Hits die niet verder kwamen dan nummer 40

- Overig

 Rita Ora Linkin Park Zedd Kehlani G-Spott Christina Aguilera Acda en De Munnik
Rita Ora

In de tweede Top 40-week blijft How To Be Lonely van Rita Ora  op nummer 40 zitten. Er zijn 147 hits die twee keer op nummer 40 stonden. Voor 32 hits was dat ook het eindstation en volgde er geen andere plek of een volgende week. Je checkt er hier zes.

VIDEO – India.Arie (2001)
Het kan zomaar gebeuren: vier Grammy Awards op je naam hebben staan én een licht triest record in de Nederlandse Top 40. De Amerikaanse R&B-zangeres India Arie kwam op 12 mei 2001 de Top 40 binnen op nummer 40 en stond daarna nog twee op die positie. De volgende week was het over en uit. Daarmee staat de enige Top 40-hit die zij ooit scoorde nog altijd te boek als de track die het langst op de veertigste plek heeft gestaan. Mocht Rita Ora volgende week ook nog op 40 staan, dan evenaart ze dit Top 40-record.

I TURN TO YOU – Christina Aguilera (2000)
Na twee dikke top 10-hits met Genie In A Bottle (#2 in 1999) en What A Girl Wants (#9 in 1999) ging het even wat minder met Christina Aguilera. I Turn To You kwam na vijf weken Tipparade op 40 de Top 40 binnen. Daarna was het snel gedaan, want de track bleef de week erna op 40 hangen om vervolgens uit de lijst te verdwijnen. Met slechts twee Top 40-punten is het nog altijd de kleinste hit die Christina ooit in Nederland heeft gescoord. Gelukkig werden haar hits hierna weer groter: Come On Over Baby (All I Want Is You) en Nobody Wants To Be Lonely (met Ricky Martin) kwamen allebei in de top 10 terecht, waarbij het duet zelfs de derde plek haalde.

LOUDER – G-Spott (2003)
Momenteel zijn Lucas & Steve en W&W veel op de radio te horen met Do It For You, dat een sample bevat uit één van de grote hits van G-Spott met DJ Jose: House Of Justice. Hoewel groot… Het nummer kwam in de Top 40 niet verder dan 34. Solo deed G-Spott, oftewel de nu 44-jarige, Nederlandse producer Richard van Schooneveld het net iets beter. N-R-G, City Streets en No Comment kwamen bijvoorbeeld in de top 20 van de Lijst der Lijsten terecht. Het succes van Louder viel daarentegen tegen, want die track kwam niet verder dan twee weken op 40.

FAINT – Linkin Park (2003)
Net als hits als In The End, Breaking The Habit en Somewhere I Belong is Faint afkomstig van Linkin Park’s grote succesalbum Meteora. Het album betekent de doorbraak van de Amerikaanse band bij het grote publiek. Waar de andere singles de top 20 bereiken, is Faint een duidelijk buitenbeentje. De track bereikt maar net de Nederlandse Top 40 en net als de meeste andere nummers in dit lijstje, is het na twee weken alweer gedaan met de pret. Gelukkig kwam het succes weer terug bij Chester Bennington, want Breaking The Habit bereikte in 2004 de twintigste plek. In 2017 overleed zanger Chester. Het totaal aantal Top 40-hits van Linkin Park staat tot op heden op zeven.

VANDAAG BEN IK GAAN LOPEN – Acda & De Munnik (2004)
Als je de film In Oranje hebt gezien, dan ken je Vandaag Ben Ik Gaan Lopen wel. Het was de soundtrack van de film, met in de hoofdrol de nog jonge Yannick van de Velde (nu vooral bekend van Rundfunk). Het is niet vreemd dat Acda & De Munnik tekenden voor muziek in de film: Thomas Acda speelt in In Oranje de rol van overleden vader, die nog af en toe aan zijn zoon verschijnt. Ondanks het succes van de film kwam de soundtrack niet verder dan twee weken op 40.

GOOD THING – Zedd & Kehlani (2019)
Zedd en Kehlani hadden vorig jaar de dubieuze track om de eerste acts in ruim 16 jaar te zijn, die op de veertigste plek bleven plakken en na twee weken te verdwijnen. Mass Destruction van Faithless was daarvoor in 2004 de laatste track die dat flikte. Good Thing werd daarmee ook de kleinste hit van het jaar door Vallende Ster van Kraantje Pappie, dat in twee weken niet verder kwam dan 38, voor te blijven. Dat nummer kwam in totaal tot twee punten meer dan de track van Zedd en Kehlani. Extra zuur: voor de zangeres is het haar enige Top 40-hit tot nu toe.

En Rita dan?
Hoe het voor Rita Ora afloopt met het door Lewis Capaldi geschreven How To Be Lonely? Dat zullen we in de komende weken of misschien al komende week zien.