Artiestafbeelding French Montana

French Montana

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 09-11-1984 (37 jaar)

Officiële websitehttp://www.frenchmontanamusic.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  35 weken in Top 40
  •  591 punten
  •  #1258 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Op 13-jarige leeftijd verhuist Karim Kharbouch met zijn familie vanuit Marokko naar New York. Als Young French maakt hij in 2002 zijn eerste raps. In 2003 wordt Montana geraakt bij een schietincident als hij in de Bronx een studio verlaat. Hij ligt weken in het ziekenhuis maar overleeft het schot dat zijn hoofd raakt.


In 2007 brengt hij zijn eerste mixtape, French Revolution Vol. 1, uit. Twee jaar later tekent hij bij het platenlabel van Akon, Konvict Music. Ondertussen weet de rapper op te schalen qua samenwerkingen op zijn mixtapes, waarop inmiddels ook Gucci Mane en Three 6 Mafia te horen zijn. Sindsdien zijn er verschillende labels die met Montana willeen samenwerken maar uiteindelijk tekent hij in 2012 bij Bad Boy Records. Pop That wordt in de vroege zomer van 2012 zijn eerste single van het debuutalbum Excuse My French dat in 2013 verschijnt. Die track wordt onderscheiden met een BET Award. In 2016 wordt hij daar ook onderscheiden voor de beste samenwerking op All The Way Up.
 
Op 7 april 2017 verschijnt Unforgettable, een samenwerking met Swae Lee. De track was al eerder verschenen in een versie met Jeremih. In Canada en het Verenigd Koninkrijk groeit het nummer uit tot een top 10-hit. In augustus is de rapper te horen op Hurtin' Me, een samenwerking met Stefflon Don en een maand later is hij te horen op Phases, de single van de Finse Alma. In november scoort hij zijn eerste Alarmschijf via zijn bijdrage aan Dirty $exy Money, de track van David Guetta en Afrojack. Vrijwel tegelijk met die release verschijnt ook Tip Toe, de track van Jason Derulo waar hij aan heeft meegewerkt. 
 
Met Liam Payne maakt hij in de zomer van 2018 de track First Time. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter