Tipparade

week 15 (11 april 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


25 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Sjoerd
Sjoerd
@ Sander Ergens begrijp ik wat je bedoelt. Maar toch vind het ik niet heel raar dat Stupid Love de Top40 waarschijnlijk niet haalt. Persoonlijk vind ik het een lekker nummer overigens. Wat je zegt over dat bepaalde artiesten na 12-15 jaar niet meer meedoen, ben ik het deels mee eens. Maar kijk eens naar P!nk , Madonna en Rihanna. Zij hebben het al heel wat jaren volgehouden op de radio. Daarom vind ik het ook nice dat 'Underdog' van Alicia Keys zo vaak gedraaid wordt op Q. Zij doet ten slotte ook al heel wat jaren mee...
Top 40 profiel van John
John
5 landen nummer 1 @ Sander.... zeker op je kunnen gezien. # 5 in Engeland is de hoogste positie !
Top 40 profiel van Sander
Sander
Ze staat tenminste in de hitlijst in bijna alle landen. De muziek industrie hier is gewoon corrupt promoot voornamelijk alle muziek van eigen bodem en alle nieuwkomers . Artiesten die al minstens 12 tot 15 jaar meegaan worden in de meeste gevallen genegeerd.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@Sander, ik ben het grotendeels met je eens, alleen zou ik niet zover gaan om van corrupt zijn te spreken.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Ik hoop dat komende week doorgaan: Lady Gaga, Major Lazer en Coldplay, maar ik vrees dat alleen Major Lazer de overstap gaat maken. Stupid Love scoort hier in NL echt belachelijk slecht tegenover de rest van de wereld, zie bijvoorbeeld: https://en.wikipedia.org/wiki/Stupid_Love_(Lady_Gaga_song)
Top 40 profiel van Hendrik Ritskes
Hendrik Ritskes
Dua Lipa en Lil Kleine zijn door, misschien ook Ashe nog. Voor Mabel en Lady Gaga die met zeven weken het langst in de lijst staan, is het uur van de waarheid gekomen. Met The Script wil het ook nog niet zo vlotten.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Danny, daar ben ik het mee eens
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
2 prima binnenkomers, stiekem hoop ik ook nog op Venus maar die heeft al wel gepiekt. Volgende week Boyfriend hopelijk door en Verliezen Met Jullie vind ik ook leuk. Torsie Slide zal volgende week ook wel direct de overgang maken helaas.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Mooi dat Dua Lipa al door is. En inderdaad het is volgende week erop of eronder voor Gaga en Mabel. Zou het zo raar vinden als Gaga de top 40 niet haalt. In de hele wereld is Stupid Love een grote hit en schiet het de hitlijsten in en Nederland blijf daarin weer achter.
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
Natuurlijk is het subjectief, maar ik vind Stupid Love geen sterk nummer. Gaga haakt terug naar haar eerdere hits als Pokerface (2008!) maar mist de magie van toen. Ben dan ook niet verbaasd dat het geen hit wordt.
Top 40 profiel van Sander
Sander
John zie dat er acht definities zijn van corrupt. En ik bedoel dat er hier duidelijk een voorkeur is voor artiesten van eigen bodem en er bewust artiesten genegeerd worden.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Sander Stupid Love staat niet meer in de Spotify top 200, YouTube top 100, heeft nooit op de playlists van 538, Q en de meeste andere stations gestaan. Gaat dus absoluut niet door.
Top 40 profiel van John
John
Lady GaGa staat al 6 weken te lang in de tipparade. Alleen de eerste week had het wat aandacht (streaming/download).
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Mooij luu dij påloare van seliena is mørn vast alarmwief en wat ain goije ploaten binnen der op kweek zet: aleso en liam payne en justien zien andre kaant mit anderson paak. Goije ploaten. Moar ook mien ilse en snelle dij tegen zien verlaais kin. Goije tonen. Dreek din mit zien toesie slaaid. Goije predukten dizz moal de Zwadde mien jong. Oet de tip flopt binnen Venus, Zina en Moral of de storie en Quarantaine weer terug in de karantene. Spiet mie veur Donnie Hai mainde het goud. Denssmesj mørn is messchain Dreek? Wel zalt zechen? In de varrig Breeak mien haarde (37) en Klaine van de straotte (38) Goije Poasdoagen joe doar! Moi
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester
@Sander "In de hele wereld is Stupid Love een grote hit"??? Sorry maar in werkelijk geen enkel land is Stupid Love een grote hit. Hooguit een klein hitje. Maar een grote hit? Nergens. Echt nergens.
Top 40 profiel van John
John
Alleen in Engeland stond Lady GaGa in de top 5.... meeste landen nog niet eens top 10. In Nederland, slechts # 56 !
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
In bijna alle landen doen artiesten van eigen boden het beter dan buitenlandse artiesten. Artiesten die al een tijdje meegaan scoren op een gegeven moment geen hits meer, zo gaat dat.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Ik heb het over de top 40 .En Maroon 5 misschien niet Maar dit is ook de eerste hit van Alicia Keys waar aandacht aan word besteed sinds Girl on fire in 2005. Maar artiesten als Christina Aguilera - Jennifer Lopez en Shakira worden totaal niet gedraaid op radio.En zo zijn er nog wel meer.
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester
@Sander In welke 5 landen nummer 1 dan? En nummer 1 en Top 10 in wat? Spotify? Enne... Maroon 5 en Alicia Keys toch ook al 12/15 jaar bezig. Worden zij ook genegeerd? En komt het alleen door de radio dat Stupid Love in NL niet eens in de Spotify Top 200 staat?
Top 40 profiel van Sander
Sander
@ Rob Esther kijk op de Engelse Wikipedia. En oke 2012 dus nog langer geleden.
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester
@Sander Girl On Fire is uit 2012. Scheelt maar 7 jaar. Heb je ondertussen die 15 landen waar Stupid Love Top 10 staat al gevonden ?
Top 40 profiel van Jimmy
Jimmy
Van mij had Hold me close van Sam Feldt wel in de tipparade mogen staan inmiddels. Hopen dat dat de DS word. Eerst luisteren of ie gemaakt gaat worden op 538 zo. Heerlijk nummer!
Top 40 profiel van Sander
Sander
@Rob Esther 5 Landen nummer 1 en 15 landen in de top 10 dat durf ik nog best een hit te noemen.
Top 40 profiel van Henri Veldman
Henri Veldman
Waarom zou Lady Gaga's Stupid love een hit in NL moeten zijn? Omdat het in andere landen wel gewaardeerd wordt? Das toch geen reden? En ik ben nog steeds blij dat het geen hit is... net als dat nummer van Mabel. Hopelijk volgende week allebei uit de tip: geflopt!
Top 40 profiel van Kaar Lange
Kaar Lange
Waarom kunnen we nergens de plaat van Lange Frans 'Lockdown' kiezen? Mag deze niet gedraaid worden op de radio?