5 x grote comebacks in de Top 40

- Overig

 Daddy Yankee Mike Posner Eminem Marco Borsato Adele
Daddy Yankee

Komende donderdag zou volgens de laatste geruchten óf Adele óf Rihanna haar grote comeback maken. Volgens Amerikaanse media zouden bijna alle latenighttalkshows donderdagavond een grote 'special guest' te gast hebben.

Beide artiesten hebben we een tijdje moeten missen in de Top 40, dus de kans is groot dat één van hen met nieuwe tracks gaat komen. Justin Bieber wordt ook nog genoemd als optie. Hij zou de afgelopen tijd aan een nieuw album hebben gewerkt en grootse plannen hebben. Check hieronder de spetterendste comebacks van de afgelopen jaren.

Adele (2015)

Opeens was ze daar weer in 2015: Adele. Met een commercial op primetime zaterdagavond liet ze weten dat er nieuw werk aan zat te komen. Hello werd een dikke nummer 1-hit in de Top 40 en ze stond wereldwijd voor uitverkochte zalen. Records werden gebroken met haar album en dat lijkt nu ook weer te gaan gebeuren.

Mike Posner (2016)

Als je de grootste hit van het jaar scoort, dan kun je wel spreken van een dikke comeback. Mike Posner stond in 2010 in de Top 40 met Cooler Than Me, maar daarna hoorden we nog maar weinig van 'm. Met de Seeb-remix van I Took A Pill In Ibiza zette hij zich in 2016 weer in de spotlights. Om er daarna net zo hard weer uit te stappen...

Daddy Yankee (2017)

Na zijn Top 40-hit Gasolina in 2005 leek het alsof we Daddy Yankee niet meer in de Top 40 zouden zien. Maar in de muziekwereld weet je het nooit en dus knalde hij in 2017 weer de lijst in met monsterhit Despacito van Luis Fonsi. Daarna ging-ie gewoon door met hits scoren. Dura en Con Calma bewijzen dat we nog lang niet van hem af zijn.

Eminem (2017)

Goed, Eminem was in 2017 al een beetje terug, toen hij op Revenge van P!nk te horen was. Maar die track was in veel landen niet eens een officiële single. River (met Ed Sheeran) was dat wel en werd een enorme hit. In de Top 100 over 2018 stond de track op de twintigste plaats. 

Marco Borsato (2019)

Thuis was in 2017 de laatste Top 40-hit van Marco Borsato en even leek het erop dat dit voorlopig de laatste was. Maar als er iemand in zijn carrière knokt, dan is het Marco wel. Met uitverkochte Kuip-concerten en een samenwerking om je speakers bij af te likken, staat de grootste Nederlandse Top 40-artiest weer op de kaart. Hoe Het Danst, zijn nummer 1-hit met Armin van Buuren en Davina Michelle, staat nog altijd heel hoog in de lijst.

Foto: BSR Agency