Nieuws
Top 4

Top 4: Opgevallen! week 40

Top 4: Opgevallen! week 40
Krezip  Jacqueline Govaert  Elvis Presley  De Ajax Selectie 

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Krezip

Krezip staat momenteel op nummer 13 in de Tipparade met Ready For More. Afgelopen donderdag mocht de groep het nummer live komen spelen in De Avondshow Met Arjen Lubach. In dat programma worden wel vaker optredens gegeven en vooraf volgt dan een interview met de desbetreffende artiest. In het geval van Jacqueline Govaert was echter niet echt sprake van een interview. Arjen stelde slechts twee vragen aan frontvrouw Jacqueline: hoe het is om fans van een nieuwe generatie te hebben en of ze op straat wel eens wordt aangesproken door jonge fans. Het grootste deel van het gesprek ging op aan Arjens verhaal dat hij eind jaren 90 fan was van de groep en dat hij door een ongelukkige samenloop van omstandigheden een ontmoeting met de band had misgelopen. Daardoor werd hij een nog obsessievere fan en stond hij in 2000 vooraan bij het eerste Pinkpop-optreden van Krezip, dat kort daarna hun doorbraak zou inluiden. Op Instagram plaatste Arjen ook nog een oude foto van hem en Krezip-gitariste Anne Govaert, de jongere zus van Jacques, met wie hij onder het motto 'eens een fan, altijd een fan' opnieuw op de foto was gegaan.

2 (--) Jacqueline Govaert

Gelukkig kwam Jacqueline nog wel volop aan het woord in Geheugenmemory. Dit spelletje wordt opgenomen met de gast van De Avondshow en is te zien op NPO Start. Jacqueline moest hierin ongemakkelijke vragen beantwoorden, maar op de écht onmogelijke vragen als 'welk bandlid kun je missen?', 'terugkerende ergernis is de band' en 'stem kwijt of hondjes kwijt?' kon ze geen antwoord geven. De 40-jarige zangeres vertelde wel wat haar minste favoriete videoclip was. Dat is die van hun top 10-hit All My Life uit 2007. Daarvoor moest Jacqueline het nummer vijf keer zo traag playbacken als normaal, om het effect te bereiken dat alles op de achtergrond sneller bewoog. Het resulteerde echter in een clip waarin ze erg schokkerig beweegt (vergelijkbaar met Peter Gabriels stop-motionclip van Sledgehammer) en erg vaak met haar ogen knippert. Verder vertelde Jacqueline enthousiast over haar nieuwe hobby honden trimmen en over het eigenaardige liedje Ka Yoonie Mwab, dat Krezip in 2006 in het Simlish (de Sims-taal) opnam voor het Huisdieren-uitbreidingspakket van De Sims 2.

3 (3) Elvis Presley

Elvis Presley behoudt zijn positie in deze top 4, maar het zou nu zomaar eens zijn laatste week kunnen zijn. De meeste mensen hebben de film Elvis inmiddels wel gezien en de populariteitscijfers lopen de afgelopen weken wat terug. Het feit dat andere artiesten ook weinig in het nieuws zijn, zorgt er echter toch weer voor dat de King Of Rock And Roll deze week weer op nummer 3 staat. Voor de enkelingen die de film nog niet gezien hebben, komt er over twee weken weer een nieuwe manier bij om de film te zien. Op woensdag 26 oktober wordt de biopic namelijk uitgebracht op dvd en blu-ray. Daar betaal je dan € 22,99 of € 23,99 voor. Als je toevallig nog 5,8 miljoen euro op de bank hebt staan, kun je ook overwegen om het huis te kopen waar Elvis na zijn huwelijk in 1967 zijn wittebroodsweken met Priscilla doorbracht. Dat staat sinds vorige week te koop. Het huis ligt in het Californische Palm Springs en werd vanwege het futuristische interieur in 1962 door het Amerikaanse tijdschrift Look het 'huis van morgen' genoemd. Het koppel heeft één jaar gewoond in 'Elvis' Honeymoon Hideaway'.

4 (--) Ajax

Een maand geleden schreven we in deze rubriek nog lyrisch over Ajax, de Amsterdamse voetbalclub die in 1993 een Top 40-hit scoorde met Ajax Is Okay! Vier weken later gaat het plotseling echter een stuk minder 'okay'. Vorige week dinsdag verloor Ajax thuis in de groepsfase van de Champions League met 1-6 van Napoli. Nooit eerder incasseerden de Amsterdammers zo'n grote nederlaag in een Europese wedstrijd. Volgens de sportredactie van Nu.nl is het de eerste keer sinds 1960 dat Ajax in een thuiswedstrijd met 1-6 verliest. Destijds was Feyenoord de tegenstander. De toekomst van Ajax in de Champions League is nu hoogst onzeker. Om nog door te gaan moet het minimaal twee van drie overgebleven wedstrijden in de groepsfase winnen. En dan hangt het er nog vanaf hoe Napoli, Liverpool en theoretische gezien ook de Rangers het er de komende maand verder vanaf gaan brengen. Morgen zal Ajax proberen revanche te nemen op de Napolitanen.

(Foto: Ine Kanters / Wikiportet / Jacqueline Govaert From Krezip / CC BY-SA 3.0)

(11/10/2022)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy