Top 40

week 20 (18 mei 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
4
1
5
Details Avicii - SOS
15
 
1
193
8
7
12
Details P!nk - Walk Me Home
712
 
7
312
15
15
7
Details Ava Max - So Am I
157
15
137
16
16
9
Details Alvaro Soler - Loca
169
16
157
31
29
15
Details Krezip - Lost Without You
2915
 
8
369
32
20
11
Details Khalid - Talk
2011
15
193
39
-
1
Details Bastille - Joy
-1
39
2


59 Reacties


Log in om te reageren.

Valerie Verschelde  - 
Ik ben heel blij dat Alvaro Soler nu op 16 staat met Loca! Hopelijk komt hij volgende week in de top 10!
Martijn Schipper  - 
Die blijft vast wel even op 1 @Roy, op Social media doet ie het nu uiteraard ook zeer goed
Roy Spijkerboer  - 
@Martijn, klopt! Niet normaal! Ongeveer 1.000.000 streams voor Arcade van Nederland inderdaad, ten op zichte van ongeveer 300.000 streams voor I Don't Care van Nederland!
Roy Spijkerboer  - 
Mijn persoonlijke Top 40 lijst van week 20: 1. Bad Guy (1) - 2. So Am I (2) - 3. Me! (6) - 4. SOS (3) - 5. Old Town Road (4) - 6. All Day And Night (5) - 7. Piece Of Your Heart (12) - 8. Arcade (8) - 9. Don't Call Me Up (7) - 10. Someone You Loved (14) - 11. Con Calma (9) - 12. Sucker (11) - 13. If I Can't Have You (21) - 14. Speechless (10) - 15. Loca (13) - 16. Last Hurrah (16) - 17. Skyward (17) - 18. Summer Days (27) - 19. I Don't Care (ENTRY) - 20. Diamond Heart (19) - 21. Date La Vuelta (22) - 22. Hey Look Ma, I Made It (23) - 23. Power Over Me (26) - 24. Walk Me Home (20) - 25. Sixteen (18) - 26. Hoe Het Danst (ENTRY) - 27. Always Remember Us This Way (29) - 28. Giant (15) - 29. No Sleep (25) - 30. Pretty Shining People (33) - 31. What I Like About You (24) - 32. Here With Me (28) - 33. Als Het Avond Is (30) - 34. Roller Coaster (32) - 35. Joy (ENTRY) - 36. Before I Go (36) - 37. Talk (34) - 38. Hij Is Van Mij (40) - 39. Lost Without You (39) - 40. Let Me Down Slowly (31) .
Martijn Schipper  - 
Wauw, net ff gekeken, en Arcade heeft in de afgelopen 24 uur 2315473 streams op Spotify gehaald en staat daarmee 14e in de Global top 50 van Spotify!! 😱 Ongeveer 1.000.000 van de streams zijn afkomstig uit Nederland!
Martijn Schipper  - 
Ik ben toch benieuwd of ie het echt zo lang volhoudt tegen Ed Sheeran en Justin Bieber. In ieder geval, gefeliciteerd Duncan!
Lazzaranzo  - 
Nu verwacht ik dat Arcade een nóg grotere hit gaat worden, misschien wel hit van het jaar 2019! Gefeliciteerd Duncan!
Roy Spijkerboer  - 
Ja hoor, YES! Duncan wint voor Nederland het Songfestival 2019! Super gedaan!
Roy Spijkerboer  - 
@Martijn, ik hoorde het! Maar ik vroeg met af wat nou echt hoger stond. Maar bedankt!
Martijn Luijendijk  - 
Er is deze week voor mij iets unieks gebeurt in de top 40.Voor het eerst in langer dan 5 jaar tijd staan er meer dan 5 nummers in die ik ik om aan te horen/mooi vind.Klein lichtpuntje voor mij in een muziektijdperk waar we in leven waar muziek steeds slechter en afschuwelijke begint te worden.Hoewel ik wel het idee heb dat ik 2019 in de breedte ietsje minder slecht vind dan bijvoorbeeld vorig jaar.Wel een weergaloze nr1 deze week.Eindelijk weer eens een steengoed nummer op 1.
