Top 40

week 19 (11 mei 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
1
1
4
Details Avicii - SOS
14
 
1
156
7
8
11
Details P!nk - Walk Me Home
811
 
7
279
15
16
6
Details Ava Max - So Am I
166
15
111
16
17
8
Details Alvaro Soler - Loca
178
16
132
20
15
10
Details Khalid - Talk
1510
15
184
29
21
14
Details Krezip - Lost Without You
2114
 
8
359
35
28
31
Details Nielson - IJskoud
2831
2
887


54 Reacties


Log in om te reageren.

Reinier van der Sandt  - 
Bijna alle liedjes van de top veertig kun je op de piano spelen, ga daarvoor naar het kanaal van Bondovie op Youtube.
Frank Zweers  - 
@Marcel Lousberg Dank je wel, ik word er verlegen van ;)
Marcel Lousberg  - 
@Frank Zweers, beetje laat, maar beter dan nooit... Hartelijk dank voor al jou kennis die jij met ons deelt. Jij weet echt alles van de enige echte. Onvoorstelbaar! Wil jou bedanken omdat jij echt elke week weer zoveel bijdraagt. Iemand die echt op de hoogte is en iets te melden heeft. Hopelijk ga jij zo door. mvg marcel
Roy Spijkerboer  - 
Mijn persoonlijke top 40 lijst van Week 19: 1. Bad Guy (1) - 2. So Am I (2) - 3. SOS (3) - 4. Old Town Road (4) - 5. All Day And Night (11) - 6. Me! (22) - 7. Don't Call Me Up (5) - 8. Arcade (6) - 9. Con Calma (7) - 10. Speechless (8) - 11. Sucker (13) - 12. Piece Of Your Heart (ENTRY) - 13. Loca (9) - 14. Someone You Loved (12) - 15. Giant (10) - 16. Last Hurrah (19) - 17. Skyward (14) - 18. Sixteen (24) - 19. Diamond Heart (16) - 20. Walk Me Home (15) - 21. If I Can't Have You (ENTRY) - 22. Date La Vuelta (ENTRY) - 23. Hey Look Ma, I Made It (21) - 24. What I Like About You (23) - 25. No Sleep (20) - 26. Power Over Me (17) - 27. Summer Days (28) - 28. Here With Me (29) - 29. Always Remember Us This Way (27) - 30. Als Het Avond Is (26) - 31. Let Me Down Slowly (30) - 32. Roller Coaster (25) - 33. Pretty Shining People (32) - 34. Talk (31) - 35. Dancing With A Stranger (35) - 36. Before I Go (33) - 37. Shallow (34) - 38. IJskoud (39) - 39. Lost Without You (37) - 40. Hij Is Van Mij (36) .
Roy Spijkerboer  - 
Vraagje, welk nummer staat nu op 5? Old Town Road van Lil Nas X, of Old Town Road van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus?
Roy Spijkerboer  - 
I Don't Care is in de spotify chart (NL) binnengekomen op 1! Someone You Loved doet het ook goed op Spotify (30).
Roy Spijkerboer  - 
@Martijn, het zou leuk zijn. Ik ben benieuwd. Zelf had ik het nooit zien aankomen.
Martijn Schipper  - 
@Roy Ik hoop dat het gaat gebeuren. Vind het namelijk echt een lekker nummertje dat toen ie in de top 40 stond echt ondergewaardeerd werd
Roy Spijkerboer  - 
@Martijn, Domien zei daar iets over in de uitzending. Dat het zomaar zou kunnen. En daarbij wordt hij veel meer gedraaid (staat ook in de Airplay lijst).
Martijn Schipper  - 
Het lijkt erop dat Shallow nét niet de 30 weken haalt. Jammer. Nielson wel, heel knap! Hopelijk stijgt All Day And Night nog verder, zoals @Roy al zei. Goeie stijgers van: George Ezra, Martin Garrix (top nummer!), Panic!, Taylor (en wederom weer Brendon), Dermot Kennedy (geweldige, terecht prestatie!!), Bad Guy (ik vind het een topnummer!), Lil Nas X en Duncan Laurence. Dit wil ik ook nog even zeggen: WAT een prestatie van Suzan & Freek dat ze na 23 weken nog op plaats 6 staan! Echt héél knap! En ik wil nog iets anders kwijt: mijn mening over de AS keuze. Ed Sheeran & Bieber is natuurlijk een samenwerking waarvan je zou denken: wauw, geweldig. Echter was ik zeer teleurgesteld toen ik het nummer hoorde. Ik vond het erg saai en eentonig. Voor mij was Hoe Het Danst een véél betere keuze geweest. 3 Nederlandse sterren, op één speciale samenwerking en dan zo’n nummer maken! Geweldig. Gewoon mijn mening, je mag het er natuurlijk niet eens mee zijn. Wat vinden jullie van I Don’t Care?
Martijn Schipper  - 
Wat zijn jullie favoriete New Music Friday tracks en hebben jullie nog aanbevelingen voor mij?
Martijn Schipper  - 
@Roy Waar had je het over met ‘Re-entry Diamant’?
MrMusicSteijl  - 
Dit is best wel een leuke lijst: 3 binnenkomers, die ook alle 3 leuk en goed zijn. Chapeau! Dan zijn ook alle superstippen goede nummers en dus terecht sterk gestegen! Heel opvallen dat Dermot Kennedy in de 11e week van 20 naar 11 gaat. Had ik niet verwacht. Ik vind het heel erg leuk dat Billie Eilish naar 9 knalt. Ook dat had ik niet gedacht, maar wel terecht naar mijn idee. In de Top 10 een klein stoelendans, maar wat voor wat mij betreft direct naar de uitgang mag, is Old Town Road. Werkelijk onbegrijpelijk dat die plaat op 5 staat. Krezip gaat wel wat te snel naar beneden en heel fijn dat Lady Gaga er nog met twee platen in staat. Even een kleine momentje voor twee platen die onlangs niet de Top 40 hebben gehaald: Pasapas van KvK, Yola met Faraway (echt HEEL zonde!) en de nieuwe van Direct. LIjkt mij niet nodig. Erg jammer. En verder een pleidooi om de nummer 1 positie in de Tipparade weer gewoon de Alarmschijf te laten zijn. Dat hoort gewoon zo. Tot slot een verzoek aan Q-Music eens wat iconische Top-40 jingles in ere te herstellen in plaats van dat blikkige gekletter.
Roy Spijkerboer  - 
Domien zei dat Marco Borsato het langs op 1 stond in de top 40 met 69 weken, maar het is The Beatles met 74 weken.
Frank Zweers  - 
Bad Guy heeft verdeeld over de 7 radiostations die voor de Top 40 gelden ( ook voor 538 en MT50) 25 draaibeurten gehad. Daarbij is airplay van 538 uiteraard belangrijker dan 3FM vanwege de luistercijfers.
Roy Spijkerboer  - 
@Frank, top! Bedankt.
Roy Spijkerboer  - 
Ed Sheeran ft. Justin Bieber - I Don't Care = AS QMusic
Frank Zweers  - 
@Roy check relisten maar eens . Als je een account aanmaakt kun je je eigen airplaylijst selecteren op stations.
Roy Spijkerboer  - 
@Frank, kun je de Airplay lijst ook ergens volledig zien? Net zoals Spotify 200 i.p.v 50?
Frank Zweers  - 
Hier vind je nog altijd twee soorten chartvolgers. Die van lijst voldoet niet aan mijn voorkeursmuziek en die van het lineaaltje. De noteringen kloppen niet met wat ik heb uitgerekend.
Frank Zweers  - 
@Gaatze Wijma airplay houdt niet op bij 40. Bad Guy van Billie Eilish is grotendeels een streaminghit maar plust ook op de radio en scoort op social media. En dat spotify een wassen neus is begint op retoriek te lijken.
Sander Hindriks  - 
@Gaatze Wijma die nl hip hop rommel staat nooit in de airplay chart maar de lijst staat er regelmatig mee vol . Dus dat komt puur door streams
Roy Spijkerboer  - 
Diamant RE-ENTRY?
Roy Spijkerboer  - 
Piece Of Your Heart - Meduza ft. Goodboys = DS 538.
Roy Spijkerboer  - 
@Gaatze, Bad Guy staat goed in de top 5 op Spotify en qua videostreams doet 'ie het ook goed. Maar heeft inderdaad niet zoveel Airplay.
Gaatze Wijma  - 
