Artiestafbeelding Luis Fonsi

Luis Fonsi

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 15-04-1978 (45 jaar)

Officiële websitehttp://www.luisfonsi.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  80 weken in Top 40
  •  2.111 punten
  •  #255 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Luis Fonsi wordt geboren in Puerto Rico en verhuist op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Daar studeert hij muziek aan de Florida State University. Ondertussen neemt hij in Miami al verschillende demo’s op die hem in no-time een platencontract opleveren. In 1998 verschijt zijn eerste album, Comenzaré dat in 2000 een nog succesvollere opvolger krijgt met Eterno. Christina Aguilera vraagt hem dat jaar ook mee te werken aan haar album, Mi Reflejo.


In 2003 breekt hij ook in Europa door met het album Abrazar La Vida. In 2008 krijgt hij met No Me Doy Por Vencido ook zijn eerste hit in de Amerikaanse singlelijst. Billboard riep hem drie jaar later uit tot ‘leider van de nieuwe generatie Latin’. In 2014 verschijnt zijn achtste studioalbum, toepasselijk ‘8’ genoemd.

Met Despacito scoort hij eind 2016 zijn grootste succes. De samenwerking met Daddy Yankee verovert eerst de Spaanstalige landen en weet daarna ook de overstap naar de rest van de wereld te maken. In februari 2017 levert hij de vocalen voor Wave Your Flag, de track van Afrojack. Ondertussen groeit Despacito uit tot dé zomerhit van het jaar, ook door de remix-versie met daarop de vocalen van Justin Bieber. In november brengt hij met Échame La Culpa, met daarop ook Demi Lovato, een opvolger. 
 
In november van 2018 maakt Fonsi met Clean Bandit en Marina and the Diamonds de single Baby. In het voorjaar van 2019 brengt hij met Nicky Jam en Sebastián Yatra het nummer Date La Vuelta uit. 

Luis bundelt ditmaal zijn krachten met onze Nederlandse dj en producer r3hab en de uit Jamaica afkomstige Sean Paul en samen droppen zij de track Pues.
Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter

Facebook