Frenna opnieuw het hoogst nieuw in de Tipparade

- Hitlijsten

 Sam Feldt Alma Digital Farm Animals Frenna Sza Froukje Anne-Marie KSI Digital Farm Animals Sara Kays Zoe Wees Rosalía Billie Eilish Silk City Ellie Goulding
Frenna opnieuw het hoogst nieuw in de Tipparade

Net als vorige week is Frenna de hoogste binnenkomer in de Tipparade. Dragon Roll zeilt binnen op de achttiende plek. Home Sweet Home van Sam Feldt, Alma en Digital Farm Animals is de nieuwe nummer 1 in de lijst.

De track neemt de eerste plek over van Train Wreck van James Arthur, dat niet wist door te dringen tot de Top 40. Bij de bovenste drie staan verder Blijf Nog Even Hier van Tabitha en Paskal Jakobsen, dat van 3 naar 2 stijgt, en I Want It All van Lucas & Steve. Het Limburgse duo gaat van 5 naar 3. De grootste stijger is deze week Your Love (9PM) van ATB, Topic en A7S. De remake van de hit uit 1998 wint maar liefst 20 plekken en komt terecht op de negende plaats. Vlak daarachter gaat ook de Australische familieband Sheppard keihard: Learning To Fly trekt een sprintje van 28 naar 10. Andere grote winnaars zijn Break My Heart van JC Stewart (met elf plekken winst naar 6) en Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf. De Noorse dj en producer en de Nederlanders boeken net zo veel winst als JC Stewart en knallen naar 15.

De complete Tipparade check je hier. De binnenkomers zetten we zoals iedere week voor je op een rij.

18 (--) DRAGON ROLL – Frenna
Frenna is al jaren één van de meest gestreamde artiesten van ons land. Dit jaar komt er een nieuwe album en daar kijken zijn fans dan ook reikhalzend naar uit. Volgens Frenna belooft het een mix aan stijlen te worden: van Afropop tot aan zelfs reggae. Dragon Roll is dan een mooi voorproefje. De Afrikaanse invloeden zijn duidelijk hoorbaar in de door Diquenza geproduceerde track, maar de sound neigt ook een beetje naar reggae. Dat vraagt om een zonnige videoclip. Daarom vertrok de rapper naar Dubai, waar onder andere beelden werden geschoten bij een prachtig blauw zwembad, met een adembenemend uitzicht op de achtergrond.

19 (--) GOOD DAYS – SZA
Even een maand terug in de tijd, toen we mochten genieten van het kerstdiner. SZA bracht op 25 december haar track Good Days uit, om haar fans door de kerstdagen heen te helpen. Eigenlijk was het een ‘b-kant’ van haar single Hit Different (met Ty Dolla $ign). Die track deed het echter niet best in de werelwijde charts. Zo werd in de UK niet eens de Top 40 gehaald en kwam het nummer in de Amerikaanse Billboard Hot 100 niet verder dan 29. Good Days is daarom gepromoveerd en lijkt het nu beter te gaan doen dan Hit Different. In Nederland wordt de track flink gestreamd bij de streamingdiensten en in de UK stond Good Days al op de veertiende plek.

25 (--) ONBEZONNEN – Froukje
Soms kan het snel gaan met muzikaal talent. Froukje Veenstra schreef op het conservatorium het nummer Groter Dan Ik, dat gaat over de klimaatproblemen. Ze viel er vorig jaar flink mee op en was te zien in talkshows, gaf interviews aan verschillende kranten en aan verschillende radiostations. Er verschenen bovendien nog meer nummers van de zangeres, zoals Ik Wil Dansen en Licht En Donker, dat ook de titel is van haar eerste EP die ze onlangs uitbracht. Daarop staat ook de track Onbezonnen, die ze schreef met Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig en Léon Palmen, die je misschien beter kent onder de naam Palm Trees. Het gaat over het verlangen naar de onbezonnenheid, die je als kind had.