Martijn Schipper  - 
Nieuwe KKA is ook de DS... *Zucht*
Martijn Schipper  - 
En 88% repeat had ik helemaal niet verwacht. Trouwens @Roy, jij vroeg vorige week of Old Town Road in deze lijst de remix was of het origineel. Vandaag werd de remix gedraaid met Billy Ray Cyrus, dus dan zal het die wel zijn
Martijn Schipper  - 
Ik vind zelf de AS maar niks. Saaaiii en lijkt teveel op Hij Is Van Mij. Wat vinden jullie van het nummer in repeat of niet, Carry On? Ik vind het een van Kygo’s mindere nummers. Wederom een beetje saai
Marco Gerritsen  - 
Leuke Alarmschijf. Wordt weer een dikke hit.
Marcel Lousberg  - 
Beste Gaatze Wijma, Ava Max & Alvaro Soler top10 hits!? Waar baseer je dat op? Zelf kan ik die gegevens niet vinden?
Sander Hindriks  - 
Was al bang dat ik een hoop gemopper zou krijgen maar jullie zijn het met me eens wat een waarloze Alarmschijf deze week had liever Adam Lambert met New Eyes gezien.
Gaatze Wijma  - 
Beste top40fan, Ja maar ze jatten echt ook alles. Die gasten kunnen niets ZELF verzinnen. Ze willen goedkoop scoren.
Roy Spijkerboer  - 
Ik ook @Nick!
Nick de Rooij  - 
Klopt Roy, hoop dat ie het als nog gaat halen.....
Roy Spijkerboer  - 
Kygo + Rita Ora = Repeat of Niet op Qmusic.
Roy Spijkerboer  - 
Ik vind het ook een waardeloze AS
top40fan  - 
@gaatze wijma idd vreselijk slechte as nog gejat ook
Marcel Lousberg  - 
@ Frank Zweers, terugkomend op vorige week; nergens voor nodig! Ik meen het serieus. Al jaren denk ik dat maar durf het nooit te zeggen. ( positie dingen worden helaas vaak achterwege gehouden ). Ook nu weer wil ik jou bijdragen/ wetenswaardigheden niet missen. Het maakt 'de lijst' zoveel interessanter, zowel veel begrijpelijker. En daarvoor oprecht; bedankt! beste wensen en alvast fijn weekeinde, marcel
Gaatze Wijma  - 
Wat een k*t alarmschijf! Was er werkelijk niets beter.
Gaatze Wijma  - 
Beste Wesley Steenbergen, Ik ben het voor het grootste deel met je eens. Ik vind Talk wel een leuk nummer. Zakt helaas wat te snel. Een plek of 5 was wel terecht geweest. Maar 12? Ook jammer dat Sucker zakt. Ja, 2018 had veel goede tracks. Hopelijk gaan een aantal tracks van 2019 (uit deze lijst) ook flink aantal punten scoren.
Gaatze Wijma  - 
Beste Sander Hindriks, Dat zijn inderdaad terechte stijgers. Ik snap zelf ook niet dat Ava Max & Alvaro Soler blijven staan. Hadden toch eigenlijk al in Top 10 moeten staan. Ik snap ook niets van Bebe Rexha & Ellie Goulding. Die hadden toch ook al in Top 20 moeten staan.
Gaatze Wijma  - 
Beste Frank Zweers, Ed & Justin staan over 2 weken op 1 denk ik. Hangt ERG af wat Duncan morgen doet. Als hij wint. Staat hij nog op 1. Weet hij verrassend genoeg niet hoog te eindigen (hoeft niet per se 1 te zijn) dan keldert hij naar beneden.
Gaatze Wijma  - 
Beste Peter Broekstra, Ik hoop ook dat hij wint. Duimen maar.
Gaatze Wijma  - 
Beste Nick de Rooij, Ik had eerlijk gezegd Avicii nog op 1 verwacht. Was afhankelijk hoe hoog Ed & Justin zouden binnenkomen. Tot vandaag had ik zelf verwacht dat ze rond 16 zouden binnenkomen.
Roy Spijkerboer  - 
Kris Kross Amsterdam + Kraantje Pappie + Tabitha = AS op Qmusic.
Gaatze Wijma  - 
Hoe zo, actueler. Tipparade is een GROTE aanfluiting. Met tracks waar het GROTE gedeelte van Nederland totaal niets vind. Rotzooi die op gekocht worden. Niet alleen die Nederlandse rappers, maar Kinderen voor Kinderen, Andre Hazes Jr en Rene van der Karst.
johan  - 
Geweldige lijst! De Top 40 wordt steeds actueler net als de Tipparade. Duncan terecht op #1
Roy Spijkerboer  - 
Kris Kross Amsterdam + Kraantje Pappie + Tabitha = DS op 538.
Gaatze Wijma  - 
Beste Roy Spijkerboer, Ben het grotendeel met je eens. Alleen Hoe het danst vind ik wel terecht. Billie Eilish hoort eigenlijk niet in de lijst. Grotendeel van de mensen vind het afschuwelijke muziek. Ja, ik snap ook niet Last Hurrah en Sixteen sowieso zakken.
Gaatze Wijma  - 
Beste Roy Spijkerboer, Ben het grotendeel met je eens. Alleen Hoe het danst vind ik wel terecht. Billie Eilish hoort eigenlijk niet in de lijst. Grotendeel van de mensen vind het afschuwelijke muziek. Ja, ik snap ook niet Last Hurrah en Sixteen sowieso zakken.
Peter Broekstra  - 
Zo dat is lang geleden, twee nieuwe binnenkomers in de top 10. Leuke lijst deze week met best wel veel positieverwisselingen, Duncan terecht op nummer 1. Zou mooi zijn als hij dat ook op het songfestival flikt.
Frank Zweers  - 
Sinds Ein Bisschen Frieden van Nicole uit 1982 weer een ESF nr 1 hit en de eerste Nederlandse deelname. Als het maar geen Power To All Our Friends wordt.( wel op nr 1 maar niet het ESF winnen) Fingers crossed voor Duncan. Volgens de bookmakers gaat dat helemaal goedkomen. Sheeran& Bieber mogen samen nog even wachten op hun volgende nr 1 hit.
Roy Spijkerboer  - 
Ten eerste, gaaf dat we 2 binnenkomers in de top 10 hebben! Maar Hoe Het Danst mocht van mij sowieso wel wat lager. I Don't Care geen verassing. Jammer dat: Sixteen en Last Hurrah zo zakken, All Day And Night blijft staan, So Am I blijft staan en Bad Guy zakt. All Day And Night moet toch wel hoger kunnen toch? En dat Sixteen en Last Hurrah zo zakken snap ik ook niet en vind ik wel jammer. Mooi dat Someone You Loved (naar verwachting) opnieuw stijgt, Date La Vuelta en Piece Of Your Heart goed stijgen, Hij Is Van Mij en Giant flink zakken, Summer Days en Me! iets stijgen, If I Can't Have You de top 10 in komt en Arcade naar de nummer 1 is gekropen!
Nick de Rooij  - 
Eens met @Roy, kunnen toch wel zeggen dat dit een van de betere lijsten is van dit jaar. Toch jammer dat Avicii van 1 af is maar was te verwachten.
