Waar dans jij op tijdens internationale dag van de dans?

- Overig

 Drake Psy Silentó Baauer
Dans 2019

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten dans, zoals: Hiphop, Latin, Afrikaanse dans, volksdans of buikdansen. Maar er zijn ook heel veel nummers die hun eigen dans hebben. Vandaag op internationale dag van de dans hebben wij wat van deze nummers voor je op een rijtje gezet.

Gangnam Style
Toen de Zuid-Koreaanse PSY in 2012 het nummer Gangnam Style met bijbehorende clip de wereld inslingerde ging hij compleet viral. Zo viral zelfs, dat het de eerste internetvideo ooit was die meer dan 1 miljard keer bekeken werd. Ook behaalde de hit de nummer 1 positie bij ons in de top 40!

Harlem Shake
Het nummer heeft maar vijf zinnen, waarvan twee verschillende, maar toch wist Baauer het voor mekaar te krijgen om de hele wereld los te laten gaan op zijn Harlem Shake. In 2013 was het nummer een regelrechte monster hit. Je kunt het zo gek niet bedenken of diegene heeft erop gedanst. Zo werden er klassen stilgelegd, omdat iedere leraar deze video wilde maken met zijn of haar klas. Het hele principe van de dans was, dat wanner de beat dropt iedereen volledig uit z’n plaat gaat. En dat gebeurde massaal.

Watch Me
Waarschijnlijk schiet je arm al naar voren wanneer je “Watch Me” hoort, klaar om een Whip te doen. In het nummer Watch Me (Whip/ Nae Nae) van Silento (2015) zitten vele verschillende danspassen, mede daardoor werd dit nummer een hit waar iedereen los op ging en belandde het nummer op nummer 17 in de Top 40.

In My Feelings
Dit nummer (2018) van Drake kreeg zelfs zijn eigen challenge, ook wel de #Kekechallenge genoemd. Hierbij was het de bedoeling dat je een bepaalde dans deed met het nummer op de achtergrond en dan het liefst naast een rijdende auto. Natuurlijk ging dit erg vaak fout en zorgde dit voor behoorlijk wat ophef. In de Top 40 heeft het nummer daarbij wel een nummer 1 Hit gescoord.

(Foto: BSR Agency)