Twee Edisons voor Nielson

- Nieuws

 Davina Michelle Ilse DeLange Frenna Nielson
Nielson

Nielson heeft maandagavond twee Edisons in de wacht weten te slepen. Hij werd onderscheiden voor zijn album Diamant en de single IJskoud.

Het album Diamant won in de categorie Nederlandstalig vanwege de veelzijdigheid en diepgang van een unieke sound. Zijn huidige Top 40-hit IJskoud wist de jury juist warm te maken in de categorie Song 2019 waar hij Lay Your Weapons Down (van Ilse DeLange) en Jackie Chan (van Tiësto).
(Tekst gaat verder onder Instagram-post)

View this post on Instagram

Dit is niet echt... 🙏🏻

A post shared by Nielson (@nielsonmusic) on

Edison Beste Album
Douwe Bob won met zijn album The Shape I’m In de Edison in de categorie Pop. De zanger was ook genomineerd in de categorie Album waar Wende werd onderscheiden met Mens. Wende Snijders won daarmee haar vijfde Edison

Andere winnaars 
Als beste Nieuwkomer viel Davina Michelle in de prijzen, vooral vanwege de manier waarop ze onverwachts Nederland in haar ban wist te houden met haar nummer 1-hit Duurt Te Lang. Ook DeWolff (Rock), Frenna (Hiphop), San Holo (Dance), My Baby (Alternative), André Hazes jr. (Hollands) en Zwart Licht met Ray Fuego (Videoclip) kregen de Nederlandse muziekprijs.
(Tekst gaat verder onder Instagram-post)

Oeuvreprijs voor Ilse DeLange
Ilse DeLange nam de oeuvreprijs in ontvangst voor haar ijzersterke en samenhangende bijdragen aan de Nederlandse popmuziek.

(Foto: BSR Agency)