New Releases: Danny Vera ontroert op nieuwe track

- Releases

 Danny Vera Eminem Mike Posner Jessie J Diplo Imanbek Goodboys The Overslept
New Releases: Danny Vera ontroert op nieuwe track

De kerstvakantie is begonnen en dat betekent ook dat de muziekwereld even een korte pauze neemt. Gelukkig komt er ook nog genoeg lekkers uit. Iedere week zetten we hier de heetste releases voor je klaar en deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Danny Vera, Eminem en Diplo.

FOR SOMEONE I STILL DON’T KNOW – Danny Vera
Als iemand de laatste weken de wind in de zeilen heeft, dan is het Danny Vera wel. De Zeeuwse zanger staat in bijna alle aller tijden-lijsten van de verschillende radiozenders in de top met Roller Coaster en met The Weight scoort hij momenteel zijn tweede Top 40-hit. For Someone I Still Don’t Know is een aangrijpende ballad, waarin het vakmanschap van de zanger weer naar voren komt. Een klein liedje, dat opnieuw goed past in de tijd waarin we nu leven. Het enige wat Danny nodig heeft: een gitaar en zijn onfeilbare stem. Als je het nieuws een beetje gevolgd hebt, weet je voor wie het nummer is bestemd. 

GNAT – Eminem
Aan het begin van dit jaar bracht Eminem zijn verrassingsalbum Music To Be Murdered By uit. Een hit leverde het niet op, maar het album werd wel met gejuich door zijn fans onthaald. Nu, aan het einde van het jaar, brengt de rapper een deluxe versie uit (Music To Be Murdered By – Side B [Deluxe Edition]), met daarop maar liefst 16 nieuwe tracks. Gnat is er daar één van en daarop horen we hem onder andere raps spitten over het coronavirus. Ondertussen moeten ook president Trump en vice-president Pence het ontgelden.

WEAPONRY – Mike Posner & Jessie J
Met I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) scoorde Mike Posner niet alleen de grootste Top 40-hit van 2016, maar de zanger rekende ook af met een nare periode. Zijn leven werd kort voor het uitbrengen van die hit namelijk bepaald door depressies. Na die megahit hoorden we nog maar weinig van de Amerikaan, maar hij is terug. Deze week brengt hij volkomen onverwacht het album Operation: Wake Up uit. Het maken van dit album beleefde Mike in een roes. "Als ik naar dit album luister, begrijp ik niet echt hoe ik het heb gemaakt", vertelt hij in een persverklaring. “Ik herinner me gewoon dat ik in een kelder in Detroit was en twee weken later was het klaar." Op Weaponry horen we Jessie J, die we ook al lang niet meer terugzagen in de Top 40. Bang Bang (met Ariana Grande en Nicki Minaj) was in 2014 haar laatste hit.

HORIZON – Diplo feat. Leon Bridges
Diplo staat momenteel met zijn project Major Lazer op de vijftiende plek van de Tipparade met Hell And High Water (met Alessia Cara). Maar de producer doet nog veel meer. Zo heeft hij zijn eigen album Diplo Presents Thomas Wesley: Snake Oil uit en daarvan komt nu de track Horizon, dat hij maakte met de Amerikaanse soulzanger Leon Bridges.

GOODBYE – Imanbek & Goodboys
Joshua Grimmett, Ethan Shore en Johannes Shore. Die namen zullen je misschien niet heel veel zeggen, maar deze mannen zijn wel mede verantwoordelijk voor twee hits die je zeker zult kennen. Het drietal vormt namelijk Goodboys, dat met Meduza Piece Of Your Heart maakte en Lose Control. Die eerste kwam vorig jaar tot nummer 4, terwijl die tweede de elfde stek in de lijst haalde. Nu is er Goodbye, dat de Britten maakten met Imanbek Zeikenov. Die Kazachse producer, die zijn voornaam als artiestennaam gebruikt, ken je natuurlijk vooral van zijn remix van Roses van SAINt JHN. Goodbye is deze week al nieuw op 30 in de Tipparade.

EVERYTHING YOU WANT – The Overslept
Sem Jonkhout, Tommy van der Leer, Daan Brink en Délano Ladurner timmeren al jaren aan de weg met hun band The Overslept. Met Save Our Souls bereikten ze begin 2018 al de Tipparade en je zou de mannen ook kunnen kennen van nummers als Stolen Car en Long Way Down. Everything You Want is de nieuwste track van de band en die werd mede geschreven en geproduceerd door Bjørgen van Essen, die je misschien nog kent als zanger van de Daredevils (The voice of Holland) en als voormalig zanger van de groep Only Seven Left.

Wil je meer nieuwe releases checken? Check onze releaselijst of beluister onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube