Alarmschijf voor Suzan & Freek

- Nieuws

 Suzan & Freek
Alarmschijf voor Suzan & Freek

Sinds hun nummer 1-hit Als Het Avond Is is het hek van de dam bij Suzan & Freek: ze scoren de ene hit na de andere. Inmiddels staat de teller op 6 Top 40-noteringen en de zevende lijkt onderweg, want Goud is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Net als bij heel veel andere artiesten, was de agenda van het duo vrijwel leeg. Ze zaten veel in de studio om nieuwe nummers op te nemen en om nog flink wat materiaal bij elkaar te schrijven. Ook kochten ze een nieuw huis. Al met al dus een fris begin en daar hoort dan ook een nieuwe track bij. “Goud gaat eigenlijk over de moeilijke momenten in een relatie,” zo verklapte Freek afgelopen week al. Hij haastte zich om te vertellen dat het niet gaat over zijn relatie met Suzan, want die is heel goed. Sterker nog: aan het eind van dit jaar is het zingende stel al 15 jaar samen. Maar volgens Suzan komen liedjes over moeilijke relaties net wat sneller op papier.

Suzan & Freek en de Top 40
Goud kan alweer de zevende Top 40-hit worden voor het koppel. Even wat cijfers op een rij: het is pas de eerste Alarmschijf die Suzan & Freek scoren. Dankzij Als Het Avond Is (#1 in 2019), Blauwe Dag (#4 in 2019) en De Overkant (met Snelle, #2 in 2020) hebben ze al drie top 10-hits op hun naam staan. Van de zes hits die tot nu toe de Lijst der Lijsten bereikten, kwam alleen de Stef Bos-cover Papa (#27) niet in de top 20. Dikke kans dus dat ook Goud de bovenste 20 van de lijst zal bereiken, al bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Ook in de Top 40.

Bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!

Foto: cover single