Coverafbeelding Anouk - I Love You
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   2020

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-04-1975
Land   Nederland

Anouk Teeuwe is in haar jonge jaren zangeres in de band Shotgun Wedding, waarna ze kortstondig studeert aan het Rotterdamse conservatorium. Barry Hay ziet haar optreden in Den Haag en besluit voor haar te gaan schrijven. Mood Indigo, een tipparadenotering in 1996, is daarvan het eerste resultaat.

Een jaar later verschijnt haar tweede single, Nobody’s Wife, waarmee Anouk de tweede plaats bereikt. Met de release van haar album Together Alone bevestigt ze haar kwaliteiten als het album drievoudig platina wordt.
In 2009 is Three Days In A Row haar eerste nummer 1-hit in de Top 40.

2013 is opnieuw een succesjaar voor Anouk. Zo verschijnt haar zevende studioalbum Sad Singalong Songs. Op dat album staat ook het nummer Birds, waarmee de zangeres ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Daarmee stond ons land voor het eerst sinds 2004 weer eens in de finaleshow. Anouk eindigde als negende.

Later dat jaar is ze de achtste act die een reeks concerten Symphonica In Rosso doet in het Arnhemse Gelredome. Door stemproblemen vanwege de griep kan ze slechts twee van de drie concerten doen. Het geschrapte concert wordt in december in Amsterdam ingehaald. Eind november verschijnt de concertregistratie van de show van Anouk, waar ook Trijntje Oosterhuis een optreden verzorgt.


In 2014 werkt Anouk samen met Afrojack op de single You And I en even later ook met Nicky Romero op Feet On The Ground. In november verschijnt haar achtste studioalbum, Paradise And Back Again. Met het succes van Places To Go passeert Anouk de Volendamse groep BZN op de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts. Anouk bereikt daarmee ook de top 3 van meest succesvolle Nederlandse acts achter Marco Borsato en de Golden Earring. Ook wordt bekend dat Anouk de inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2015 heeft geschreven voor Trijntje Oosterhuis.

In 2015 vraagt de zangeres of Douwe Bob een duet met haar wil zingen, wat resulteert in Hold Me. Later dat jaar komt ook New Day in de Top 40 terecht. In september verschijnt met Dominique haar eerste Nederlandstalige single.

Op 4 maart 2016 brengt ze met Queen For A Day haar tiende studioalbum uit. Let's Run Away Together verschijnt een maand eerder als voorloper en wordt haar 20e Alarmschijf. Het wordt haar 35e Top 40-hit waarmee ze de Nederlandse zangeres wordt met de meeste Top 40-hits op haar naam. In mei van 2016 wordt Wanna Little Something de volgende single van het album Queen For A Day. Met Fake It Till We Die brengt Anouk in 2016 nóg een studioalbum uit met daarop ook de track I Just Met A Man.

In maart 2018 verschijnt er met No Love opnieuw een Nederlandstalige single van Anouk die ze samen met Kempi maakt. Op 20 maart, het begin van de lente, primeurt ze haar nieuwe single tijdens het RTL Weerbericht. De track is, net als Het Is Klaar dat in september verschijnt, een voorloper van het compleet Nederlandstalige album Wen D'r Maar Aan.


Thomas Azier produceert en schrijft mee aan de singles Million Dollar en It's A New Day die ze in 2019 uitbrengt.
In maart 2022 brengt ze de ep Road Trip uit. In het voorjaar van 2022 verschijnt het nummer Something Better. Op 11 juni 2022 gaf ze haar jawoord aan Dominique Schemmekes tijdens een concert van haar op het Malieveld in Den Haag.
Zelden brengt Anouk een duet uit, maar aan het begin van 2023 is het dan toch zover. Samen met Emma Heesters brengt ze de single Met Jou Kan Ik Het Aan uit. Het nummer is de themasong geworden van de 25e editie van De Vrienden van Amstel LIVE (VVAL).

Songtekst

Still unsure of what our future holds
Gotta let go of things we can't control
In the darkest hours of the night
I wonder what's the best use of our lives

I got what you want and then some more
I got what you need and then some more
With every rising moon
I know I was born for you

Baby, you got what I want and then some more
Yeah, you got what I need and then some more
But no matter what my day is leading to
I know I

I love you, yeah
I love you, baby
I love you, yeah

I love you, yeah
I love you, baby
I love you, yeah

I trust you with my heart and everything I own
Your heart is right where I will always call home
Sometimes it's hard, things ain't going our way
But our love will grow so much stronger each day

And I'll try
To reason with my mind
Till it's over
It's over

Baby, you got what I want and then some more
Yeah, you got what I need and then some more
Stay with me, stay with me
Stay, cause I

I love you, yeah
I love you, baby
I love you, yeah

I love you, yeah
I love you, baby
I love you, yeah

Do you feel me, yeah
Do you, do you, oh
Do you, do you, oh
Do you feel me, yeah
Do you, do you, oh
Do you, do you

I love you, yeah
I love you, baby
I love you, yeah

I'll try to reason with my mind (Do you feel me)
Do you feel me
I'll try, try (No no, I'll try)
I can't live without you
I'll try, try (Lord knows I try)
Don't want to live without you, baby

Songinformatie

ArtiestAnouk
Titel I Love You
Lengte 3:46
Componist(en) Anouk Teeuwe · Memru Renjaan · Stephan Boers
Producer(s) Ramiks [= Stephan Boers]
Platenlabel Goldilox
Catalogusnr digital download
Releasedatum 03-04-2020


Positieverloop