Spotlight: Lo Vas A Olvidar

- Releases

 Billie Eilish Rosalía
Spotlight: Lo Vas A Olvidar

Deze week in de Spotlight: de nieuwe samenwerking tussen Billie Eilish en ROSALÌA.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de carrière van de toen 18-jarige Billie Eilish naar een zinderend hoogtepunt steeg. Slechts een keer eerder won een artiest alle vier de hoofdcategorieën bij de Grammy’s. Zij kreeg het als eerste vrouw ooit voor elkaar. Er gebeurde nog iets die avond dat waarschijnlijk niet iedereen zich zal herinneren. Haar Best New Artist-concurrent, de Spaanse zangeres ROSALÌA, zei namelijk op de rode loper bezig te zijn met een samenwerking met de Amerikaanse sensatie.

En dat is bijzonder. Waar veel artiesten er na hun doorbraak de ene na de andere collab uitknallen, is dat verre van de stijl van Eilish. Alleen Khalid en Justin Bieber verschenen eerder op een van haar tracks. ROSALìA’s rode loper-ontboezeming was dan ook een behoorlijke verrassing. Fans keken het hele jaar uit naar de plaat, maar hij kwam maar niet. Tot nu. Na de release van hitsingles ‘Everything I Wanted’, ‘No Time To Die’, ‘My Future’ en ‘Therefore I Am’ kwam vrijdag ‘Lo Vas A Olvidar’ uit als Billie’s vijfde single sinds haar debuutalbum.

Wat ‘Lo Vas A Olvidar’ bewijst is dat zowel Billie als ROSALÌA durven. De plaat heeft een productie die dichter bij het werk van Billie komt, terwijl het grotendeels in het Spaans gezongen is. Ze hebben dus dingen van elkaar durven overnemen. Het resultaat is een hypnotiserende plaat die niet per se ‘hit’ schreeuwt, maar die hun artistieke kwaliteiten wel enorm in de schijnwerpers zet. Luister ook echt even naar de laatste paar regels van de plaat. ‘If I wasn’t important, then why would you waste all your poison’, zingt Billie en de woorden bezorgen je kippenvel tot op het bot.