New Releases: Clean Bandit gaat verder op 'Mood-tour'

- Releases

 Clean Bandit Iann Dior Rolf Sanchez Sam Feldt Ke$ha Bruno Martini Becky Hill Rag'n'Bone Man Benny Blanco Marshmello Vance Joy Mike Posner Stanaj Brando Mike Williams Seeb
New Releases: Clean Bandit gaat verder op 'Mood-tour'

Deze week stroomden de releases weer binnen en iedere week check je hier welke nummers je niet mag missen. Op de digitale deurmat ploften nieuwe nummers van onder anderen Rolf Sanchez, Sam Feldt en Kesha, Rag‘n’Bone Man en Clean Bandit en Iann Dior.

HIGHER – Clean Bandit feat. Iann Dior
Iann Dior brak vorig jaar samen met 24kGoldn wereldwijd door, dankzij de hit Mood. Interessant, moet het Britse Clean Bandit hebben gedacht. Want vorig jaar werkten Grace Chatto en de broers Luke en Jack Patterson, die de groep vormen, al samen met 24kGoldn op Tick Tock, dat nog altijd in de Top 40 staat. En nu is de 21-jarige Iann dus aan de beurt. Eigenlijk is hij niet de enige die werd ingeschakeld om het nummer te maken, want ook Bastille-zanger Dan Smith werkte mee. Hij schreef de track samen met de Amerikaanse rapper, terwijl Grace en Jack met Mark Ralph voor de productie tekenden.

VEN VEN – Rolf Sanchez
Afgelopen week werden de Top 40 Awards uitgereikt en Rolf Sanchez was daar ook van de partij. Hij was in de race voor de awards voor ‘Beste Alarmschijf’ (voor Más Más Más) en ‘Beste artiest 2020 nationaal’. Hij greep naast deze prijzen, maar gaf met zijn band wel een strak optreden weg. Ook in 2021 laat Rolf er geen gras over groeien: hij begint meteen met een gloednieuwe single: Ven Ven. Dat betekent vrij vertaald ‘kom kom’. Het nummer is de opvolger van het kerstnummer Ik Wens, waarmee de zanger bleef steken in de Tipparade.

STRONGER – Sam Feldt featuring Kesha
Vorige week stond Sam Feldt nog op de eerste plek in de Tipparade, met zijn track Home Sweet Home (met Alma en Digital Farm Animals). Dat nummer heeft helaas de Top 40 niet weten te bereiken en verdwijnt in het archief. Lang zal Sam daar niet van wakker liggen, want de dj en producer komt deze week met Stronger de Tipparade binnen. Het is een samenwerking met Kesha, die vanaf het eind van de 00’s tot en met 2014 al zes keer in de Top 40 stond. Haar grootste klapper was natuurlijk Timber (met Pitbull), waarmee ze op nummer 1 wist te komen, maar waarschijnlijk zul je Tik Tok en Right Round (met Flo Rida) ook wel kennen.

WAKE UP WITH YOU – Bruno Martini, Becky Hill, Magnificence
De 28-jarige, Braziliaanse dj en producer Bruno Martini ken je misschien wel vooral van zijn hit Hear Me Now (met Alok en Zeeba), waarmee hij in 2016 tot nummer 34 kwam in de Top 40. Never Let Me Go, dat hij ook met Alok en Zeeba maakte, eindigde in 2017 in de Tipparade en in 2018 bereikte hij opnieuw het voorportaal van de Top 40, met Savages. Dat was een samenwerking met Sunnery James en Ryan Marciano en Mayra. Op Wake Up With You hoor je een bekende stem, namelijk die van Becky Hill. Zij was vorig jaar te horen op ex-Alarmschijf Nothing Really Matters van Tiësto en eerder checkte je haar stem op Lose Control van Meduza en Goodboys. Achter het producersduo Magnificence gaan de Friese Maurice van der Molen en Robin Klaver schuil. Zij maakten onder andere naam in de clubscene, met remixen (zoals die van Happy Now van Zedd en Elley Duhé) en met eigen tracks als With You.

ALL YOU EVER WANTED – Rag’n’Bone Man
Rag‘n’Bone Man ging de afgelopen jaren als een speer met Top 40-hits als Human, Skin en natuurlijk Giant met Calvin Harris. De Britse zanger start het jaar van zijn comeback met All You Ever Wanted, dat een voorproefje is op zijn nieuwe album Life By Misadventure, dat in april uit zal komen. Eigenlijk hadden we al veel eerder weer nieuw werk van Rory Graham, zoals de zanger echt heet, kunnen horen. Hij dook namelijk al voor de lockdown de studio in het Amerikaanse Nashville in. De uitbraak van het coronavirus zorgde ervoor dat hij meer tijd om nog meer liedjes te schrijven en aan andere tracks nog wat te schaven. “Normaal hadden we een nummer geschreven en zong ik 'm dezelfde dag in. Die versie kwam dan op het album. Nu had ik meer tijd. Het zorgde ervoor dat ik nog meer emotie in de nummers kon leggen.”

Ook deze tracks moet je checken
Er verschenen deze week nog meer dikke tracks. Zo werkt Benny Blanco, die onlangs nog meedeed op Justin Bieber’s Lonely, samen met Marshmello en Vance Joy op You. Die laatste singer-songwriter ken je nog van zijn hit Riptide. Ook Mike Posner zocht wat andere acts op en hij kwam terecht bij de talentvolle Stanaj en Yung Bae. Momma Always Told Me is een track geworden met een erg catchy refrein. Dat geldt ook voor Close To You van Brando, dat handig gebruikmaakt van Peter André’s grote hit Mysterious Girl uit 1996. Dat nummer kwam destijds tot de tweede plek in de Top 40. De Nederlandse dj en producer Mike Williams schakelde voor I Hope You Know zijn Noorse collega Jonas Aden in en Smith & Burrows komen met een opvolger voor hun track Parliament Hill. I Want You Back In My Life klinkt een stuk opgewekter dan zijn voorganger. Tot slot heeft Seeb een nieuw album uitgebracht en Run It Up laat je niet stilzitten.

YOU – Benny Blanco, Marshmello & Vance Joy

MOMMA ALWAYS TOLD ME – Mike Posner feat. Stanaj & Yung Bae

CLOSE TO YOU – Brando

I HOPE YOU KNOW – Mike Williams & Jonas Aden

I WANT YOU BACK IN MY LIFE – Smith & Burrows

RUN IT UP – Seeb, K CAMP, Tim North & Marty James

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk de releaselijst!