Nieuws
Top 4

Top 4: Opgevallen! week 41

Top 4: Opgevallen! week 41
Jerney Kaagman  Lee Towers  Jacqueline Govaert  De Ajax Selectie 

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Jerney Kaagman

Is de puzzelmaker van DPG Media toevallig een fan van Jerney Kaagman? In het Algemeen Dagblad van zaterdag - en ook de verschillende regionale kranten van DPG - staat een quizfilippine met daarin de vraag: "In welke Nederlandse popgroep zong Jerney Kaagman?" Voor bezoekers van deze pagina is dat niet zo'n hele moeilijke vraag en mocht je het niet weten, dan kun je altijd op het linkje klikken. Als we op de volgende pagina kijken, dan vinden we daar een quizwoordzoeker. Daarin is een van de vragen: "Van 2002 tot 2008 was deze Nederlandse zangeres jurylid van Idols (6,7)". Die cijfers betekenen dat de voornaam uit 6 letters bestaat en de achternaam uit 7 letters. Toevallig of niet, we vonden het een aardige aanleiding om haar nog eens in deze rubriek op te nemen. Helaas zien we Jerney - die eerder dit jaar haar partner verloor - de laatste jaren niet meer in de media. De laatste keer was in juli, toen ze bezocht werd door Jim en Jamai. Jerney lijdt al jaren aan de ziekte van Parkinson. We koesteren mooie herinneringen.

2 (--) Lee Towers

Deze maand zijn Lee Towers en zijn echtgenote Laura 50 jaar getrouwd. Er komt echter geen groot feest. Het koppel is bezig te verhuizen van Scheveningen naar de Rotterdamse Maasboulevard en de verhuizing kost ze te veel energie. Peter, de stiefzoon van Lee Towers, kwam afgelopen week minder leuk in het nieuws. Dinsdagochtend werd hij aangehouden tijdens een huiszoeking in Rotterdam. Zijn huis aan de Hellendaalstraat was één de 22 panden die onderzocht werden in het kader van een witwasverdenking rond 34-jarige ondernemer Mike de W. De 55-jarige Peter werd opgepakt omdat hij zijn vuurwapen en munitie niet gescheiden bewaarde, terwijl dit wel zo moet. De reden van de arrestatie staat dus los van de aanleiding van de huiszoeking. Als lid van een schietvereniging was Peters wapen overigens wel gewoon legaal. Hij is dezelfde dag alweer vrijgelaten. Peter wordt niet verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Mike de W. en vier andere verdachten zitten op dit moment nog vast.

3 (2) Jacqueline Govaert

Krezip was zaterdagavond te gast bij Matthijs Gaat Door. In het programma vertelde zangeres Jacques Govaert onder meer over de allereerste keer dat ze mocht optreden in een talkshow. Dat was op 19 juni 2000, toen we samen met Annelies Kuijsters I Would Stay zong in Villa BVD. Bij Matthijs van Nieuwkerk bracht ze twee nummers ten gehore. Begeleid door Jan Peter Hoekstra op gitaar zong ze speciaal voor de 31-jarige oud-wielrenner Tom Dumoulin een stukje van Krezips afscheidssingle uit 2009 Sweet Goodbyes. Maar de apotheose moest nog komen. In de rubriek Bandje In De Wolken - geïnspireerd op het gelijknamige nummer van de dit jaar overleden Henny Vrienten - wordt wekelijks een nummer gecoverd van een overleden artiest. Die eer ging nu naar Krezip, die de top 10-hit Instant Karma! van John Lennon onder handen nam.

4 (4) Ajax

Net als vorige week sluiten we af met Ajax. Na de 1-6-nederlaag tegen Napoli is het de Amsterdammers niet gelukt om zich te revancheren tegen de Italiaanse ploeg. In het Stadio Diego Armando Maradona eindigde de wedstrijd in 4-2 in het voordeel van Napoli. Daarmee lijkt de kans op de achtste finales in de Champions League nu definitief verkeken, al is de kans theoretisch gezien nog niet uitgesloten. Dan moet Ajax de komende wedstrijden tegen Liverpool en de Rangers in ieder geval wel winnen. Waarschijnlijker is dat Ajax een niveautje lager door zal gaan in de Europa League. Ondanks de teleurstellende Champions League-prestaties eindigde de week voor Ajax-fans toch nog met een opsteker. Thuis wonnen de Amsterdammers met 7-1 van Excelsior. Mede daardoor heeft Ajax nu de koppositie overgenomen van AZ in de Eredivisie.

(Foto: Jerney Kaagman, Noord-Hollands Archief, collectie Fotopersbureau De Boer, NL-HlmNHA_1478_08406K00_06)

(18/10/2022)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating