Stephen Sanchez en Em Beihold grijpen de Alarmschijf

- Nieuws

 Stephen Sanchez Em Beihold
Stephen Sanchez en Em Beihold grijpen de Alarmschijf

Soms blijven tracks lang in het vat zitten, voordat ze een hit worden. Dat is ook het geval met Until I Found You van Stephen Sanchez en Em Beihold. Het nummer verovert na meer dan een half jaar Nederland en hoor je de komende week als Alarmschijf bij Qmusic.

De duetversie van Until I Found You kwam vorig jaar april uit, maar had duidelijk tijd nodig om te landen. Langzaam maar zeker verspreidde de single zich over de radiostations in de wereld en afgelopen zomer was Stephen al in Nederland om ‘m te promoten, maar alsnog bleef Until I Found You onder de radar. Tot dit jaar. Deze week stijgt de track van 15 naar 9 in de Tipparade.

Andere versie
Het origineel van Until I Found You was geen duet. Stephen bracht ‘m in september 2021 uit en al snel ging het nummer viral op TikTok, waar het aantal streams opliep tot rond de 30 miljoen. Op 22 april vorig jaar verscheen dus de versie met Em Beihold, die zelf een couplet toevoegde aan de single en dat bleek succesvol, want inmiddels is het al een top 20-hit geweest in onder andere Ierland, de UK, Canada, Australië en Noorwegen.

Jaren 50
Q-dj Wim van Helden zette Until I Found You afgelopen week al in zijn Helden van Wim-playlist op Spotify. Hij vertelt: "Als je dit liedje hoort, zou je bijna denken dat het in de jaren 50 is opgenomen. Toch is Stephen Sanchez pas 20 jaar. Hij groeide opvallend genoeg op met muziek uit de jaren 50. Hij wil dat romantische, melancholische geluid van toen ook terugbrengen in zijn eigen muziek. En dat is goed gelukt. In deze tijd valt zo’n soulvol liedje met alternatief randje enorm op."

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.