Beste Sander Hindriks, Spotify is een wassen neus. Maar ik vind het ook vreemd dat Bebe Rexha en Ellie Goulding niet zijn gestegen. Zijn wel tracks die bij het grote gedeelte van de mensen aan zouden moeten slaan. Ja, jammer dat Ava en Alvaro maar 1 plek stijgen. Taylor had zelfs nog wel iets meer mogen stijgen. Hoop dat Mabel over een week, hooguit 2 weken nog op 1 komt. Op dit moment heb ik liever nog Avicii op 1. Maar Mabel verdient het ook.
Gaatze Wijma  - 
Beste Henk Sants, Dat zijn helaas (voor jou) geen artiesten die bij het grootste gedeelte van het publiek geliefd zijn. Daar ben je afhankelijk van piratenstations.
Gaatze Wijma  - 
Beste Nick de Rooij en Wesley Steenbergen, Billie Eilish kan dan misschien wel op die zenders te horen zijn. Maar staat niet in de Airplay Top 40. Dus het overgrote gedeelte van de stations draait het niet. En zitten dus de meeste mensen er niet op te wachten.
Gaatze Wijma  - 
Beste, Roy Spijkerboer. Ik ben het grotendeels met je eens. Behalve Billie Eilish. Ja bijzonder een binnenkomer op 40. Al lijkt het de laatste wel wat vaker te gebeuren. Dermot Kennedy was de laatste volgens mij. Die staat maar mooi op 11. Wat betreft Duncan hangt heel veel af wat hij gaat doen. Als hij donderdag opeens de finale van het songfestival niet haalt, stort hij in denk ik. Maar als hij dan zaterdag hoog eindigt, wordt het heel spannend.
Gaatze Wijma  - 
Redelijke lijst. Opvallende is Billie Eilish. BIJNA geen enkel radiostation draait het, maar toch op 9. Omdat het wordt gestreamd. Daar heb ik ZEER mijn vraagtekens bij. Maar het is zeker niet haar slechtste nummer. Qua pluspunten is redelijk in balans. Jammer dat de Jonas Brothers, Davina Michelle, Marshmello, Danny Vera, Jonas Blue, Krezip en Nielson zakken. Vooral de laatste 2 zo snel. Jammer dat Robin Schulz, Bebe Rexha en Ellie Goulding blijven staan. Gelukkig blijft Avicii op 1 staan, en stijgen: Duncan Laurence, P!nk, Dermot Kennedy, Ava Max, Alvaro Soler, Taylor Swift, Martin Garrix en George Ezra. Gelukkig staat Shallow toch nog een week in de lijst. 3 goede binnenkomers. Alarmschijf is deze week denk ik voor Justin Bieber & Ed Sheeran
Roy Spijkerboer  - 
Wel een leuke lijst vind ik, ik zal beneden beginnen. Weer een keer een binnenkomer op nummer 40! Heb dat nummer nog niet gehoord. Date La Vuelta is wel een leuk nummer. Hoop echt dat All Day And Night nog harder gaat stijgen dan naar nummer 34.. Someone You Loved zakt nu ook nog steeds door i.p.v. die gaat stijgen. What I Like About You haalt waarschijnlijk (als AS) het linkerrijtje niet. Pretty Shining People gaat denk ik nog wel doorstijgen. Jammer dat Sixteen en Last Hurrah niet stijgen... Daarentegen mooi dat Summer Days zo hard stijgt, Hey Look Ma, I Made It stijgt en dat ME! zo hard stijgt. If I Can't Have You heel hoog binnen, maar was te verwachten! Hopelijk stijgt So Am I door naar de top 10. En wat een stijger nog van Power Over Me! Misschien top 10? En jawel, Bad Guy top 10! Verder, Arcade is nog zeker een kanshebber voor de nummer 1, vooral volgende week en die week erop.
Wesley Steenbergen  - 
SOS blijft verrassend op 1, Nielson redt de score van One Kiss niet (-10 nu), tenzij er een wonder gebeurt, veel goede stijgers, maar waarom bad guy top 10, ik hoor hem nergens op de radio. Wel een slachtweek voor oude hits: Sweet but psycho en High hopes eruit! Verder ben ik het redelijk met Roy eens
Nick de Rooij  - 
@Wesley, dat je Bad Guy niet op de radio hoor is onzin want hij staat op de playlist bij 538, Slam 3FM en nog een paar zenders
Wesley Steenbergen  - 
@Nick, A zenders die ik niet vaak draai, dan komt het daardoor
Henk Sants  - 
Wat sneu dat Rene Karst der nog naait in staait! Marco en Armin meschain volgende week! Doemen der veur
Henk Sants  - 
Waait ain van joe of Danny Vera familie is van Billy Vera? (80s)
Sander Hindriks  - 
Wat een slechte lijst. Mabel weer niet op 1 Ellie Goulding en Bebe Rexha stijgen helemaal niet terwijl ze deze week flink gestegen zijn in spotify. Alvaro Soler en Ava Max maar 1 plekje. Positief dat Shawn Mendes zo hoog is binnengekomen. Taylor Swift zo hard is gestegen en dat Luis Fonsi is binnen gekomen in de lijst
RD  - 
Hopelijk kunnen Tim en Duncan Mabel op aftstand houden, verschrikkelijk cliché nummer dat Dont Call Me Up, dat soort muziek hoor je de hele dag door. Jammer dat Jonas Brothers zakken maar wel weer positieve stijgingen van Summer Days, Me en Date La Vuelta.
Wesley Steenbergen  - 
@Sander, het is toch vaak zo dat de huidige airplay en streaming meetellen voor komende week?
Sander Hindriks  - 
Spotify telt zwaar mee voor de Steaminglijst
top40fan  - 
dat walgelijke borsato nr is al topsong hoop toch niet dat die ook as wordt
Menno Heslinga  - 
@SANDER omdat Mabel niet op 1 staat en er ook niet komt is het opeens een slechte lijst? Nee toch?
Sander Hindriks  - 
@ Menno Heslinge Ik had veel meer dingen genoemd die niet positief zijn aan deze lijst
Sander Timmerman  - 
Het ging een tijdje een soort van goed maar dit is weer heel raar. No Sleep naar 28, een plek onder Sixteen? Dit terwijl No Sleep A-rotatie op 538 en Q heeft en goede streams en Sixteen alleen gedraaid wordt op Q en krap aan top 200 haalt op Spotify. In mindere mate ook raar dat Krezip nog een plek lager staat
Frank Zweers  - 
@Sander heb jij soms een eigen chartbureau ? Martin Garrix gooit niet voor niets een nieuwe track in de ether die gestreamd en gedraaid wordt. Zagen we met High On Life ook die vervolgens een re-entry kreeg omdat ie alsmaar gestreamd en gedraaid werd.
Frank Zweers  - 
Met jouw theorie zou je bijna wekelijks rentries-hebben nauwelijks doorstroom en een methodiek zoals in de Mega Top 50
Sander Timmerman  - 
Dat Martin Garrix een nieuwe single heeft die het ook prima doet, doet er niets aan af dat No Sleep nu volop piekt op airplay en op streams nog slechts licht heeft hoeven inleveren ten opzichte van de weken hiervoor. Dat hij dan onder Sixtesn staat is best raar
Frank Zweers  - 
In de 538 Top 50 blijft ie op 10 plakken en stijgt zijn nieuwste track naar 20, maar daar tellen ze hun eigen airplay extra zwaar. Ed Sheeran & Justin Bieber komen daar al binnen op 30 enkel en alleen op basis van stemmen. Members kunnen hem alvast op itunes luisteren. Daddy Yankee weer terug naar 1 en Shawn Mendes binnen op 2.
Marco Gerritsen  - 
No Sleep doet inderdaad een High On Life-je zo haha
RD  - 
Jammer dat High Hopes weg is, zo te zien kon Brendon maar 1 week genieten van 3 keer in de lijst staan
Frank Zweers  - 
@Marco zolang ze No Sleep op high rotation laten draaien en de streams weer omhoog gaan zit die kans er wel in. Garrix lijkt een hitartiest waarbij de streams later achter de radioplays aanholt. In de meeste gevallen is het andersom.
Sander Timmerman  - 
Frank, dat lijkt me onzin want de streams van No Sleep waren een paar weken geleden iets hoger terwijl de airplay nu piekt
Frank Zweers  - 
Geen onzin Sander. Zo werkt de muziek en radio industrie.
Frank Zweers  - 
Daarbij heeft Garrix altijd al voorrang op airplay vanwege Dancesmash en scoort ie ook op social media.