26 (--) DON’T PLAY – Anne-Marie x KSI x Digital Farm Animals
Twijfel jij weleens aan jezelf? De sterren hebben dat ook. “Zelfs als mensen me vertelden dat ik goed was, zou ik het niet geloven,” vertelde Anne-Marie onlangs in een interview. De zangeres volgde het afgelopen jaar therapiesessies om van haar onzekerheid af te komen en vooral om dat deel van haarzelf te accepteren. De afgelopen jaren liep ze vooral zichzelf voorbij. 2020 is volgens haar dan ook het jaar dat haar leven heeft veranderd. In 2021 wil ze doorpakken en dat doet ze onder andere met haar nieuwe single Don’t Play. Die track maakte ze samen met Olajide Williams, oftewel de Britse rapper KSI. Die scoorde in de UK al top 10-hits met Houdini (met Swarmz en Tion Wayne), Really Love (met Craig David en Digital Farm Animals) en Lighter (met Nathan Dawne). Achter Digital Farm Animals gaat de Britse producer Nicholas Gale schuil en hij stond in Nederland al in de Top 40 met All Falls Down (met Alan Walker en Noah Cyrus) en Back To You (met Louis Tomlinson en Bebe Rexha).

27 (--) REMEMBER THAT NIGHT? – Sara Kays
“Hé, herinner jij je die avond nog?” Een vraag die vast weleens aan je gesteld is. Als je vrienden die vraag stellen, dan is dat geen probleem. Maar wat als je ex die vraag stelt? In Remember That Nights van Sara Kays levert dat een hoop tegenstrijdige gevoelens op. Ze zingt dat ze haar ex eigenlijk alweer vergeten was en na maanden van verdriet eindelijk haar leven weer kon oppakken. De Amerikaanse singer-songwriter maakte het zo ongeveer zelf mee. “Het is ontstaan nadat mijn relatie een tijd geleden stukliep,” zo liet ze in november weten, toen het nummer uitkwam. “Ik ben pas ongeveer twee weken geleden begonnen met het schrijven van de track. Ik moest het van mezelf gewoon nu uitbrengen, na al die overweldigende reacties die ik kreeg op het stuk dat ik op TikTok deelde.” Inmiddels is het een dikke hit op de videoapp.

28 (--) GIRLS LIKE US – Zoe Wees
Zoe Wees leerden we afgelopen jaar kennen dankzij haar doorbraak Control. Een track die beschrijft hoe zij met haar Rolandische epilepsie omging in haar kindertijd. Daarnaast was het een eerbetoon aan haar muziekdocent, die in haar muzikaliteit geloofde. De Duitse zangeres heeft ook een duidelijke boodschap met Girls Like Us. Het is volgens haar een steun in de rug voor alle vrouwen en meisjes in de wereld, die de druk voelen van de maatschappij. "Het is niet altijd goed om na te denken over hoe de rest van de wereld je ziet,” liet ze deze week weten. “Het is veel belangrijker om na te denken over hoe je je van binnen voelt. Het is niet gemakkelijk om jezelf mooi te noemen, maar zelfverzekerd zijn helpt je om jezelf te accepteren en lief te hebben.”

29 (--) LO VAS A OLVIDAR – Billie Eilish & Rosalía
Over deze samenwerking tussen Billie Eilish en de Spaanse zangeres Rosalía wordt sinds 2019 gepraat. Toen werd Lo Vas A Olvidar ook al opgenomen. Het heeft even geduurd, maar afgelopen week mochten we dan eindelijk het resultaat horen. Het is de soundtrack van het nieuwe seizoen van de populaire HBO-serie Euphoria, dat gaat over een aantal ontspoorde jongeren. Drank, seks en drugs voeren de boventoon in hun leven. Drake is één van de producers van de show. Terug naar de muziek, want voor Rosalía was haar samenwerking met de superster een onvergetelijke ervaring, zo liet ze al weten. “Zij weet echt wat ze wil. Eigenlijk is de enige persoon die ik ooit heb ontmoet, die echt is zoals ze zich aan de buitenwereld presenteert.”

30 (--) NEW LOVE – Silk City feat. Ellie Goulding
Mark Ronson en Diplo hebben het er maar druk mee. Ze produceren geregeld nummers voor de grootste sterren die op deze aarde rondlopen, werken aan eigen projecten (zoals in het geval van Diplo: Major Lazer) en hebben daarnaast ook nog tijd voor hun gezamenlijke klus: Silk City. Vernoemd naar de club in Philadelphia waar Diplo ooit debuteerde achter de draaitafels. Het project leverde in 2018 al een dikke Top 40-hit op met Electricity, waarop Dua Lipa de vocalen voor haar rekening nam. Daarnaast stond Feel About You (met Mapei) in datzelfde jaar 6 weken in de Tipparade. Nu is het tijd voor nieuw werk en daarvoor schakelden de hitkanonnen Ellie Goulding in. Voor de comeback van Silk City werd een nieuwe site gelanceerd: thenewloveclub.com, die geheel in de stijl van bekende nachtclubs is gehuld.

Foto: YouTube