Twijfels als zanger voor Mike Posner

- Nieuws

 Mike Posner

Na zijn successen, zo’n vijf jaar geleden, heeft Mike Posner lang getwijfeld of hij nog wel als zanger aan de slag moest zijn. De nummers die hij schreef waren succesvol, maar voor de industrie was zijn loopbaan als zanger wel voorbij.

“Ik heb voor RCA twee platen gemaakt die op de plank bleven en op mijn laptop. Voor de industrie was mijn loopbaan over en mensen zagen me als one-hit wonder. Met het nummer probeerde ik eerlijk te zijn over het afdalen van de top van de berg van succes. Het is ironisch dat een nummer met de regel ‘I’m just a singer who already blew his shot’ me feitelijk nu nóg een succes brengt. Ik vind dat hilarisch”, zo vertelde Mike Posner aan NME.

Posner moest wel nadenken over wat hij nu wilde doen als muzikant. “Ik had nog steeds succes als schrijver. Zo maakte ik Boyfriend voor Justin Bieber, Beneath Your Beautiful voor Labrinth en Sugar voor Maroon 5 en dus zeiden mensen dat ik ‘gewoon’ songwriter moest zijn. ‘Thuisblijven en gewoon je cheques vangen’, maar dat voelde niet goed. Ik voel dat ik wat had te zeggen en wilde dat niet doen via andere artiesten.”
 
Succes heeft Posner, want zijn I Took A Pill In Ibiza weet voor de zesde achtereenvolgende week de Media Markt Top 40 aan te voeren.