Artiestafbeelding Hozier

Hozier

Land Ierland

Geboortedatum 17-03-1990 (33 jaar)

Officiële websitehttps://hozier.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  37 weken in Top 40
  •  821 punten
  •  #862 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Andrew Hozier-Byrne is afkomstig uit Ierland en studeerde muziek in Dublin. Hij kreeg echter de kans om demo’s te maken voor Universal Music en stopte zijn studie. Tot 2012 was hij lid van Anuna, waarmee hij ook in Nederland op het podium staat. 

 
In 2012 gaat hij solo verder en al vrij snel verschijnt zijn mini-album Take Me To Church. In het najaar van 2013 bereikt de titeltrack de tweede plaats van de Ierse hitlijst. In Luxemburg staat het nummer zelfs even op nummer 1 en ook in Nederland komt de single dan tot de 34e plaats.
 
Als de single in het najaar van 2014 tien weken op nummer 1 staat in België komt Take Me To Church in ons land opnieuw onder de aandacht. In november keert de track terug in de Top 40 - direct al tien plaatsen hoger dan het beste resultaat van de eerste reeks noteringen. In 2014 is er met From Eden een tweede mini-album verschenen en op 19 september verschijnt zijn titelloze debuutalbum. Van dat album is Someone New in de zomer van 2015 zijn volgende single.
 
In september van 2018 brengt Hozier de ep Nina Cried Power uit. Op de titeltrack, die hij samen met Mavis Staples maakte, krijgen sterren als onder meer Bob Dylan, Millie Jackson, John Lennon, James Brown, B.B. King en Nina Simone een muzikaal eerbetoon. Met het nummer zingen de twee over hoop, solidariteit en liefde in de geest van de mens. 

Na een radiostilte van twee jaar weet het trio Meduza Hozier te strikken voor de track Tell It To My Heart. In 2023 brengt hij de ep Eat Your Young en de gelijknamige single uit.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook