Majestic en Boney M. scoren de Alarmschijf

- Nieuws

 Majestic Boney M.
Majestic en Boney M. scoren de Alarmschijf

In 1999 stond de legendarische groep Boney M. voor het laatst in de Nederlandse Top 40, toen de remixen van Sash! (Ma Baker) en Horny United (Somebody Scream) samen tot nummer 26 kwamen. Dik 22 jaar later is de kans groot dat de groep weer in de Top 40 weet te komen: Rasputin, in de remix van Majestic, is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Boney M. Die naam klinkt misschien een beetje stoffig, maar de remix van Rasputin gaat als een vuurpijl op TikTok. Majestic is daar verantwoordelijk voor. Achter die naam gaat de Britse dj en producer Kevin Christie schuil. Hij begon op vijftienjarige leeftijd als MC en trad op in het nachtclubcircuit in Noord-Londen. Sinds zijn doorbraak heeft hij zich meerdere muziekgenres eigen gemaakt. Van UK Garage tot House tot Drum & Bass en Dubstep. Dat legde hem geen windeieren, want op zijn naam staan collabs met onder anderen Sigma, Micky Slim, The Wideboys, Prodigy, Craig David, Tinie Tempah en Stormzy.

Origineel
Het origineel van Rasputin kwam op 9 september 1978 de Top 40 binnen en zou in de 9 weken dat het nummer in de Lijst der Lijsten stond de achtste plek halen. Het was destijds een dubbele A-kant. Dat houdt in dat het label beide nummers op de vinyl-single als single aanmerkte. Daardoor stond Rasputin samen met Painter Man in de lijst genoteerd. Boney M., met als bekendste lid de hysterisch dansende Bobby Farrell, is één van de succesvolste groepen uit de geschiedenis van de Nederlandse Top 40. Maar liefst vier keer stond de formatie van producer Frank Farian op nummer 1 (met Ma Baker, Sunny, Rivers Of Babylon / Brown Girl In The Ring en Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday) en nog eens 6 keer werd de top 10 bereikt. In totaal kwam de discogroep tot 18 Top 40-hits.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!