Nieuws
Nieuwe Releases

Releases: Flemming en Boef spelen Champions League

Releases: Flemming en Boef spelen Champions League
Flemming  Boef  Dua Lipa  Peggy Gou  Lenny Kravitz  David Guetta  Kim Petras  Jonas Brothers  Paul Sinha  Gabry Ponte  Benson Boone  Jaap Reesema  Shermanol Shermanology  Only The Poets  Boyz II Men 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week zetten we onder andere de nieuwe tracks van Dua Lipa, Flemming en Boef, David Guetta en Kim Petras en Benson Boone in de spotlights.

CHAMPIONS LEAGUE – Flemming & Boef
Het is een samenwerking die je misschien niet snel zag aankomen: de knuffelbare, lieve Flemming en de stoere, niet te vangen Boef op één track. En toch is dat nummer vanaf deze week te horen, in de vorm van Champions League. De zanger had het nummer eerst alleen geschreven en al snel bedacht hij dat een rapper er goed bij zou passen. Hij hoefde niet lang na te denken: Boef was de eerste die in hem opkwam. “Ik vond het heel leuk om twee werelden samen te brengen en dit was de ideale plaat hiervoor.” Flemming besloot de stoute schoenen aan te trekken en benaderde de rapper via social media. Die reageerde heel positief op het idee. Boef nam daarna een ‘verse’ op en daarmee was het project een feit. Champions League gaat over de vriendinnen van beide artiesten van vroeger, die niet in hun dromen geloofden.

HOUDINI – Dua Lipa
Harry Houdini was een Hongaars-Amerikaans goochelaar die zich begin 1900 onsterfelijk maakte dankzij zijn ontsnappingsacts. Hij werd geboeid en wist zich uit alle soorten boeien te bevrijden. Dua Lipa gebruikte hem als inspiratie voor haar nieuwe single Houdini. “Catch me or I go Houdini,” zingt ze en daarmee doelt ze op situaties waarbij ze zich niet prettig of veilig voelt. Ze ontsnapt daar het liefst aan en is dan snel weg. “Het nummer gaat in wezen over weten wanneer je moet blijven en weten wanneer het juiste moment is om te vertrekken,” zo vertelde Dua Lipa eerder deze week op BBC Radio 1. “Ik denk dat een groot deel daarvan voortkomt uit het leren kennen van jezelf, het echt vertrouwen krijgen in het feit dat je dat soort dingen verdient.” Hoewel er nog niets bekend is over een releasedatum, lijkt Houdini een voorproefje op een nieuw album van de zangeres. Dat zal vermoedelijk breken met de discosound van haar vorige album, Future Nostalgia. Dat is al een beetje te horen op de track, maar toch galmen ook de jaren 80 door: de baslijn doet bijvoorbeeld denken aan Radio Gaga van Queen.

I BELIEVE IN LOVE AGAIN – Peggy Gou & Lenny Kravitz
2023 is toch wel het jaar waarin we Top 40-veteranen weer terug in de Nederlandse Top 40 mogen verwelkomen. Shania Twain, Sting, Akon en binnenkort misschien wel Lenny Kravitz. En dat is te danken aan Peggy Gou, die afgelopen zomer een nummer 1-hit in de Top 40 scoorde met (It Goes Like) Nanana. De samenwerking voor de Zuid-Koreaanse producer een grote eer, zo liet ze al weten in een statement. “Mensen kennen mijn liefde voor de dance-, house- en rave-scene uit de 90’s, maar ik ben altijd een grote R&B-fan geweest en daarnaast ook een grote fan van Lenny. Ik heb eindeloos naar zijn album 5 uit 1998 geluisterd, maar zijn hele discografie is geweldig, totaal tijdloos. Hij kwam de studio binnen en transformeerde de zang in pure magie, schreef nieuwe teksten en creëerde die ongelooflijke gitaarriff. I Believe In Love Again is een krachtige boodschap van positiviteit en hoop en we hopen dat iedereen dat voelt als ze het nummer horen.”

WHEN WE WERE YOUNG (THE LOGICAL SONG) – David Guetta & Kim Petras
David Guetta heeft de smaak te pakken, wat betreft het recyclen van Top 40-klassiekers. Na What Is Love van Haddaway (Baby Don’t Hurt Me, met Anne-Marie) en Blue (Da Ba Dee) van Eiffel 65 (I’m Good (Blue), met Bebe Rexha) gaat hij nu verder terug in de tijd. The Logical Song van de Britse band Supertramp stond in 1979 7 weken in de Nederlandse Top 40 en bleef steken op nummer 20. Het groeide wel uit tot een ware evergreen en een vaste klant in de jaarlijkse aller tijden-lijstjes van verschillende radiozenders. Guetta veranderde niets aan de melancholie in het nummer: Kim Petras verlangt namelijk naar de tijd uit haar jeugd, waarin alles beter was.

STRONG ENOUGH – Jonas Brothers feat. Bailey Zimmerman
Dikke kans dat je het antwoord niet weet, als we je vragen naar de laatste Top 40-hit van de Jonas Brothers. Die is ook alweer een tijd geleden: Who’s In Your Head stond twee jaar geleden 6 weken in de Lijst der Lijsten en kwam niet verder dan de 29e positie. Afgelopen jaar brachten Nick, Joe en Kevin wel verschillende singles uit, maar die haalden zelfs de Tipparade niet. Of dat met Strong Enough wel gaat lukken is nog de vraag, maar het is wel een bijzondere collab. De broers werken namelijk samen met Bailey Zimmerman, een 23-jarige country-zanger uit Louisville, die de afgelopen jaren doorbrak via TikTok. Daar viel hij vooral op doordat hij originele nummers in de spotlights zette. Vorig jaar was het hek van de dam en belandde hij hoog in de Billboard Hot 100 met Fall In Love (#29) en Rock And A Hard Place (#10) en dit jaar kwam zijn single Religiously tot nummer 13 in de belangrijkste chart van de Verenigde Staten. Naar eigen zeggen leerde Bailey de Jonas Brothers kennen, nadat hij was uitgenodigd voor hun concert in Boston. De zanger speelde daar toevallig ook, met Morgan Wallen. "Drie weken later stuurden de Jonas Brothers mij een lied. En ineens was ik aan het chatten met Nick, Joe en Kevin. We kwamen met het idee om er samen verder aan te werken en nu komt het nummer uit."

Ook deze nummers moet je checken
Er zijn nog meer nummers uitgekomen, die wellicht een aanvulling zijn voor je playlist tijdens de donkere herfstdagen. Paul Sinha kijkt met weemoed terug naar toen hij 17 was. Gary Ponte werkt op Shining samen met ONESOLO, Benson Boone en Only The Poets hebben ballads uit die heel erg passen bij de tijd van het jaar en Jaap Reesema is alvast goed in de kerststemming. Shermanology ging tenslotte aan de slag met Motownphilly van Boyz II Men, dat in 1991 de 27e plek bereikte in de Top 40.

17 – Paul Sinha

SHINING – Gabry Ponte x ONESOLO

TO LOVE SOMEONE – Benson Boone

MAAR 1 WENS MET KERSTMIS – Jaap Reesema

MOTOWN PHILLY – Shermanology & Boyz II Men

EVERY GOD I PRAY TO – Only The Poets

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify!

Foto: cover single

(10/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Joost - Europapa
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Teddy Swims - The Door
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Rondé - Undecided
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Benson Boone - Slow It Down
Details La Fuente - Ratata
Details Myles Smith - Stargazing
Details Di-Rect - My Blood
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Billie Eilish - Lunch
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Eminem - Houdini
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Chef'Special - Fly Like Me