New Releases: Harry Styles maakt comeback

- Releases

 Harry Styles Lucas & Steve Marf Rondé Alok Bastille Shawn Mendes Anouk OneRepublic Kehlani Justin Bieber Di-Rect Donnie Tony Scott Anita Doth 5 Seconds Of Summer
New Releases: Harry Styles maakt comeback

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week staan nieuwe nummers van onder anderen Harry Styles, Lucas & Steve en Marf en Shawn Mendes op je te wachten.

AS IT WAS – Harry Styles
Harry’s House. Dat is de titel van het nieuwe album van Harry Styles, dat op 20 mei zal verschijnen. As It Was is het voorproefje dat we daarvan krijgen en dat is meteen ook een beladen track. Harry reflecteert op zijn eigen leven als superster en lijkt ook de afgelopen lockdown-jaren mee te nemen. “In this world, it’s just us”, begint hij het refrein. “You know it’s not the same as it was.” Niet veel later neemt Harry je mee langs de vele oordelen die hij om zijn oren kreeg: dat hij aan de pillen zat en dat hij het alleen nooit zou kunnen redden. Ondertussen toont Mr. Styles zich weer een waar 'style-icoon', via de gedurfde, vrouwelijke kleding die hij draagt in de clip.

GIVE ME YOUR LOVE – Lucas & Steve, Marf
De teller van Lucas & Steve staat inmiddels op 14 Top 40-hits, die tussen 2016 en nu zijn gescoord. Zeggen dat de mannen populair zijn, is dus een understatement. Nu het voorjaar – op wat besneeuwde dagen na – weer volop onderweg is, komen ook eindelijk de festivals om de hoek kijken. Met Give Me Your Love lijken de mannen daar helemaal klaar voor. Het is een samenwerking met zanger en songwriter Marf, die eigenlijk Marcus Adema heet. Hij werkt veel samen met onder anderen Flemming en kwam vorig jaar met Miss You (met Tungevaag en Sick Individuals) tot de negentiende plek in de Top 40.

LOVE MYSELF – Rondé
Rondé is al aardig wat jaren bezig, maar een dikke hit ontbrak nog op het cv van de Utrechtse band. Totdat Hard To Say Goodbye vorig jaar de Top 40 bereikte en maar in de top 10 bleef hangen. Inmiddels staat de track al 29 weken in de Lijst der Lijsten en dus is het nu toch echt tijd voor een opvolger. Love Myself beleefde afgelopen week zijn primeur in de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic, waar de groep ook nog eens een platina award in ontvangst mocht nemen voor het succes van Hard To Say Goodbye. Love Myself ontstond tijdens de pandemie, toen Rikki tijdens de lockdowns flink geconfronteerd werd met haarzelf.

RUN INTO TROUBLE – Alok, Bastille
Als band is het altijd een risico om met een dj en producer in zee te gaan. Je weet tenslotte nooit of je fans dat pikken. OneRepublic is al over dat punt heen (zie verderop in dit artikel) en dat geldt ook voor Bastille. De Britse groep rondom zanger Dan Smith scoorde al Top 40-hits met Happier (met Marshmello) en Grip (met Seeb). Deze keer doen de mannen mee op een track van de Braziliaan Alok Petrillo, kortweg Alok. Hij stond in 2017 al eens in de Nederlandse Top 40 met Hear Me Now (met Bruno Martini en Zeeba), dat niet verder kwam dan 34. Het melancholische Run Into Trouble gaat over het niet kunnen vergeten van een ex. Komende week staat Bastille in de Ziggo Dome, met Rondé als voorprogramma.

WHEN YOU’RE GONE – Shawn Mendes
Zijn hit It’ll Be Okay ging al over zijn relatiebreuk met Camila Cabello en nu breit Shawn Mendes daar via When You’re Gone een vervolg aan. Waar It’ll Be Okay ging over de laatste momenten in de relatie met Camila, het moment voor de break-up, gaat When You’re Gone over de periode die daarna volgde. De tijd waarin Shawn werd gedwongen om zijn ex los te laten. De toon wordt al meteen gezet in de eerste regels van het nummer: "You never know how good you have it, oh/Until you're starin' at a picture of the only girl that matters, aah”. In het refrein komt Shawn tot een pijnlijk besef: “I didn't know that loving you was the happiest I've ever been”. It’ll Be Okay was zeer ingetogen, maar op When You’re Gone gooit de Canadees er wat tempo in, zonder uitbundig te worden.

Ook deze tracks moet je horen
Anouk is terug. De zangeres stond in 2019 voor het laatst in de Nederlandse Top 40 met Million Dollar en komt nu met een track die blues en pop vermengt. Something Better is de aftrap van een seizoen waarin Anouk te zien zal zijn op festivals. Op zaterdag 11 juni geeft ze een grote show op het Malieveld in Den Haag. De Amerikaanse dj en producer Gryffin werkt samen met OneRepublic op You Were Loved en Kehlani doet ’t met Justin Bieber op Up At Night. Donderdagavond beleefde Through The Looking Glass van DI-RECT zijn première bij Jinek en een uurtje later was de track te streamen. Het is de opmaat naar nog veel meer nieuw werk van de Haagse band. Donnie haalt Tony Scott én Anita Doth uit de mottenballen. Die eerste scoorde tussen 1989 en 1992 9 Top 40-hits, waarvan Get Into It de grootste was en op 4 belandde. Anita Doth vierde grote successen met 2 Unlimited. Vieze Belletjes brengt je qua sound terug naar de 80’s. 5 Seconds To Summer heeft kort na Complete Mess alweer een nieuw nummer uit: Take My Hand. Het is het tweede voorproefje van het nog titelloze album dat binnenkort moet verschijnen.

SOMETHING BETTER – Anouk

YOU WERE LOVED – Gryffin with OneRepublic

UP AT NIGHT – Kehlani feat. Justin Bieber

THROUGH THE LOOKING GLASS – DI-RECT

VIEZE BELLETJES – Donnie, Tony Scott & Anita Doth

TAKE MY HAND – 5 Seconds Of Summer

Wil je meer nieuwe muziek? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst!