New Releases: Beyoncé dropt soundtrack King Richard

- Releases

 Beyoncé Robin Schulz Dennis Lloyd Rolf Sanchez Nielson Tate McRae Rosalía The Weeknd John Legend
New Releases: Beyoncé dropt soundtrack King Richard

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste releases voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Beyoncé, Robin Schulz en Dennis Lloyd, OneRepublic en Nielson.

BE ALIVE - ORIGINAL SONG FROM THE MOTION PICTURE KING RICHARD – Beyoncé
Het is al even geleden dat we Beyoncé voor het laatst in de Top 40 zagen. The Lion King-soundtrack Spirit verliet op 7 september 2019 de lijst. Daarna hoorden we niet heel veel meer van ‘Queen Bee’. Nu is ze terug en opnieuw tekent ze voor een soundtrack. De film King Richard gaat over Richard Williams (gespeeld door Will Smith), de vader van tennislegendes Venus en Serena Williams. Het is het verhaal van een man die alles op alles zet om zijn dochters naar de internationale tennistop te loodsen. Be Alive was enkele weken geleden al verrassend in de trailer van de rolprent te horen. Serena liet toen al weten vereerd te zijn dat Beyoncé in ‘haar’ film te horen is.

YOUNG RIGHT NOW – Robin Schulz & Dennis Lloyd
Waar Robin Schulz in de Top 40 inmiddels allang geen onbekende meer is, behoeft Dennis Lloyd wellicht nog enige introductie. Achter Dennis Lloyd gaat de 28-jarige Israëliër Nir Tibor schuil. Toen hij 13 jaar oud was kon hij al 2 muziekinstrumenten bespelen en die muzikaliteit heeft hij later uitgebouwd. Zijn belangrijkste succes is de track Nevermind uit 2018, wat tot nu toe ook zijn enige hit is in de Lijst der Lijsten. De kans is aannemelijk dat hier nu met Young Right Now verandering in gaat komen. Eerder dit jaar gebeurde dit ook bij Calum Scott, die 5 jaar na zijn eerste hit Dancing On My Own, zijn tweede notering wist te scoren door zijn collab met Lost Frequencies. Where Are You Now bereikte uiteindelijk de top 10 van de Top 40.

TE AMARÉ – Rolf Sanchez
Het is november, maar Rolf Sanchez weet wel hoe hij wat zomerse warmte kan verspreiden. Te Amaré is de opvolger van zijn samenwerking met La$$a, Doe Nou Niet. Die track stond onlangs 3 weken in de Tipparade, maar haalde de Top 40 niet. Dat was tot dusver nog alleen het geval bij zijn kerstsingle van vorig jaar: Ik Wens. Gisteren deelde Rolf op zijn Instagram een fragment van het nieuwe nummer. Te Amaré wordt weer gezongen in zowel het Spaans als het Nederlands en klinkt weer ouderwets zomers. De titel betekent ‘ik zal van je houden’. En ja, als Rolf dat met de charmantste blik in zijn ogen tegen je zegt of zingt, dan kun je dat niet weigeren. Toch? 

TOEKOMST IN JE HAND – Nielson
Nog een act die met een soundtrack komt. Nielson schreef Toekomst In Je Hand voor de jeugdfilm Captain Nova, die momenteel in de bioscopen te zien is. De film, met in de hoofdrollen Anniek Pheifer en Mocro Maffia-ster Marouane Meftah gaat over gevechtspiloot Nova (Pheifer) die terug in de tijd reist om een milieuramp te voorkomen. Er is alleen een probleem: als ze teruggaat in de tijd verjongt ze ook en wordt ze weer een 12-jarig meisje. Samen met de verwaarloosde tiener Nas (Meftah) gaat ze op pad om de wereld te overtuigen dat er een ramp staat te gebeuren. Toekomst In Je Hand sluit daar qua thema mooi op aan: als we wat meer vooruit kijken, kunnen we de toekomst redden.

SUNSHINE – OneRepublic
En door naar de volgende soundtrack. Het is alweer bijna 15 jaar geleden dat we kennismaakten met OneRepublic. Het was destijds Timbaland die met een remix van Apologize de band in de schijnwerpers wist te zetten. Apologize werd een wereldhit en betekende de start van een succesvolle carrière van zowel de Amerikaanse band zelf, als voor frontman Ryan Tedder. In de jaren die volgden was hij medeverantwoordelijk voor onder meer het succes van Leona Lewis’ Bleeding Love en Beyonce’s Halo. In de Top 40 heeft OneRepublic inmiddels 12 hits gescoord, waaronder natuurlijk het succesvolle Run van eerder dit jaar. Sunshine is te horen in de film The Big Red Dog, die eind december in première gaat.

Ook deze nummers moet je checken
Er is nog veel meer nieuwe muziek verschenen. Tate McRae heeft haar nummer Feel Like Shit uitgebracht en Marc Benjamin en Nevrmind gebruikten All My Life van K-Ci & Jojo voor hun single Waiting For You. The Weeknd blijft maar nieuwe muziek uitpoepen. Deze keer dook hij de studio in met Rosaliá en daar kwam het zwoele La Fama uit. John Legend zat dan weer ergens anders met zijn gedachten. Hij maakte met You Deserve It All alvast een sfeervol kerstnummer. We lijken dansen in clubs de komende weken te moeten vergeten, maar Vintage Culture en James Hype brengen met You Give Me A Feeling je stapavond gewoon bij je thuis.

FEEL LIKE SHIT – Tate McRae

WAITING FOR YOU – Marc Benjamin feat. Nevrmind

LA FAMA – Rosalía with The Weeknd

YOU DESERVE IT ALL – John Legend

YOU GIVE ME A FEELING – Vintage Culture, James Hype

Wil je meer nieuwe muziek checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.