New Releases: Paul Sinha maakt post-lockdown track

- Releases

 Paul Sinha The Script Purple Disco Machine Eyelar Liam Payne Matt Simons Imanbek LP Becky Hill Topic Area21 Martin Garrix Joe Buck Alan Walker
New Releases: Paul Sinha maakt post-lockdown track

Iedere week zetten we hier het lekkerste van New Music Friday voor je op een rijtje, oftewel de heetste nieuwe releases. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Matt Simons, The Script, Purple Disco Machine, Liam Payne, Imanbek en Alan Walker.

NU IK JULLIE ZIE – Paul Sinha
Paul Sinha wordt al jarenlang bestempeld als een groot talent. Hij schreef mee aan nummers van onder anderen Rolf Sanchez, Anouk, Snelle en Tabitha, maar zijn eigen tracks zijn ook de moeite waard. De Deventenaar stond al vier keer in de Tipparade, maar een echte doorbraak in de vorm van een Top 40-hit bleef uit. Nu Ik Jullie Zie is zijn nieuwe wapenfeit en gaat over de energie die je krijgt van je vrienden. Nu de lockdowns wat verder achter ons liggen, kun je je vrienden onder voorwaarden weer opzoeken. Daar haalden de zanger en Adriaan Persons, ooit lid van Rondé, hun inspiratie uit.

I WANT IT ALL – The Script
Als het gaat over grote Ierse bands, dan gaat het vaak eerst over U2. Niet onbegrijpelijk, de band met leadzanger Bono vergaarde sinds 1982 bijna 9000 punten in de Top 40 en hebben een plekje bij de beste 20 acts ooit. The Script doen het ruim 2700 punten sinds 2008 echter ook niet onverdienstelijk. Van het laatste album Sunsets & Full Moons was eigenlijk alleen The Last Time een grote hit. Met I Want It All is de aftrap gegeven van een nieuw hoofdstuk en de release van een Greatest Hits-album op 1 oktober. Bovendien keert The Script op vrijdag 10 juni 2022 terug in de Ziggo Dome. Wie al tickets had voor de geannuleerde shows van de afgelopen jaren, krijgt van organisator MOJO de kans om eerder tickets te kopen. De MOJO presale loopt van woensdag 1 september 2021 9:30 uur tot en met vrijdag 3 september 2021 9:30 uur of zo lang er kaarten beschikbaar zijn. De reguliere kaartverkoop start vrijdag 3 september 2021 om 9:30 uur.

DOPAMINE – Purple Disco Machine ft. Eyelar
Dit jaar betekende de doorbraak van de Purple Disco Machine. Achter deze act gaat de Duitse dj en producer Tino Schmidt schuil. Met Hypnotized (samen met Sophie And The Giants) kwam hij in de Top 40 tot nummer 7. Het was aan Fireworks om een vervolg te geven aan dit succes, maar dit werd helaas alleen een hit op de radio. Nu doet hij een nieuwe poging met Dopamine. Je zou het niet denken, maar Dopamine is een Duits-Nederlandse samenwerking. De Veenendaalse Eyelar Mirzazadeh deed in 2012 mee aan The Voice Of Holland en is daarna aan de weg blijven timmeren. Vorig jaar haalde ze nog het nieuws, omdat ze in het schrijversteam zat van Demi Lovato’s comeback single Anyone.

SUNSHINE – Liam Payne
Voor de laatste keer dat we Liam Payne in de Nederlandse Top 40 zagen, moeten we drie jaar terug in de tijd. Polaroid (met Jonas Blue en Lennon Stella) kwam destijds niet verder dan de twintigste plek. Waar zijn voormalige One Direction-maatjes Harry Styles en Niall Horan hits blijven uitpoepen, blijkt het voor Liam lastiger om de hitlijsten te bereiken. Sunshine is de soundtrack van de animatiefilm Ron's Gone Wrong, waar sterren als Zach Galifianakis, Olivia Colman en Ed Helms hun stemmen voor leenden. In de film zijn bots de beste vrienden van kinderen en ontdekt een 11-jarige jongen dat zijn robot wat kuren vertoont.

TOO MUCH – Matt Simons
Matt Simons brak in 2013 door dankzij een scène in GTST. In de soap werd zijn ballad With You gebruikt in een emotionele scène met Everon Jackson Hooi (Bing).De track bereikte de achtste stek in de Lijst der Lijsten en is na Catch And Release (Deepend Remix) de grootste Top 40-hit van de Amerikaan. Zijn laatste Top 40-hit dateert alweer van 2018, toen het aanstekelijke We Can Do Better tot 18 wist te komen. Op Too Much bedient Matt zich opnieuw van een aanstekelijke melodie en een refrein dat in je hoofd blijft hangen. Wanneer weet je dat je genoeg hebt in je leven? Dat vraagt de zanger zich af.

Ook deze tracks moet je horen
Op Fighter werkt Imanbek samen met LP, die je nog kent van haar hit Lost On You. Ook Becky Hill doet het niet alleen: na haar samenwerking met David Guetta op haar grote hit Remember, doet ze het op My Heart Goes (La Di Da) samen met Topic. Area21, het project van onze eigen Martin Garrix, komt met Lovin’ Every Minute. Daarop hoor je de vocalen van de 33-jarige Amerikaanse zanger en producer Maejor. Joe Buck ken je van Engelstalige nummers als The Way You Take Time. Maar hij kan het ook in het Nederlands, zo blijkt uit het aangrijpende Wat Als. Alan Walker heeft tenslotte ook nieuw werk uit. Don’t You Hold Me Down maakte hij samen met de Britse singer-songwriter Georgia Ku.

FIGHTER – Imanbek, LP

MY HEART GOES (LA DI DA) – Becky Hill feat. Topic

LOVIN’ EVERY MINUTE – Area21, Martin Garrix & Maejor

WAT ALS – Joe Buck

DON’T YOU HOLD ME DOWN – Alan Walker, Georgia Ku

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst!