Fresh: Anouk klinkt Haagser dan ooit

- Releases

 Jonas Blue J Balvin Hozier Lukas Graham Sigala Meghan Trainor Ella Eyre French Montana Lil Kleine Anouk Frenna
Fresh: Anouk klinkt Haagser dan ooit

Zoals iedere week check je hier op vrijdag de nieuwste releases. Anouk klinkt op haar nieuwste Haagser dan ooit, Frenna en Lil Kleine steken een ex-nummer 1-hit uit de Top 40 in een nieuw jasje en Lukas Graham laat weer van zich horen. We zetten het heetste van New Music Friday voor je op een rij.

HET IS KLAAR – Anouk

Al een aantal dagen maakte Anouk haar fans nieuwsgierig op Instagram, met korte stukjes uit de video van Het Is Klaar. De track is nu uit en we kunnen wel stellen dat de Haagse roots van de zangeres nog nooit zo goed terug te horen waren. Ze laat in het nummer duidelijk weten dat ze klaar is met een lover…

ELECTRICITY – Silk City with Dua Lipa

Dua Lipa komt deze week niet met één, maar met twee tracks op de proppen. Electricity is een samenwerking met Silk City, oftewel Mark Ronson en Diplo. Het levert een track op die al snel in je hoofd blijft hangen. Ook bracht Dua een nummer uit waarop ze alleen te horen is: Want To.

VERLEDEN TIJD – Frenna & Lil Kleine

Ken je Onderweg van Abel nog? Het nummer haalde in 2000 de eerste plek in de Top 40 en werd eerder al ‘gebruikt’ door Anouk in de hit What Have You Done. Frenna en Lil Kleine steken Onderweg nu in een 2018-jasje. Het verhaal, over een verbroken relatie, is gebleven.

JUST GOT PAID – Sigala feat. Meghan Trainor, Ella Eyre & French Montana

Lullaby van Sigala is al een tijdje de Top 40 uit, dus is het tijd voor een nieuwe hit. Op Just Got Paid werkt Bruce Fielder, zoals Sigala echt heet, samen met artiesten die hun sporen al in de Top 40 hebben verdiend: Meghan Trainor, Ella Eyre en French Montana.

LOVE SOMEONE – Lukas Graham

Lukas Graham is terug! De band rondom zanger Lukas Forchhammer, bekend van de nummer 1-hit 7 Years, komt met een zeer persoonlijk nummer. Zo vertelt de frontman: “Love Someone, de eerste single van ons nieuwe album, gaat over een liefde die ik nog niet eerder heb gevoeld. Het is een eerlijke en intieme kijk op menselijke emoties.” Love Someone zal op 3 (The Purple Album) staan, dat op 26 oktober uit zal komen.

WAY DOWN – Mø

Nog een ster uit Denemarken, die binnenkort met een nieuw album komt. ken je vooral van Major Lazer’s Lean On en Cold Water, maar de zangeres timmert ook al jaren solo aan de weg. Na het album No Mythologies To Follow en de EP When I Was Young komt op 19 oktober Forever Neverland uit. Way Down is de eerste single van dat album.

NINA CRIED POWER – Hozier featuring Mavis Staples

Hozier scoorde een hit met Take Me To Church, maar daarna lukte het niet meer om een hit te scoren. Of het met het krachtige Nina Cried Power lukt, is nog maar de vraag. Maar de samenwerking met soullegende Mavis Staples kruipt wel onder je huid.

BACK & FORTH – MK, Jonas Blue & Becky Hill

Rise staat nog hoog in de Top 40, maar Jonas Blue heeft alweer een volgende track klaarstaan. MK is weliswaar de hoofdartiest, maar je hoort duidelijk dat Jonas zich flink heeft bemoeid met deze track. Becky Hill, die bekend werd dankzij The Voice UK, zorgt voor de vocals op het nummer. In 2016 scoorde zij met Piece Of Me al een hit in de Official Singles Chart van de UK.

CALLING – Rondé

Naturally, Run… Je kunt de tracks van Rondé vast meezingen. De Utrechtse band stond tot nu toe nog maar een keer in de Top 40, maar is een graag geziene gast op festivals en op de Nederlandse radio. Calling is opnieuw een heerlijke popplaat, die deze keer wat meer elektro-invloeden bevat.

CALIENTE – De La Ghetto feat. J Balvin

De La Ghetto is de artiestennaam van Rafael Castillo. Hij werd geboren in de Verenigde Staten, maar groeide op in Puerto Rico. Jarenlang vormde hij een duo met Arcángel (Austin Santos), maar ook solo bracht hij al wat nummers uit. Op Caliente werkt hij samen met J Balvin, één van de grote sterren uit Puerto Rico. Een track die je doet terugverlangen naar de zomervakantie!

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!