Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: David Guetta brengt remake van Haddaway’s What Is Love uit

Tipparade: David Guetta brengt remake van Haddaway’s What Is Love uit
David Guetta  Anne-Marie  Coi Leray  Bebe Rexha  Kevin  JoeyAK  Creeds  Antoon  Frenna  Fast Boy  Topic  Pnau  Khalid  Albin Lee Meldau  Purple Disco Machine  Kungs  Sigourney K  Katnuf  Rosalía  Rauw Alejandro  Endless Summer  Violet Days  Zoë Tauran  Armin Van Buuren  Punctual  Alika  André Hazes Jr.  Son Mieux 

Evenals vorige week blijft Players van Coi Leray staan op nummer 1 in de Tipparade. Bebe Rexha en Kevin & Joeyak maken de top 3 compleet.

Coi Leray heeft naast de nummer 1 positie deze week ook de langst genoteerde track in de lijst te pakken, evenals Push Up van Creeds (die in de achtste week stijgt van 10 naar 5). Nieuw in de top 10 op de plekken 7 t/m 10 zijn achtereenvolgens Antoon & Frenna (Roddels, van 13 naar 7), Fast Boy en Topic (Forget You, van 11 naar 8), Pnau en Khalid (The Hard Way, van 18 naar 9) en Albin Lee Meldau (Forget About Us, van 14 naar 10). De snelste stijger zien we gelijk daarachter op nummer 11: Substitution van Purple Disco Machine & Kungs schuift op van 29 naar 11. Ook Leidseplein van Sigourney K & Katnuf (van 27 naar 12) doet goede zaken.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

23 (--) BESO – Rosalía & Rauw Alejandro
Rosalía en Rauw Alejandro zijn geen onbekenden van elkaar. Het duo heeft al 3 jaar een relatie, maar ze brachten nog niet eerder samen muziek uit. Met Beso, oftewel ‘kus’ in het Spaans, brengen ze hier nu verandering in. Zowel de Spaanse zangeres Rosalía als de uit Puerto Rico afkomstige Rauw Alejandro stonden nog niet eerder in de Top 40. Beso is, evenals de tracks Vampiros en Promesa, terug te vinden op RR, de ep die het duo onlangs uitbracht.

24 (--) CRYING ON THE DANCEFLOOR – Sam Feldt & Jonas Blue present Endless Summer with Violet Days
Wanneer de eerste tonen van Crying On The Dancefloor van Sam Feldt & Jonas Blue present Endless Summer with Violet Days klinken, dan gaat er bij de meesten waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. De heren van Endless Summer, bestaande uit Sam Feldt en Jonas Blue, hebben voor Crying On The Dancefloor dankbaar gebruik gemaakt van de hit Better Off Alone van dj Jurgen uit 1999. De vocals zijn afkomstig van Violet Days, wat dan weer een Zweeds project is van singer-songwriter Lina Hansson en producer Kris Eriksson.

26 (--) ER WAS EENS EEN MEID – Zoë Tauran
Zoë Tauran maakt sinds vorig jaar grote stappen. Het begon met Solo (met Bilal Wahib), waarna ook Gebruik Me (met Frenna) een hit werd. Beide nummers werden op een slimme manier opgepakt op TikTok, waardoor ze in korte tijd heel wat mensen bereikte. Met Adrenaline (met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex) scoorde Zoë haar eerste top 10-hit en die overtreft ze met haar huidige hit Therapie, die eerder dit jaar de vijfde plek bereikte. Waar die track nog ging over de nasleep van een break-up, gaat haar nieuwe nummer Er Was Eens Een Meid over een meisje dat opgroeit onder moeilijke omstandigheden.

27 (--) ON & ON – Armin van Buuren & Punctual feat. Alika
Wie afgelopen januari bij de Qmusic Top 40 Awards aanwezig was in de Ahoy, heeft On & On al voorbij horen komen in de set van Armin van Buuren. De release van On & On ging afgelopen vrijdag gepaard met die van Armin’s nieuwste album Feel Again. Dit album bestaat uit maar liefst 3 cd’s, waaronder Come Around Again (Billen Ted en JC Stewart), de track waarmee de dj uit Leiden zijn veertigste hit scoorde en die ervoor zorgde dat hij (evenals inmiddels 19 andere acts) een Top 40 kon maken met zijn eigen hits. De Britse acts Punctual en Alika staan met de binnenkomst van On & On voor het eerst in de Tipparade.

28 (--) DEEL VAN MIJ – André Hazes
Je zou het misschien niet denken, maar André Hazes (junior) heeft op eigen benen nog nooit een hit weten te scoren in de enige echte. Hij heeft al wel een nummer 1 hit op zijn naam staan, maar dat was een duet met zijn vader uit 2007: Bedankt Mijn Vriend. Ondertussen heeft André een bewogen tijd achter de rug, waarin het eigenlijk allesbehalve over muziek ging. Daar gaat met de release van Deel Van Mij verandering in komen. De single is zijn eerste notering in de Tipparade sinds Kleine Grote Vriend met John Ewbank uit 2021. André Hazes zal in het najaar een concert geven in de Ahoy.

29 (--) TELL ME MORE – Son Mieux
Na 8 potentiële hits die in de Tipparade bleven steken, was daar vorig jaar dan eindelijk de doorbraak voor Son Mieux. Met Multicolor scoorde de Haagse band een dikke hit en ook opvolger This Is The Moment deed het meer dan behoorlijk. Nu is het tijd voor de eerste release van 2023: Tell Me More. Zanger Camiel raakte geïnspireerd tot het schrijven van dit nummer toen hij, samen met vele anderen, in de tram zat en zich realiseerde dat achter elk individu een persoonlijk verhaalt schuilt. Hij zegt erover: “Tell Me More moedigt ons aan om ons meer open te stellen voor anderen en ons bewust te zijn van onze eigen beperkte perspectieven en vooroordelen”.

30 (--) BABY DON’T HURT ME – David Guetta, Anne-Marie & Coi Leray
De immens populaire Franse dj David Guetta is ondertussen alweer een tijdje de best scorende act aller tijden in de Nederlandse Top 40. Wat hem 58 keer niet lukte, lukte vorig jaar dan eindelijk wel: een nummer 1 hit scoren. I’m Good (Blue) (met Bebe Rexha) staat nog altijd in de Top 40 en heeft intussen meer dan 1000 punten weten te vergaren. De opvolger staat al klaar: Baby Don’t Hurt Me. Er is dit keer gekozen voor een andere 90’s klassieker: What Is Love van Haddaway uit 1993 (#1). Het zou, zeker met de zomer in het vooruitzicht, zomaar kunnen dat Guetta’s tweede nummer 1 hit (met medewerking van Anne-Marie en Coi Leray) in aantocht is.

(06/04/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Tate McRae - Greedy
Details Kenya Grace - Strangers
Details Post Malone - Chemical
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Rondé - Break My Heart
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details OneRepublic - Runaway
Details Luke Combs - Fast Car
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Tiësto - Drifting
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details P!nk - Runaway
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Troye Sivan - Rush
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Snelle - Radio
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body