Spotlight: LLYLM

- Releases

 Rosalía
Spotlight: LLYLM

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Rosalía.

Sommige talenten zijn zo groot dat ze eigenlijk te goed zijn voor de mainstream. Zo is de Spaanse zangeres Rosalía met recht een van de grootste muzikale talenten van de afgelopen tien jaar te noemen. Haar mix van traditionele Spaanse flamenco met moderne genres als pop en reggaeton heeft haar wereldwijd al tal van uitstekende recensies opgeleverd. Toch ontbreekt nog altijd haar eerste Top 40-hit.

Hoe komt dat? Dat is vrij eenvoudig. Rosalía sluit geen compromissen met populaire trends. De Spaanse is zo eigenzinnig dat haar ijzersterke albums vol staan met experimenten. Sommige komen wel in de buurt van hoe hits normaal klinken, maar de meeste zijn zo uniek dat radiostations en streamingplaylists niet weten wat ze ermee aan moeten. Toch wacht de hele muziekindustrie al sinds haar doorbraak op dat ene liedje dat mainstream genoeg zou klinken dat het Rosalía aan een nieuw publiek kon introduceren. Nu is dat liedje er.

Haar nieuwe single heet LLYLM. Dat staat voor Lie Like You Love Me. En daar zit al een van de redenen waarom het met afstand haar meest commerciële liedje tot nu toe is. Het refrein zingt ze namelijk voor het eerst in het Engels. Daarnaast zit pop-meesterbrein Max Martin achter de productie van LLYLM. Dat het refrein enorm sterk in elkaar zit moet dus niet als een verrassing komen. Ondanks dat LLYLM dus wel degelijk klinkt als een hit, blijft Rosalía in staat haar roots te laten horen in de coupletten en ook de klapjes in de productie tonen dat Rosalía ook hier niet haar eigen identiteit is verloren. Kortom: tijd voor Rosalía’s eerste Top 40-hit.