Het jaar van… Ariana Grande | Woman Of The Year

- Nieuws

 Hetjaarvan Ariana Grande
Ariana Grande 2018

Vandaag wordt Ariana Grande onderscheiden als Woman Of The Year. Hét moment om terug te blikken op een bewogen jaar: meerdere Top 40-hits, een succesvol album, maar ook een flinke lijst aan tegenslagen.

Ooit maakt ze haar debuut in een Broadwaymusical, tegenwoordig knalt ze keer op keer de hitlijsten binnen. In 2018 kon Ariana Grande maar liefst vier Top 40-hits op haar naam bijschrijven.

Check hieronder Ariana’s jaar in een notendop. Meer weten over de zangeres? Lees de biografie van Ariana Grande


Hint naar nieuw album
Happy new year! Op 1 januari deelt Ariana Grande een video met de caption “See you next year.” Een subtiele hint naar een nieuw album dat ze wil uitbrengen. Het vorige album Dangerous Woman, met hits als Side To Side en Into You, stamt uit 2016. 

View this post on Instagram

see you next year

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Ariana Grande na aanslag
Na de zelfmoordaanslag tijdens haar concert in 2017 verdween Ariana Grande uit de spotlights. Ze nam tijd om fans te bezoeken, uit te rusten én te werken aan nieuwe muziek. Na maanden afwezigheid is de zangeres in maart 2018 terug: samen met haar vriend Mac Miller verschijnt ze op de afterparty van de Oscars. 

Top 40-hit No Tears Left To Cry
Nog meer goed nieuws in maart: het vierde studioalbum van Ariana Grande is klaar. Alleen de release-datum moet nog worden geprikt. Een maand later komt het eerste nummer No Tears Left To Cry uit. De track maakt de hoge verwachtingen waar en tikt de tweede plek in de Top 40 aan. 

Ariana Grande en Mac Miller uit elkaar
Begin mei maken Ariana Grande en Mac Miller bekend dat ze uit elkaar zijn. De ultieme remedie tegen liefdesverdriet? Een nieuwe vlam. Binnen een paar weken slaat de zangeres comedian Pete Davidson aan de haak. En daar blijft het niet bij: nog geen maand later is het stel verloofd

Album Sweetener
Vrijdag 17 augustus zijn de Arianators door het dolle heen: Sweetener komt uit. Het album wordt een ongekend succes, met hits als Breathin en God Is A Woman én bijdragen van niemand minder dan Missy Elliott, Nicki Minaj en Pharrell Williams

View this post on Instagram

uoouɹǝʇɟɐ pooƃ

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Ex-vriend Mac Miller overleden
Verdrietig nieuws in september: Mac Miller, de ex-vriend van Ariana Grande, overlijdt op 26-jarige leeftijd aan een overdosis. De rapper kampte al langer met een drank- en drugsverslaving. Voor Ariana Grande komt zijn dood als een enorme klap. Ze cancelt haar optredens en last een periode van rust in. 

Ariana Grande Woman Of The Year
Een maand later staat Ariana’s leven opnieuw op zijn kop. Na een verloving van zes maanden loopt haar relatie met Pete Davidson op de klippen. Kleine troost: een aantal weken later wordt de zangeres uitgeroepen tot Woman Of The Year. “Ariana Grande is een ster op haar manier en buigt nooit voor een specifieke trend of werkwijze in de industrie”, licht Billboard toe. 

Records voor videoclip Thank U, Next
Perfecte afsluiter van het jaar: de videoclip van Ariana's nieuwste hit Thank U, Next. De nostalgische clip, met een knipoog naar iconische tienerfilms, verbreekt alle YouTube-records. Binnen enkele uren staat de teller al op ruim 30 miljoen kijkers.

Nieuwste Top 40-hit: 
Ariana Grande - Thank U, Next (3 weken, 2018)
Bekijk de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!