Sander Hindriks  - 
Wat een teleurstellende lijst Ava Max en Alvaro Soler blijven weer staan. Bebe Rexha en Ellie Goulding zakken flink terwijl Bebe Rexha eigenlijk zou moeten stijgen.Positief is dat Luis Fonsi en Shawn Mendes zo lekker omhoog gaan
Erik  - 
Prima lijst. In tegenstelling tot pakweg een jaar geleden lijkt de top 40 nu wel de juiste verdeling tussen streaming / radio / sociale media te hebben gevonden om de meest populaire liedjes van het moment te rangschikken.
Frank Zweers  - 
Borsato pakt het erg slim aan. Een hit in de breedte scoren. Grappig detail is dat zowel zijn featuring artists Davina Michelle als Armin Van Buuren voor het ESF zijn benaderd. Van Buuren staat vanaf deze week bij de 10 grootste Nederlandse hitmakers uit de Top 40 en drukt Songfestivalcommentator Jan Smit de top 10 uit.
Wesley Steenbergen  - 
@Erik lijkt mij ook
Wesley Steenbergen  - 
Lijst van deze week zorgt voor veel opschudding in de lijst. Gevolg: IJskoud, Shallow en Dancing with a stranger, samen 77(!) weken Top40 zijn eruit. Duncan op 1 was verwacht, maar I don't care op 2?! Die zag ik niet aankomen. Hoe het danst ook goed hoog binnen, blij mee. So Am I en Loca plakken, jammer maar wel logisch gevolg van de hoge entries. Ook blij met data la vuelta en summer days. Alleen jammer dat Avicii nu dat 4 zakt (had hem liever nog op 2 of 3, en nu is Mabel er voorbij en zakt het ook ;-p), Ook jammer van here with me, maar vooral de klappers naar beneden van Talk (had ik niet zo heel veel mee), Before I go (WHY, die moet blijven), last hurrah en sixteen. Verder jammer dat pretty shining people zo langzaam klimt en all day & night plakt. Gelukkig zakken sucker en bad guy wel. Hij is van mij en Giant zaten er wel aan te komen met de klappen.
Wesley Steenbergen  - 
De bestscorende hits nu zijn Hij is van mij (716) en Als het avond is (709), lach me te pletter als deze ook naar de 800 pt gaan. Valt wel op, zoveel 2018-released tracks die zo veel punten scoren
Wesley Steenbergen  - 
En dan vergeet iedereen ook door deze lijst dat If I can't have you ook inmiddels naar 10 is gestegen, wat ook terecht is
Menno Heslinga  - 
@Sander en je noemt Mabel deze keer niet :-( Haar nummer 1 kan ze zeker vergeten.
Sander Hindriks  - 
@Menno Heslinga Nee inderdaad kans is klein dat Mabel nog nummer 1 word. Maar de manier waarop je dat laat weten is wel als een echte kattekop
Menno Heslinga  - 
@Sander dat komt omdat jij iedere week hier ons moet laten weten dat deze lijst weer eens teleurstellend of slecht is. Dat weten we zo onderhand wel. De top40 is een lijst met gelukkig niet alleen jouw favorieten,.
Sander Hindriks  - 
@Menno Heslinge Heb ook vaak genoeg positieve dingen te melden. Maar inderdaad soms is de lijst echt bagger
Marco Gerritsen  - 
Arcade was al een op zich zelf staande hit, maar nu in de Eurovisie week (en de volgens de kenners naderende winst) pakt die de juiste boost voor een #1. Gaat wel ten koste van een binnenkomer op #1. Wat was de laatste track die dat flikte?
Roy Spijkerboer  - 
Volgens mij: Hello - Adele, @Marco. Als je dat bedoelt.
Frank Zweers  - 
Could You Be Loved van Leona Phillipo kwam op 2 binnen in haar overwinningsweek Voice Of Holland maar dat was een run op downloads en toen domineerde itunes nog in de Top 40. Ik zie I Don't Care nog wel op 1 komen, maar effe wachte !
Sander Timmerman  - 
Maar in de week van Leona Phillipo was er geen nieuwe nummer 1. De laatste keer dat dit wel gebeurde heb ik niet paraat.
