Tipparade: ABBA stoot door naar nummer 1!

- Hitlijsten

 ABBA Tom Grennan CKay ElGrandeToto Antoon Paul Sinha Jonas Brothers Lucius Tino Martin Lil Kleine Tinlicker Helsloot
Tipparade: ABBA stoot door naar nummer 1!

Don’t Shut Me Down is de nieuwe nummer 1 in de Tipparade! De uptempo track doet het daarmee beduidend beter dan I Still Have Faith In You, die inmiddels uit de Tipparade is verdwenen.

De top van de Tipparade is deze week flink door elkaar geschud. ABBA neemt de koppositie over door met Don’t Shut Me Down 1 plek te stijgen. Gelijk daarachter lijken Tom Grennan en CKay (& ElGrandeToto) klaar voor een notering in de enige echte, ze gaan respectievelijk 5 en 6 plekken omhoog naar 2 en 3. Nadat Antoon & Paul Sinha stationair blijven op 4 met Bootje, zien we op nummer 5 de Jonas Brothers terug met Who’s In Your Head (van 15 naar 5). De snelste stijger is deze week voor de Amerikaanse bands The War On Drugs & Lucius, met I Don’t Live Here Anymore schuiven ze op van 27 naar 15. Ze doen het daarmee een fractie beter dan Gabber van Tino Martin & Lil Kleine (van 23 naar 14) en Because You Move me van Tinlicker & Helsloot (van 26 naar 17).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

12 (--) LEUK – Antoon & Big2
Twan van Steenhoven, beter bekend als Big2, is geen onbekende meer in de muziekbusiness. Hij maakte tot 2017 deel uit van het succesvolle rapduo The Opposites, waarmee hij grote hits scoorde als Slaap (#4 in 2006), Broodje Bakpao (met Gers en Sef, #2 in 2009) en natuurlijk Slapeloze Nachten (#1 in 2012). In 2018 volgde zijn debuutalbum Van Staal. 2 jaar later richt hij zijn eigen label Dreamteam Music op, waar hij Antoon als eerste artiest binnenhaalt. Samen schopten ze het dit jaar met Disco Duivel al tot de Tipparade, nu gaan ze op herhaling met Leuk. Beide tracks zijn afkomstig van de EP Heilig Water, waar zowel Disco Duivel als Leuk op staan.

18 (--) BELIEVE ME – Navos
De uitbraak van de coronapandemie heeft er bij veel mensen voor gezorgd dat hun leven letterlijk op pauze werd gezet en dat ze op zoek moesten naar nieuwe uitdagingen. Dit geldt ook voor de Engelse dj en muziekproducer Navos, ofwel Ross Harrington. Hij studeerde Sporttherapie, totdat alles stil kwam te staan. Gedurende de lockdown is hij muziek gaan producen en dat ging hem behoorlijk goed af. Bij Believe Me was het echt raak, de track werd opgepikt door diverse radiostations en massaal gestreamd. Inmiddels staat Navos onder contract bij Island Records en ligt de toekomst voor hem open.

22 (--) IN DA GETTO – J. Balvin x Skrillex
Eerder deze maand verscheen Jose, de vijfde soloplaat van J. Balvin. De Colombiaanse zanger, die in zijn carrière al 4 top 10 hits scoorde in de Top 40 (waarvan Mi Gente met Willy William zelfs tot nummer 1 wist te komen), levert daarmee naar eigen zeggen zijn meest persoonlijke album af met maar liefst 24 tracks. Één van de tracks is een collab met Skrillex. In In Da Getto is een sample te horen van de 90’s track In De Ghetto van David Morales, die in Nederland overigens nooit de Tipparade heeft weten te bereiken.

25 (--) AMSTERDAM – Flemming
Flemming klinkt als een nieuwe artiest, maar dat is niet het geval. Achter Flemming gaat de uit Den Bosch afkomstige Freddie Viguurs schuil (vernoemd naar Freddie Mercury van Queen). Flemming is 8 jaar lid geweest van de Brabantse band Baby Blue en had begin september zijn laatste optreden met de band. Hij wil zich nu volledig focussen op zijn solocarrière. Je kon hem eerder dit jaar horen op Miss You, de top 20 hit van Tungevaag, Sick Individuals en Marf, waarop hij de vocalen verzorgde maar er geen credits voor kreeg. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Flemming zingt op Amsterdam over de stad die voor hem zo bijzonder en inspirerend is. Hij schreef het nummer samen met Marf.

28 (--) MY HEART GOES (LA DI DA) – Becky Hill & Topic
Sinds 2019 lukt het Becky Hill elk jaar om een top 20 hit te scoren in Nederland. Het begon in 2019 met Lose Control (met Meduza & Goodboys) en vervolgens was daar in 2020 haar collab met Tiësto: Nothing Really Matters. Een hit in de top 10 van de enige echte ontbrak nog, maar ook die kan ze inmiddels afvinken: Remember met David Guetta staat momenteel op nummer 3 in de Top 40 en lijkt het nog wel even vol te houden. Haar nieuwste track is een samenwerking met de Duitse dj Topic, die we dan weer kennen van zijn hits met ATB en A7S. 27 augustus was een belangrijk dag voor Becky Hill, want naast My Heart Goes (La Di Da) kwam ook haar eerste studio album uit: Only Honest On The Weekend.

29 (--) DAT HEB JIJ GEDAAN – Meau
Ze is nog maar 21 jaar, Meau Hewitt uit Weesp, beter bekend als Meau. Ze woont momenteel in Utrecht, waar ze Zang aan de pop-rockopleiding van de Herman Brood Academie studeert. In 2020 bracht ze haar eerste single Kalmte uit, een nummer dat ze zelf schreef, opnam en producete. Haar eerste EP verscheen afgelopen juni en draagt dezelfde naam als haar eerste single. Nu is het tijd voor Dat Heb Jij Gedaan, waarin ze autobiografisch zingt over een relatie die allesbehalve goed voor haar was. Gelukkig heeft ze die tijd definitief achter zich kunnen laten en staat ze weer gelukkig in het leven

30 (--) ANYWHERE WITH YOU – Afrojack, Lucas & Steve & Dubvision
Als we kijken naar het affiche van deze nieuwe track, dan kunnen we concluderen dat eigenlijk alleen Dubvision nog een introductie behoeft. Afrojack en Lucas & Steve zijn samen namelijk inmiddels goed voor 30 Top 40 hits! Dubvision bestaat uit de 2 broers Victor en Stephan Leicher, die allebei al jong bezig waren met muziek. Hun allereerste track kwam uit in 2011. Inmiddels hebben ze een kleine 2 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en zijn ze verbonden aan grote labels als Spinnin’ Records en Armada Music. We kunnen dus wel stellen dat de definitieve doorbaak in de hitlijsten een kwestie van tijd is!