Top 4: Zangeressen meest op 1

- Top 4

 Britney Spears Shakira Madonna Adele
Top 4: Zangeressen meest op 1

Drie dagen geleden berichtten we al over de vierde nummer 1-hit van Beyoncé. Ze is pas de vijfde zangeres die zo veel nummer 1-hit op haar naam weet te schrijven

In deze top 4 werpen we een blik op de andere vier zangeressen die even vaak of zelfs vaker op de eerste plaats stonden.

De eerste zangeres die vier nummer 1-hits op haar naam wist te schrijven, was Shakira. Op 5 mei 2007 scoorde zij haar vierde en voorlopig laatste nummer 1-hit met Beautiful Liar. Dat was een duet met Beyoncé, die daarmee voor het eerst de eerste plaats bereikte. Met dit record liet Shakira haar collega's Olivia Newton-John, Céline Dion, Whitney Houston en Madonna achter zich. Zij stonden allemaal op drie nummer 1-hits. Van dat viertal was Madonna de enige zangeres die haar nummer 1-collectie nog wist uit te breiden. Om die reden hield Shakira haar record maar een jaar in handen. In 2008 scoorde Madonna namelijk twee nummer 1-hits met 4 Minutes en Give It 2 Me. Daarmee zette ze haar totaal op 5 nummer 1-hits: een aantal dat sedertdien door geen enkele andere zangers is overtroffen of geëvenaard.

Naast Shakira en Beyoncé staan ook de tellers van Britney Spears en Adele op vier nummer 1-hits. Britney scoorde haar vierde nummer 1-hit in 2013 met Scream & Shout en Adele deed dat in 2015 met Hello. Britney Spears heeft sedertdien geen hits meer gescoord, maar alle andere zangeressen met vier nummer 1-hits hebben in 2017 nog in de Top 40 gestaan. Het is dus maar de vraag of Madonna haar record nog lang weet vast te houden. Misschien moet ze in het in 2018 wel gaan delen met Shakira, Adele of Beyoncé.

1 MADONNA, 5 nummer 1-hits

2 SHAKIRA, 4 nummer 1-hits

3 BRITNEY SPEARS, 4-nummer 1-hits

4 ADELE, 4 nummer 1-hits

(Foto: BSR Agency)