Nieuws
Releases

New Releases: Ellie Goulding brengt Like A Saviour uit

New Releases: Ellie Goulding brengt Like A Saviour uit
Ellie Goulding  Sick Individuals  Alle Farben  Raye  $hirak  Cristian D  KM  Emms  Ronnie Flex  Anne-Marie  Paul Sinha  Flo Rida  Sam Feldt  Maluma  Marc Anthony 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Ellie Goulding deelt deze week een smakelijk voorproefje van haar nieuwe album en Raye, Sick Individuals, Anne-Marie en Maluma en Marc Anthony hebben ook vers voer voor je oren uit.

LIKE A SAVIOUR – Ellie Goulding
Met All By Myself (met Alok en Sigala) haalde Ellie Goulding na lange afwezigheid eindelijk de Nederlandse Top 40 weer eens. Dat was voor het eerst sinds mei 2019, toen Sixteen na 4 weken roemloos de lijst uitviel. Daarna flopte de ene track na de andere: Worry About Me (met Blackbear), Slow Grenade (met Lauv), New Love (met Silk City) en Easy Lover (met Big Sean) kwamen niet verder dan de Tipparade en haar album Brightest Blue wist eigenlijk alleen in de UK en in Schotland echt te scoren. Tijd dus om dat tij te keren. Op 24 maart verschijnt het vijfde studioalbum van Ellie, Higher Than Heaven, en daarvoor werkte ze samen met producers en songwriters als Julia Michaels, Greg Kurstin en Stephen Kozmeniuk. Aan Like A Saviour werkte onder andere Anthony Rossomando mee en die schreef ook mee aan All By Myself. Ook Thomas Mann werkte mee. Hij zat ooit in de Brits-Ierse boyband Stereo Kicks. De track gaat over een persoon die Ellies leven komt binnen dansen, om dat flink op zijn kop te zetten.

MY LIFE – Sick Individuals, Alle Farben ft. The Runaway Club
De namen Ray Hofstee en Jim Smeele zeggen je hoogstwaarschijnlijk niet zo heel veel. Maar de naam Sick Individuals zul je vast wel kennen. Het duo scoorde in 2021 een dikke hit met Miss You, samen met de Noorse dj en producer Tungevaag en de Nederlandse singer-songwriter Marf. Het afgelopen jaar bereikten de twee nog de Tipparade met More Than I Want To. Nu is het tijd voor een samenwerking met The Runaway Club en Alle Farben. Die laatste Duitse dj en producer ken je nog van zijn hit She Moves – Far Away, die in 2014 Alarmschijf werd en tot de vijftiende plek wist te komen. The Runaway Club lijkt een volledige band te zijn, maar is in feite een eenmansformatie uit Canada, waar Alan Poettcker achter schuilgaat. Hij zorgt voor het rocky 00’s-geluid.

ICE CREAM MAN. – Raye
Rachel Agatha Keen, zoals Raye voluit heet, speelde lang de tweede viool op heel veel van haar hits, maar anno 2023 is het eindelijk haar tijd om vol de spotlights te pakken. Met Escapism (met 070 Shake) belandde ze in de UK al op de eerste plek en in de Nederlandse Top 40 staat ze in de top 10. Naar het album My 21st Century Blues werd dan ook flink uitgekeken. Vanaf deze week is het te beluisteren en uiteraard staat ook haar grote hit erop. De eerste recensies zijn goed: de doorgaans kritische Britse krant The Financial Times geeft haar werk zelfs de volle 5 sterren en prijst haar ‘verhalende energie’. Ice Cream Man. (met punt erachter) is gekozen als de volgende track die het album onder het voetlicht mag brengen. Opnieuw is het geen standaard nummer. Het begint met gehum en een voortstuwende, maar voorzichtige beat. Daarna gaat Raye los over een man die haar ongewenst heeft betast.

BADDIE – $hirak, KM, Cristian D, Ronnie Flex, Emms
Als iemand weet hoe hij aanstekelijke beats moet maken én een hit bij streamingdiensten moet scoren, dan is het $hirak wel. Onlangs flikte hij het weer met Probleem van Boef en Cristian D. Die laatste lijkt een beetje zijn adoptiekind te zijn geworden, want hij zat ook achter de knoppen van Cristian D’s aanstekelijke tracks Amsterdam (met Brysa en Ashafar) en Als Je Bij Me Blijft (met Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef). Op Baddie zijn Cristian en Ronnie Flex opnieuw te horen, maar deze keer samen met KM en Emms (Broederliefde). Baddie gaat over een dame die al een relatie heeft, maar stiekem van twee walletjes eet.

Ook deze tracks moet je checken
Het derde album van Anne-Marie zal dit jaar uitkomen en één van de tracks die je daar op zult kunnen vinden is Sad B!tch. Die kun je opnieuw uitleggen als een break-up song met een positieve twist, zoals ze die al vaker gemaakt heeft. Een krachtige Anne-Marie zingt dat ze een trieste, treurige bitch wil zijn, maar wil doorpakken in het leven. Paul Sinha zit in een heel andere vibe. Hij is onderweg naar zijn vriendin, die al op bed op hem ligt te wachten. The Companions produceerden het nummer en die zijn de laatste jaren verantwoordelijk voor heel wat aanstekelijke hits, zoals Wat Wil Je Van Mij van Metejoor en Hannah Mae.

Op 17 februari ligt het nieuwe album van Inhaler voor je klaar en deze week krijg je daar al een track van. Volgens de Ierse rockers is If You’re Gonna Break My Heart een eerbetoon aan Bob Dylan, The Band en Bruce Springsteen. Acts die de groep hebben geïnspireerd, toen zij onderweg waren tijdens hun laatste tours. Flo Rida slaat op High Heels de handen ineen met onze eigen Sam Feldt en het is februari, dus langzaam maar zeker worden zomervakanties weer geboekt. Maluma en Marc Anthony zorgen met La Fórmula alvast voor een soundtrack. Nigel Sean en producer Storm Verhage brengen tot slot een ode aan het mbo. 

SAD B!TCH – Anne-Marie

ONDERWEG – Paul Sinha

IF YOU’RE GONNA BREAK MY HEART – Inhaler

HIGH HEELS – Flo Rida x Walker Hayes x Sam Feldt

LA FÓRMULA – Maluma x Marc Anthony

ODE AAN HET MBO  Nigel Sean prod. Storm Verhage

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube

(03/02/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind