Lose You To Love Me en Ride It frissen de top 10 flink op. En zelf had ik Everything I Wanted er ook in of in ieder geval dichterbij verwacht.
Marco van Gils  - 
Airplay en Streaming bepalen sterk tegenwoordig. Wet iemand of Top 40 dit jaar weer oude Kersthits toelaat? Dat zou namelijk lekker opruimen ….
Marco Gerritsen  - 
Nee, oude kersthits worden structureel geweerd uit de Top40. Denk dat we anders in week 52/week1 2020 50% kersthits zouden hebben
Marco van Gils  - 
Ik geloof meteen dat 50% Kersthits zou zijn, maar dat is toch ook juist representatief conform de manier van samenstellen tegenwoordig? Vergelijkbaar met de airplaychart deze week. Die ziet er vreemd uit als gevolg van themaweken op 538 en Q, maar is wel de realiteit.
Frank Zweers  - 
Die vraag wordt hier al jaren herhaald. De Top 40 gaat om hedendaagse hits m.u.v. een postume hit ( bv Avicii) Oude Kersthits van Mariah Carey Wham en noem ze maar oo vallen voor de Top 40 niet onder reguliere airplay .
Chapsie X  - 
Weinig spectaculairs deze week. Oude Kersthits hoeft van mij nit, maar zelfs nieuwe Kersthits schiet niet echt op, in de Tipparade komt niet verder dan Robbie Williams terwijl er genoeg leuke nieuwe Kerst nummers zijn uitgebracht van Will Young, Emma Bunton, Jack Savoretti, Mabel, Little Mix, Jonas Brothers, Lisa Lois, Bastille, & Sam Feldt
Vernon Nab  - 
Wat een vreemde lijst. Gelukkig wel pluspunten, bijv. Hoe Het Danst bijna de 900, en Unlove You binnen, maar dan Hot Girl Bummer binnen? Vind het nummer al niks maar ik snap ook niet waarom deze wel binnenkomst en andere streaminghits zonder airplay niet. God Is A Dancer zakt 12 plaatsen op basis waarvan? Turn Me On komt maar moeilijk weer omhoog en Nice To Meet Ya moet zelfs inleveren. Billie Eilish op 28 voelt wat laag en Lose You To Love Me onverwacht hoog. In ieder geval blijft Lose Control stijgen en pakken Used To Love en Don’t Start Now allebei een plekje.
Lazzaranzo  - 
Ik denk dat Lewis Capaldi de Alarmschijf krijgt. Zou hem ook wel gegund zijn.
Marco Gerritsen  - 
@Vernon: Hot Girl Bummer was schijf bij SLAM en heeft daar dus airplay.
Vernon Nab  - 
@Marco ah, geen rekening mee gehouden, vind het niet echt een typische Slam-schijf maarja in een week met een Billie Eilish DS is alles mogelijk. Vind het alsnog een rare binnenkomer maarja
Frank Zweers  - 
Hot Girl Bummer kun je natuurlijk moeilijk laten floppen als de track vorige week bovenaan de tipparade stond en plust in streams en airplay.
Vernon Nab  - 
@Frank Hij had toch ook op 1 kunnen blijven staan (bijv. Lalala een paar weken terug)
Nick de Rooij  - 
R3hab & Zayn DS
Gaatze Wijma  - 
Beste Vernon Nab, Ik snap ook niet dat Hot Girl Bummer binnenkomt. Ok, volgens een aantal hieronder heeft Slam Fm gedraaid. Maar volgens mij de rest niet. En streaming (zo ver betrouwbaar) ook niet. Maar je ziet het wel vaker. Dat als je de losse lijsten vergelijkt met de Top 40 dat de logica soms ontbreekt.
Gaatze Wijma  - 
Beste Marco Gerritsen, Ja de lijst zou dan inderdaad wel erg kerst zijn en niet representatief. Kerst is een moment opname. Gewone platen zouden dan onnodig de lijst moeten verlaten.
Gaatze Wijma  - 
@Vernon Nab. Ik hoop dat Hoe Het Danst juist zsm weggaat. Staat veel te lang in de lijst. Hangt me behoorlijk de keel uit. Someone You Loved had wat mij betreft een hogere notering verdiend, en Ritual had nog wel een week of 3 in de lijst mogen staan