Paul Sinha scoort in Vlaanderen met Elektriciteit

- Nieuws

 Paul Sinha
Paul Sinha scoort in Vlaanderen met Elektriciteit

De 26-jarige rapper-zanger wacht in ons land nog op zijn Top 40-debuut, maar in Vlaanderen heeft hij zijn eerste hit te pakken. Zijn duet Elektriciteit met de Belgische zangeres Olivia komt op 31 binnen in de Ultratop 50.

Paul Sinha haalde in 2017 voor het eerst de Tipparade met de track Nu Gaan. Tussen 2019 en 2021 haalde hij nog drie keer het voorportaal van de Top 40, maar de doorstroom naar de lijst der lijsten zat er steeds niet in. Althans, niet als uitvoerend artiest. Hij schreef namelijk mee aan tracks van andere artiesten die wel hits werden, waaronder Lief Zoals Je Bent van Maan en de nummer 1-hit Más Más Más van Rolf Sanchez.

Ook In Vlaanderen had Paul al succes met nummers waaraan hij heeft meegeschreven. Diamant van Camille bereikte eerder dit jaar de top 5 en deze week stijgt Ik Neem Er Eén van Niels De Stadsbader met tien plekken winst naar nummer 18 in de Ultratop 50. Maar het leukste nieuws is dat hij deze week voor het eerst zelf met een track in de lijst staat. Zijn nummer Elektriciteit komt binnen op 31.

Elektriciteit is een duet met de Vlaamse zangeres Olivia. Haar volledige naam is Olivia Trappeniers. Ze trad tot vorig jaar op onder de artiestennaam OT. Voor haar is Elektriciteit al haar 11e hit in de Ultratop 50. Haar grootste hit scoorde zij in 2020 met Kom Wat Dichterbij, een productie van Regi die zij samen zong met onze eigen Jaap Reesema. Met hem had zij een jaar eerder ook al de top 5-hit Summer Life gezongen. Duetten met Nederlandse zangers zijn Olivia dus niet vreemd.

Nu is het afwachten of Paul Sinha met Elektriciteit ook zijn Top 40-debuut in Nederland kan maken. De afgelopen jaren hebben verschillende Belgisch-Nederlandse samenwerkingen succes gehad, met als hoogtepunt natuurlijk de nummer 1-hit Als Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs. Het is wel zo dat deze Vlaams-Nederlandse duetten meer succes hadden in België dan in Nederland. Dat geldt bijvoorbeeld voor Kijk Ons Nou van Metejoor & Snelle, dat bij ons in de Tipparade staat, maar in Vlaanderen al in de top 5.

Dat Paul Sinha als Nederlander in België wel een hit heeft en in eigen land nog niet, is wel bijzonder, maar niet uniek. In 2015 scoorde de Nederlandse dj Ummet Ozcan zelfs een nummer 1-hit met The Hum, een samenwerking met Dimitri Vegas & Like Mike. Hij is net als Paul Sinha in Nederland nog nooit verder gekomen dan de Tipparade.