Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Alok & James Arthur pakken de snelste stijger

Tipparade: Alok & James Arthur pakken de snelste stijger
Alok  James Arthur  Eelke Kleijn  Central Cee  Jaap Reesema  Boef  Cristian D  Stephen Sanchez  Em Beihold  Marco Schuitmaker  Bilal Wahib  Fabiënne Bergmans  Mart Hoogkamer  Bizarrap  Shakira  Libianca  Ayra Starr  Vlins  Laura Yasmin  Sera  Di-Rect  Zoë Tauran 

Eelke Kleijn pakt met Transmission (Joris Voorn remix) de nummer 1 positie over van Weapons van Ava Max, die de Top 40 niet heeft weten te bereiken.

Het merendeel van de top 10 van de Tipparade is deze week behoorlijk in beweging. In de top 3 vinden we naast Eelke Kleijn nog Central Cee (Let Go) en Jaap Reesema (Als Je Voor Me Staat) terug. Net buiten het erepodium stijgen Boef en Cristian D door van 11 naar 4 met Probleem. Verder valt de stijging van Stephen Sanchez & Em Beihold nog op (Until I Found You, van 15 naar 9) en natuurlijk de 3 nieuwe binnenkomers die de top 10 in knallen. Ook Marco Schuitmaker gaat lekker met Engelbewaarder (van 23 naar 14) en natuurlijk de snelste stijger van de week. Die eer is deze week voor Alok & James Arthur: Work With My Love stijgt van 30 naar 16.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

6 (--) IK SPACE – Bilal Wahib feat. Fabienne Bergmans
De naam Fabienne Bergmans zal niet iedereen even bekend voorkomen. In 2012 won de zangeres uit Roosendaal de eerste editie van The Voice Kids, waarna ze ook een klein hitje scoorde met What You’re Made Of (#38), een cover van Lucie Silvas. Het was echter ook het begin van een turbulente tijd, waarin ze enerzijds muziek uitbracht en optredens deed, maar anderzijds ook te maken kreeg met roddels, pesterijen en foute relaties. Dit zorgde er, in combinatie met haar ADHD, voor dat ze verzeild raakte in alcohol en drugs. Nu zoveel jaar later heeft ze deze bewogen tijd achter zich gelaten en heeft ze met Ik Space, een duet met Bilal Wahib, de hoogste binnenkomer te pakken. De track is een herbewerking van de collab met Brahim Fouradi uit 2013 voor de film Spijt!, genaamd Space.

8 (--) IN SPANJE – Mart Hoogkamer 
Dikke kans dat je In Spanje van Mart Hoogkamer als kind al een keer hebt gehoord. Het is namelijk een nieuwe versie van De Spaanse Zon van Bassie en Adriaan. Het duo bracht het nummer al in de serie Het Geheim Van De sleutel in 1978. Sindsdien groeiden heel wat kinderen op met het nummer, zo ook Mart Hoogkamer. Hij zag er een dikke hit in en kreeg toestemming om het nummer aan te passen en uit te brengen. Het resultaat is een track die je met het grootste gemak meezingt en die je ook alvast een portie zomer geeft.

10 (--) SHAKIRA: BRZP MUSIC SESSIONS VOL. 53 – Bizarrap & Shakira
Shakira is de laatste maanden veelal in het nieuws geweest omwille van haar break-up met profvoetballer Gerard Piqué. Het stel was 12 jaar samen, maar van die liefde is weinig meer te merken, nu ze vooral aan het moddergooien zijn. Gelukkig is er op muzikaal vlak wel interessant nieuws omtrent de Colombiaanse zangeres. Vorige week bracht ze een track uit met de Argentijnse dj Bizarrap en dat hebben ze geweten. In de eerste 24 uur na de release werd de bijbehorende video zo’n 55 miljoen keer bekeken, een record voor een Spaanstalige track. Dan is die break-up toch nog ergens goed voor…

24 (--) PEOPLE – Libianca
Libianca Fonji, ofwel Libianca, is een Amerikaanse zangeres met Afrikaanse roots. Ze is 21 jaar en in haar thuisland is ze vooral bekend van haar deelname aan The Voice in 2021. Ze wist deze wedstrijd niet te winnen, maar was vervolgens wel succesvol met haar filmpjes op social media. Met People lijkt ze nu ook echt haar eerste echte succes te gaan boeken, een nummer dat ze zelf schreef.

26 (--) RUSH – Ayra Starr
Met de binnenkomst van Ayra Starr in de Tipparade kunnen we weer een naam toevoegen aan de lijst met (potentieel) succesvolle Nigeriaanse acts. Bekende voorbeelden van de afgelopen tijd zijn Rema, CKay en Burna Boy. Ayra Starr is de eerste vrouw tussen deze acts en gaat momenteel viral met de track Rush. Het nummer komt een jaar na het verschijnen van haar debuutalbum 19 & Dangerous.

27 (--) STEMGELUID – Vlins feat. Laura Yasmin
Rapper Ilias Fettouhi, alias Vlins, en zangeres Laura Yasmin zijn het nieuwe jaar goed begonnen. De uit Rotterdam afkomstige artiesten zijn overweldigd en verrast door de massale steun van Stemgeluid. Dat het nummer zo goed wordt opgepikt komt ook door TikTok, waar het massaal wordt gedeeld. In eerste instantie schreef Vlins het nummer eigenlijk voor iemand anders, iets dat hij wel vaker doet. Voor de samenwerking met Laura Yasmin maakte hij echter graag een uitzondering.

28 (--) HEAD HELD HIGH – Sera
Sera wist in 2021 een doorbraak te forceren met haar nummer Only Us (#28). Daarvoor plaatste ze al filmpjes van haar zangkunsten op Instagram en TikTok, die de wereld over gingen. Na Only Us was er in 2022 Take A Chance (#30) en toen brak het najaar aan. Voor een eindejaarsactie bij een bekende radiozender bracht ze een emotionele Nederlandse versie van How Do I Say Goodbye van Dean Lewis: Hoe Laat Ik Jou Nou Gaan. Dean schreef het nummer toen hij hoorde dat zijn vader kanker had (maar inmiddels in remissie is), Sera verloor haar vader aan deze ziekte toen ze 12 jaar oud was. Op 30 december was de release van Head Held High, de track die nu de Tipparade binnenkomt en Sera haar derde hit kan bezorgen.

29 (--) HOW MY HEART WAS WON – Di-rect
Het scheelde niet veel, of de heren van Di-rect hadden met hun hit Through The Looking Glass hun grootste hit te pakken. Het verschil met het pakkende Soldier On uit 2020 werd uiteindelijk 25 punten. Vorige week maakte de Haagse band bekend dat ze ook in 2023 weer een concert zullen geven in de Rotterdamse Ahoy, na eerdere succesvolle edities in 2021 en 2022. En alsof dat nog genoeg is, ging eerder deze middag de nieuwe track How My Heart Was Won in première.

30 (--) THERAPIE – Zoë Tauran
2022 was een topjaar voor Zoë Tauran. Ze scoorde, met medewerking van achtereenvolgens Bilal Wahib en Frenna, haar eerste 2 hits in de enige echte, maar toen kwam de echte klapper: Adrenaline met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex. De hit, geïnspireerd op de melodie van Have You Ever Been Mellow? van de Party Animals uit 1996, werd ook nu een grote hit (#6). Morgen is daar dan Therapie, Zoë’s eerste release van 2023.

(19/01/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season