Tipparade

week 16 (18 april 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


27 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Hendrik Ritskes
Hendrik Ritskes
Major Lazor en Powfu zijn zeker door naar de top 40, misschien ook Lady Gaga tóch nog? Helaas nog steeds niet The Script en Mabel. Drake had ik ook wel door verwacht. Drie van de zes binnenkomers kan ik morgen pas beoordelen. Volgende week waarschijnlijk grote opruiming. De lijst zit weer eens behoorlijk vast.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Lady Gaga is echt niet door hoor. Het is Q music en 538 weer gelukt.
Top 40 profiel van
Hoezo Drake niet door?? Die gaat op alle vlakken behalve radio als een trein
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@ Rob de single bestaat niet meer dat begrijp ik maar de radioindustrie spreekt er nog wel steeds over. Werken noemt ze. Interessant is ook waarom de nieuwe Drake nog nergens gedraaid wordt of wordt er eerst gekeken hoelang de tiktokchallenge gaat duren en enkel een social media hit . Een zender als Slam hoeft de track maar op de playlist te zetten. In het verleden werd de samenwerking gezocht bij de platenhandelaren en industrie. Nu bij de radio-en muziekindustrie.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Daar moest nog bij " Werken " noemt de Buma ze dus.
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Watain korronaboudel weer ja. Droet (flopt binnen Ellain Clark mit Deze is veur joue, en Powfoe mit doodsleier, en Herrie Stails mit falling en MenM mit Godsillo en Ledi Gacha ook droet. (Stoepid lov) Top 40 veur Major Lezer (nr 34). De nijen binnen goije ploaties zoas Becky Hill en Tiesto (Denssmjesh leuf ik) en Ilty is en grode hit en mien vrunden 21 piloten (Alarm) en Lubach mit dat mokkel Merol. De beat is goud in dat nummer Huf dij klip naait te zaain. Smid en Lovato mit ain rustig nummer gain hit moar mooi. Komåt veujjoar in de kop. Tabitha en Nelson mit licht aan slopaen. Binnen ze wel goud bie de kop doar? Kin tog stroom spoaren din mout t ligt oet. Emilee en Surf mesa kommen volgende week al in de vattig denk ik. De koijen op stal lieken dij nummer. Nou jongens tabee moar weer! Oops: mooije stiegens veur Ilse, Dreek en Liam Peen (Mozz ik nog even kwiet)
Top 40 profiel van John
John
Hoe komen nummers die nog niet zijn uitgebracht al in de tipparade? Het kiezen van nummers uit de keuzenlijst is een wassen neus.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Single Top 100 is een tracks top 100 , een streaminglijst , identiek aan de spotify-lijst.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ik moet trouwens wel zeggen dat ik het fijn vind dat je in de comments toelichtingen geeft @Rob, want het is leuk om te weten wat de redenen zijn dat bepaalde keuzes genomen worden
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
De tiktok challenge van Drake had ik inmiddels ook wel in de Top 40 verwacht. Nog niet op de radiolijsten te vinden. FunX is vooralsnog de enige die de streaminghit oppakt.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
de airplay-drempel discussie blijft een interessante. Het was aanvankelijk ingesteld om tracks die een weekje hoog in de Spotifychart stonden, en de daaropvolgende tijd keihard zakten te weren. Dat gebeurt nu veel minder dan voor heen
Top 40 profiel van Calvin van Balen
Calvin van Balen
@Sander het is gewoon pech geweest dat Lady Gaga het nummer nauwelijks heeft kunnen promoten. Een week of wat na de release van Stupid Love moesten we opeens allemaal in quarantaine, anders had ze waarschijnlijk nog wel wat live optredens gedaan op tv. Dan had ze de release van der album ook niet uitgesteld.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Ivar omdat de Top 40 enorm vasthoudt aan de regel dat een nummer op de radio gespeeld móét zijn, helaas. Onderste 3 nieuwe lijken me wel interessant en ook Surf Mesa is wel prima.
Top 40 profiel van John
John
Alleen Powfu door en misschien een verrassende Re-entry erbij !
Top 40 profiel van Erik
Erik
Drake is natuurlijk een vreemde eend in de bijt in deze tip. Gaat volgende week hoog binnenkomen. Radiovriendelijke plaat van Drake die steeds lekkerder wordt en richting 1 gaat in Spotify. Voor de rest ben ik benieuwd waar Twenty One Pilots gaat eindigen.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Rob mag ik vragen waarom die regel dat een nummer minstens 1 play moet hebben om binnen te komen nog in stand wordt gehouden? Het voelt vrij arbitrair. Als je stelt "het moet op een bepaalde positie in de airplaylijst staan", oke, vind ik nog steeds wat raar maar logischer, maar 1 enkele play als grens is vreemd. Ook is het nummer trouwens wel een aantal keer gedraad: https://gyazo.com/76252d0f6a71b4ba2b7d4b6badfa0631
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester
@Frank Het begrip 'single' bestaat eigenlijk niet meer he, maar idd Top 40 hanteert de combi van airplay en streaming. In theorie zou er wel een albumtrack binnen kunnen komen, als ie zowel streaming als airplay pakt, maar gebeurt in de praktijk eigenlijk niet vaak. En vwb Drake: die wordt letterlijk nog nergens gedraaid (behalve op FunX maar die tellen niet mee voor Top 40). Maar met zijn huidige streamingscore zou hij met een enkele play op 538, Q of 3FM al binnen kunnen komen. Is feitelijk met Lil Kleine en Ali B ook gebeurd.
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester
@Sander Ter vergelijking: Mabel en Rita Ora worden zowel door Q als 538 gedraaid en komen vooralsnog ook niet binnen he? Dus jouw theorie gaat niet altijd op.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Maar daar kan musicdirector Rob Ester beter antwoord op geven. Streaminghits moeten gedraaid worden en radiohits moeten gestreamd worden. Als je je daarin niet kunt vinden moet je naar streaminglijsten kijken.
Top 40 profiel van John
John
@ Sander, niet alleen de radiozenders zijn schuldig, ze wordt ook nauwelijks gedownload en gestreamd. Alleen de eerste week na release nog wat streams gezien de notering in de DC top 100.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Ik zou zeggen Mumford, Powfu? Scoort die een beetje, ken ik niet?
Top 40 profiel van Sander
Sander
@John klopt maar de promotie van een nummer is heel belangrijk om een nummer leuk te gaan vinden. Heb nummers gehad die ik aan het begin helemaal niks vond. Maar hoe vaker ik die hoorde op radio hoe leuker ik dat nummer ging vinden. Gaga heeft totaal die kans niet gekregen. 538 en Q Music laten duidelijk zien wat hun voorkeur is.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@John nee want de Top 40 bestaat wel uit huidige (radio)singles. Al bestaat het fysieke produkt niet meer. Albumtracks bv die wel gestreamd zijn maar niet als single bij de radio en muziekindustrie worden geregistreerd komen niet in de Top 40.
Top 40 profiel van Hans Koet Koet
Hans Koet Koet
Vreemd dat we hier End of time van K-391 en Alan Walker nog niet horen... In Scandinavië al weken lang een grote hit...
Top 40 profiel van John
John
@ Frank: Top 40 is toch ook een tracklijst?
Top 40 profiel van John
John
Sinds Roddy Ricch en nu met Drake is de Top 40, niet meer de populairste van Nederland, maar een DJ playlist lijstje.... en als je dat dan als basis neemt, dan kun je de Nationale Airplay Top 50 beter gebruiken !
Top 40 profiel van John
John
Drake had al lang in de Top 40 moeten staan ! Staat morgen al # 2 in de single top 100.