Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 1

Top 4: Opgevallen! week 1
Elvis Presley  The Rolling Stones  Mick Jagger  Will Tura 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Elvis Presley

Vandaag is het precies 89 jaar dat Elvis Presley werd geboren. Hoewel hij al 46½ jaar niet meer onder ons is, valt er deze week genoeg over hem te melden. Zo is sinds donderdag is de film Priscilla, de biopic over Elvis' echtgenote Priscilla Presley, in de bioscoop te zien. Op diezelfde dag werd bekend dat Elvis in navolging van ABBA Voyage een eigen hologramshow krijgt in Londen. Later zal deze show ook in Tokio, Berlijn en Las Vegas te zien zijn. Verder scoorde The King afgelopen week zijn eerste top 20-hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100 sinds zijn postume hit Way Down in 1977. Zijn kerstklassieker Blue Christmas steeg namelijk voor het eerst naar de 18e plaats. Ten slotte ging zaterdagavond op SBS6 het programma My Tribute To Elvis van start. Op deze muzikale reis van Rob Kemps en Elvisimitator Bouke Scholten komen we volgende week ongetwijfeld terug.

2 (--) Will Tura

De rest van deze top 4 staat in het teken van concerten die afgelopen week op televisie te zien waren. We beginnen met 'Will Tura Nodigt Uit'. Dit afscheidsconcert werd op 29 december 2023 opgenomen in het Sportpaleis in Antwerpen en afgelopen zondagavond werd een (ingekorte) registratie uitgezonden op VRT 1. Onder presentatie van Ben Crabbé zongen bekende Belgen een liedje van de 83-jarige Will Tura, die zelf met zijn familie op de eerste rij in de zaal zat. Onder meer Metejoor, Sandra Kim, Helmut Lotti en Bart Peeters zongen Wills grootste hits uit de jaren 60, 70, 80 en 90, zoals In M'n Caravan, Omdat Ik Van Je Hou, De Noorderwind en natuurlijk de klassieker Mooi, 't Leven Is Mooi. Aan het eind van het concert klom Will Tura ook nog even zelf het podium op om zijn klassieker Eenzaam Zonder Jou te zingen. Wellicht is het de laatste keer dat de zanger op het podium heeft gestaan, want begin vorig jaar maakte Will Tura, die leidt aan een beginnende vorm van alzheimer, bekend te stoppen met optreden.

3 (--) The Rolling Stones

2024 is het jaar waarin The Rolling Stones 62 jaar bestaan. De groep werd namelijk opgericht in 1962. Twaalf jaar geleden werd het 50-jarig bestaan van de band gevierd met het verzamelalbum Grrr! en tournee in Frankrijk, Engeland en Noord-Amerika. Op 15 december 2012 gaven de toen al bejaarde heren een concert in het Prudential Center in Newark in New Jersey. Op maandagavond 1 januari werd de bijna 2½ uur durende registratie van dit concert uitgezonden op NPO 3. Dit concert was destijds al in verschillende landen via pay-per-view op televisie te zien, maar nu maakte het zijn debuut bij de Nederlandse publieke omroep. Het concert is niet terug te kijken via NPO start, maar sinds februari 2023 is het concert wel op dvd en blu-ray verkrijgbaar.

4 (--) Mick Jagger

The Rolling Stones zijn nog altijd de band met de meeste top 10-hits in de geschiedenis van de Nederlandse hitlijst. Veel van die top 10-hits kwamen voorbij tijden het Grrr Live!-concert, waaronder Get Off My Cloud, The Last Time, Paint It Black en Tumbling Dice. Dat laatste nummer zong Mick Jagger samen met Bruce Springsteen, die in New Jersey een thuiswedstrijd speelde. Daarnaast waren en gastoptredens van Lady Gaga, John Mayer, The Black Keys en voormalig Rolling Stones-gitarist Mick Taylor. Dit jaar zullen de Stones trouwens opnieuw op tournee gaan. Hun Hackney Diamonds Tour beperkt zich helaas tot de Verenigde Staten. Daar zullen Mick, Keith en Ron tussen april en juli 19 shows geven. Het is nog niet bekend of deze tour ook Europa zal aandoen.

(Foto: George R. Fry, Los Angeles Times | UCLA Library Digital Collections | Elvis and Priscilla Presley leaving courtroom after divorce hearing in Santa Monica, Calif., 1973 | CC BY 4.0)

(08/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)