MrMusicSteijl  - 
Dit is een heel interessante lijst, met maar liefst 4 superstippen en 2 nieuwe binnenkomers in de Top 10!! Wie had dat gedacht. Is lang geleden dat dit gebeurd is. Ben benieuwd wat die beide hits volgende week gaan doen. Heel mooi voor Duncan dat hij precies in het ESC-weekeinde op nummer één komt. Chapeau. Hopelijk wint hij inderdaad. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat niet altijd de mooiste en leukste liedjes winnen, zoals vorig jaar maar weer eens pijnlijk duidelijk werd. Laat het verstand en de smaak zegevieren! Ook opmerkelijk dat de nieuwe binnenkomer op 40 van vorige week doorstoot naar 25. Shawn Mendes knalt ook heerlijk de Top 10 binnen, terecht. Heel jammes dat Ellie Goulding, Guy Sebastian (veel te snel naar beneden!), Harris/Boneman en KKA behoorlijk dalen. Heel bij blij om te zien dat Alvaro Soler zich op 16 handhaaft (mag hoger) en dat Danny Vera toch weer de weg omhoog heeft weten te vinden. Laat die plaat volgende week in het linker rijtje belanden, want het is echt een mooi nummer. George Ezra en Lewis Capaldi ook omhoog, maar ook die mogen harder omhoog. En was het nou niet mogelijk dat Davina Michelle op plaats 5 kwam en die Lil Nas X op 11? Die laatste hoort toch niet in de Top 10?!
Frank Zweers  - 
Ok . Dat bedoel je dus. Een nieuwe nr 1 en een binnenkomer op 2. 15 maart 1997 01 (03 ) I Believe I Can Fly - R . Kelly 02 (00) De Regenboog- Frans Bauer & Marianne Weber
MrMusicSteijl  - 
Dank Frank! Langer geleden dan ik had gedacht.
Gaatze Wijma  - 
Top 10 heel spectaculair maar de rest her en der toch tegenvallend. Duncan terecht op 1. Maar had het Mabel ook gegund. Super knap dat Duncan alsnog nummer 1 weet te worden. Lang zal dat niet duren want Ed & Justin komen binnen op 2. Ook zeer terecht, maar dat geldt ook voor Marco, Davina & Armin. Gelukkig stijgen ook Shawn Mendes, Martin Garrix (Summer Days), Meduza en Luis Fonsi. Ook Taylor Swift, George Ezra & Danny Vera stijgen, maar het is wel ERG langzaam. Ook pluspunt dat Kris Kross Amsterdam & Calvin Harris zakken. Goede tracks maar persoonlijk ben ik er wel een beetje klaar mee. Ook fijn dat Billie Eilish zakt. Helaas ook ENORME veel minpunten. P!nk, Dermot Kennedy, Robin Schulz, Jonas Blue, Guy Sebastian, Bebe Rexha en Ellie Goulding zakken. Guy vooral zo snel. Helaas blijven Ava Max en Alvaro Soler staan ipv te stijgen. Ik vind sowieso vreemd dat Airplay blijkbaar weinig invloed heeft. Gebeurd vaak (bv P!nk, en Robin Schulz), dat nummers in de Top 3 staan qua Airplay maar juist zakken in de Top 40 en dat kan soms heel veel verschil tussen zitten. Zoals nu met P!nk en Robin Schulz. Deze week wel goede binnenkomers. Blij dat we eigenlijk geen nummers hebben die opgekocht zijn. Behalve Billie Eilish dan. Dit is tenminste wat het GROOTSTE deel van Nederland wil horen.
Gaatze Wijma  - 
Wel jammer dat Sam Smith en Nielson uit de lijst liggen. Had van Sam Smith veel meer verwacht. En ijskoud had nog wel een paar weken in de lijst mogen staan. Ook vreemd dat die uit de lijst ligt, stijgt qua Airplay en qua streaming ook nog op 22.