PSY deed niks geks voor wereldhit

- Nieuws

 Psy
PSY deed niks geks voor wereldhit

Gangnam Style verloor afgelopen week een record aan See You Again (van Wiz Khalifa en Charlie Puth) als best bekeken video op You Tube ooit.

Het succes van Gangnam Style kwam voor PSY volkomen onverwacht: “Ik deed gewoon wat ik altijd deed. Ik was een Koreaanse zanger met als doel goede nummers in het Koreaans te maken. Daarbij hoopte ik altijd dat het een hit zou zijn die mensen in Korea zouden omarmen. Niets meer. Ik maakte energieke muziek met grappige teksten, dansjes en video’s”, zo vertelt de rapper in een gesprek met Billboard.

Alles veranderde toen Justin Bieber het nummer zag en zijn manager, Scooter Braun, informeerde. “Hij had echt interesse in het nummer, de clip en mij. Hij dacht dat hij het groot kon maken in de Verenigde Staten. Na het telefoontje zocht ik hem op op Google. Toen ik hem had gevonden was ik in shock en voelde ik dat het inderdaad wel iets kon worden”, aldus de 39-jarige Koreaan.

Dat gebeurde dus. In ons land stond Gangnam Style twee weken op nummer 1 en in een rap tempo wist de video als eerste de grens van 2 miljard views op YouTube te passeren. Op de vraag of er ooit nog eens een vervolg komt: “Eigenlijk voel ik me een beetje schuldig dat juist ik de muziek van mijn land moet vertegenwoordigen. Er zijn in Korea zo veel gespierde, schattige en mooie K-poppers en ik ben eerlijk gezegd een beetje dik. Als iemand het beter wil doen dan ik dan moet hij of zij gewoon een beetje minder gezet zijn.”