Fresh: Filmhits en nattigheid

- Releases

 Wulf Rudimental Rita Ora Mike Posner Frenna Broederliefde Kris Kross Amsterdam Vinchenzo Fifth Harmony
Vinchenzo

Vrijdag is de dag waarop de meeste nieuwe tracks verschijnen en dat is voor ons ook een prima moment om de balans op te maken van potentiële hits.

REGEN- Frenna & Bløf
Deze vrijdag is het nieuwe album van Frenna, Francis, verschenen. Op de verzameling van 14 tracks komen we met Capuchon, Speciaal en de nummer 1-hit Verleden Tijd al een paar bekende nummers tegen. Maar ook Regen is geen onbekende track; in 1999 stond die track op nummer 11 in de Top 40 als Harder Dan Ik Hebben Kan. Bløf, dat eerder dit jaar Omarm Me (met Ronnie Flex) weer in de Top 40 wist te krijgen, doet ook op Regen mee.

WHAT THIS COULD BE- Vinchenzo
In 2017 scoorde Vinchenzo met Daily zijn eerste Top 40-succes. Na de opvolgers Headphone en Craving is deze week What This Could Be verschenen. Het nummer is meteen ook de titelsong van de film First Kiss waarin de 19-jarige zanger een rol speelt. In de film zijn onder meer ook Leontine Borsato, Monique Smit, Buddy Vedder, Bastiaan Ragas Caroline de Bruijn en Stijn Fransen te zien. Deze donderdag was de première in Amsterdam. Vanaf komende donderdag draait First Kiss in de bioscoop.

OH LA LA- Broederliefde
Meer filmhits… want ook Broederliefde heeft een titeltrack afgeleverd via Oh La La. Die track is onder meer te horen in de openingsscene van Bon Bini Holland 2. In de clip bij de track zijn Broederliefde en Nelson Freitas te zien met hoofdrolspeler Jandino Asporaat. Wil je de film zien dan moet je nog heel even geduld hebben want Bon Bini Holland 2 is te zien vanaf 13 december.

FRONT ROW TICKET- Wulf
Na twee filmnummers weten we dan ook wie er op de eerste rij gaat zitten, want de nieuwe single van Wulf heet Front Row ticket. “In eerste instantie een big love song naar mijn vriendin die me al meer dan 13 jaar steunt, door dik en dun”, zo schrijft de zanger op Facebook over zijn nieuwste release. Wulf heeft inmiddels al vijf Top 40-hits op zijn naam geschreven en daarvan stonden er dit jaar liefst vier in de Top 40 met Watch Me Go als laatste wapenfeit.

SUMMER LOVE- Rudimental & Rita Ora
Een slordige maand geleden scoorde Rita Ora met Let You Love Me haar tweede top 10-hit. Die track, van haar Phoenix-album dat vandaag is verschenen, keert deze week weer terug in de top 10. Phoenix telt in de Deluxe-versie dan wel 16 hits maar feitelijk is het een verzameling van hits van de Britse met wat aanvullingen. Één daarvan is Summer Love, de track met Rudimental die dan vandaag toevallig ook tegelijk door Rudimental als single is uitgebracht. En daarmee kan de tiende Top 40-hit van Rita maar zo in de maak zijn.

VÁMANOS!- Kris Kross Amsterdam x Ally Brooke & Messiah
Met Whenever scoorde Kris Kross Amsterdam een enorme hit die het tot ver buiten onze landsgrenzen prima deed. Voor hun nieuwste track ooit het drietal het over een andere boeg. Hun vorige hits ontleenden ze onder meer aan Salt-N-Pepa en Shakira maar Vámanos! Is helemaal origineel. En ondertussen nemen ze ook nog even handig een Fifth Harmony-zangeres mee op sleeptouw via Ally Brooks. Dat lijkt bijna wel een garantie voor een dikke hit.

STUCK IN THE MIDDLE- Mike Posner
In 2016 scoorde Mike Posner een joekel van een hit met I Took A Pill In Ibiza, mede ook door de remix van SeeB. De track stond 10 weken op nummer 1 in de Top 40 en wist uiteindelijk zo succesvol te zijn dat het nog steeds een plek heeft bij de 20 grootste hits die ons land ooit heeft gekend. Voor zijn nieuwste track, Stuck In The Midde, is de sound van zijn wereldhit wel weer een beetje terug te horen maar of het opnieuw zo’n klapper wordt… oordeel zelf.

Wil je weten welke tracks er nog meer zijn verschenen? Check dan het overzicht van de singlereleases. Luisteren doe je natuurlijk via onze Spotify-playlist