Nieuws
Tipparade

Suzan & Freek hebben veel liefde te geven

Suzan & Freek hebben veel liefde te geven
Suzan & Freek  ¥$  Frenna  Michael Marcagi  Boer Harm  Davina Michelle 

Deze week blijft ¥$ op de koppositie staan met Carnival.

Waar de snelle stijgers ons vorige week om de oren vlogen, gaat het er deze week wat rustiger aan toe. Bij de bovenste 10 zien we 3 tracks terug die hier voor het eerst te vinden zijn: Pretty Girls van Frenna (nieuwe op 5), Scared To Start van Michael Marcagi (van 11 naar 7) en Brommers Kieken van Boer Harm (van 20 naar 10). Buiten de top 10 is het Davina Michelle die met I Said No Sir (van 27 naar 15) de snelste stijger van de week pakt.

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

5 (--) PRETTY GIRLS – Frenna

26 (--) MAKE YOU MINE – Madison Beer
De Amerikaanse Madison Beer plaatst sinds 2012 covers van nummers op YouTube. Justin Bieber was een van de grote namen die haar nummer At Last (van Etta James) deelde, waarna ze er een enorme hoeveelheid volgers bij wist te krijgen. Hij wist haar ook onder contract te krijgen bij Island Records. In 2019 scoort ze haar eerste hit in de Top 40: All Day All Night (met Jax Jones, Martin Solveig en Europa) weet tot nummer 29 te komen. Na de nodige vertraging komt in 2021 dan eerste studio album Life Support uit, gevolgd door Silence Between Songs afgelopen jaar. Haar nieuwste track heet Make You Mine: een deephouse-track die het in de clubs alvast goed zal doen.

27 (--) BELONG TOGETHER – Mark Ambor
De singer-songwriter Mark Damboragian, alias Mark Ambor, scoort momenteel een hit in de enige echte met Good To Be. De feelgood track die prima past bij de lente stijgt gestaag richting de top 20. Toch is daar nu al opvolger Belong Together, die qua sound in het verlengde ligt van Good To Be.

28 (--) LIEFDE GEGEVEN – Suzan & Freek
Dat Suzan & Freek niet alleen in ons kikkerlandje succesvol zijn, is geen geheim meer. Ook bij onze zuiderburen doen ze het meer dan goed. Nadat ze in 2022 mee mochten doen met het achtste seizoen van Liefde Voor Muziek, de Vlaamse equivalent van Beste Zangers, zien we ze ook terug in het huidige (tiende) seizoen. In dit jubileumseizoen is van elk seizoen 1 act afgevaardigd. Naast acts als Clouseau, Regi en K3 doet ook Laura Tesoro mee. In de aflevering waarbij de muziek van Laura centraal staat, hebben Suzan & Freek haar nummer Not Easy omgedoopt tot Liefde Gegeven. Het nummer was een schot in de roos en ik kan alvast verklappen: ook volgende week doen ze een minstens zo mooie bijdrage in de aflevering van Clouseau.

29 (--) WHAT I AM – Zayn
Room Under The Stairs. Zo gaat het nieuwe album van Zayn Malik heten, dat op 17 mei uit zal komen. Volgens de zanger zal het zijn persoonlijkste album tot nu toe zijn. Hij werkte er volgens zijn label dik 6 jaar aan op het platteland van Pennsylvania, waar hij een riant huis heeft. “Neem me gewoon voor wat ik ben, want dit is waar ik blijf. Mijn twee voeten staan in het zand” zingt hij bijna smekend, maar met flink wat zelfverzekerdheid op What I Am. Eerder liet Zayn al weten dat hij terug naar de basis is gegaan. “Ik wilde dat elk nummer het gevoel zou geven alsof ik de enige was die naast je zit, rechtstreeks voor jou zingend. Het is rauw en gestript en het soort muziek dat ik altijd al hoopte te maken.” Hij kreeg daarbij hulp van producer Dave Cobb, die eerder verantwoordelijk was voor Always Remember Us This Way van Lady Gaga en voor nummers van Waylon Jennings, Elle King en Gavin DeGraw.


30 (--) OBSESSED – Olivia Rodrigo
Olivia Rodrigo bracht afgelopen september haar alom geprezen tweede studio album Guts uit. Van dat album haalden Vampire (#14) en Get Him Back! (#37) de Top 40. Dat is zeker geen slechte score, maar het staat in schril contrast met haar 2 nummer 1 hits uit 2021: Drivers License en Good 4 U. Van Guts verschijnt morgen een deluxe editie: Guts (spilled). Op deze nieuwe uitgave staan maar liefst 5 nieuwe nummers, waaronder de nieuwe single Obsessed.

(21/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi