Nieuws
Hitlijsten

Until I Found You is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Until I Found You is de hoogste binnenkomer in de Top 40
Stephen Sanchez  Em Beihold  Zoë Tauran  Mart Hoogkamer  Eelke Kleijn 

Er zijn deze week 4 nieuwe binnenkomers in de Nederlandse Top 40 en ze zijn allemaal te vinden in het onderste gedeelte van de lijst. De Alarmschijf van afgelopen week, Until I Found You van Stephen Sanchez en Em Beihold, is de hoogste nieuwe op 32.

32 (--) UNTIL I FOUND YOU – Stephen Sanchez & Em Beihold
Until I Found You klinkt dan wel een beetje als een liedje uit de jaren ’50 of ’60 van de vorige eeuw, maar degene die het schreef en zingt is net twintig jaar oud. Dat is de Amerikaanse singer-songwriter Stephen Sanchez. Zijn soloversie bracht hij anderhalf jaar geleden uit. De Top 40 of Tipparade halen lukte toen niet en ook de remix-versie die nu alsnog binnen komt heeft er even over gedaan. Dit duet verscheen vorig voorjaar al. De zangeres die je hoort is de 24-jarige Amerikaanse Em Beihold. Zij nam een nieuw couplet voor Until I Found You op en zo werd het nummer een duet. Inmiddels gaat de track een tijdje viral op TikTok en de diverse streamingdiensten. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

33 (--) THERAPIE – Zoë Tauran
Als je afgelopen zondag de talkshow van Renze Klamer bij RTL4 hebt gekeken, kon je niet alleen zien dat Zoë Tauran haar nieuwste hit Therapie live ten gehore bracht. De 25-jarige zangeres uit het Drentse Roden werd ook nog eens overladen met gouden en platina platen. Eerst kreeg ze twee gouden platen voor haar hits Gebruik Me (met Frenna) en Adrenaline (samen met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex). Vervolgens kwam als extra verrassing ook nog een platina plaat tevoorschijn voor Solo. De samenwerking met Bilal Wahib werd meer dan zeventien miljoen keer gestreamd en 80.000 keer verkocht. Therapie is na de al genoemde tracks de vierde Top 40-hit voor Zoë. Dit voorjaar komt ze met een heel album.

38 (--) IN SPANJE – Mart Hoogkamer
Ondanks dat Bas en Aad van Toor tientallen liedjes hebben geschreven haalden de broers nooit de Top 40 of Tipparade. Niet met eigen singles en ook niet met nummers voor bijvoorbeeld André van Duin of Het Cocktail Trio. Dat de twee op hun oude dag, Bas is inmiddels 87 jaar en Aad is 80, alsnog een Top 40-hit scoren is te danken aan Mart Hoogkamer. Hij heeft een nieuwe versie gemaakt van de Bassie & Adriaan-klassieker De Spaanse Zon. Het origineel van de clown en de acrobaat stond in 1978 op hun elpee Olé! en is ook te horen in de serie Het Geheim Van De Sleutel. Mart Hoogkamer heeft zijn cover, waarvoor hij zelf een extra couplet schreef, In Spanje genoemd. Het is zijn derde Top 40-hit.

39 (--) TRANSMISSION (JORIS VOORN REMIX) – Eelke Kleijn
Een toevalstreffer. Zo kun je de Joris Voorn Remix van Transmission van Eelke Kleijn wel noemen. Het origineel was afgelopen zomer regelmatig op dancefestivals te horen. Joris Voorn was onder de indruk van de track en vroeg Eelke toestemming om een remix te maken, die beter in zijn eigen dj-sets paste. Ook die versie werd door een aantal collega-dj’s opgepikt en toen werd besloten de Joris Voorn Remix van Transmission officieel uit te brengen. Het resultaat is de derde Top 40-hit voor Eelke Kleijn. De 39-jarige Rotterdammer kwam in 2013 tot de negende plek met Ein Tag Am Strand en een jaar later tot nummer 33 met Mistakes I’ve Made. De 45-jarige Tilburger Joris Voorn maakt zijn Top 40-debuut.

Foto: YouTube

(27/01/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt