Nieuws
Nederlandse Top 40

Tate McRae voor de 10e week bovenaan de Top 40

Tate McRae voor de 10e week bovenaan de Top 40
Tate McRae  Teddy Swims  Kris Kross Amsterdam  Sera  Conor Maynard  Ofenbach  Norma Jean Martine  Roxy Dekker  Suzan & Freek  Claude  Suzan & Freek  Claude  P!nk  Dean Lewis 

Tate McRae is niet van de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 te krijgen en noteert deze week een tiende week als nummer 1.

Greedy is de 31e hit die de Top 40 voor minimaal tien weken weet aan te voeren. Harry Styles zette vorig jaar, via de overmacht van As It Was, het record op 18 weken. Kijken we naar zangeressen dan is Tate McRae de zesde die een nummer 1-hit heeft afgeleverd die zo lang op nummer 1 stond. Daar ging het record eerder dit jaar naar Miley Cyrus, dankzij haar succes met Flowers dat 16 weken op nummer 1 stond.

Teddy Swims blijft deze week zitten op nummer 2 waar hij met Lose Control nu voor de zesde week staat. Kris Kross Amsterdam, Sera en Conor Maynard kunnen een top 3-hit bijschrijven nu Stay (Never Leave) naar nummer 3 klimt. Kris Kross Amsterdam scoort de achtste top 3-hit. Vijf Nederlandse acts stonden vaker in de top 3, waar Marco Borsato met 22 top 3- hits recordhouder is.

Twee tracks stijgen de top 10 in
Twee nummers zien we deze week voor het eerst in de top 10 van de Lijst der Lijsten. Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine wint twee plaatsen en komt op 10 terecht. Voor de Franse formatie is het de vierde top 10-hit en daarmee lopen de mannen een-op-een, want al hun Top 40-hits zijn nu in de top 10 gekomen. Voor Norma Jean Martine is het haar tweede top 10-hit. Haar vorige scoorde ze ook met Ofenbach: Head, Schoulders, Knees & Toes kwam in 2021 tot de vierde plaats. Roxy Dekker beleeft in tegenstelling tot de vorige twee acts een primeur. Satisfyer gaat van 16 naar 9 en is haar eerste top 10-notering. 

Vas-y (Ga Maar) bij 20 grootste (deels) Franstalige hits
Suzan & Freek en Claude weten met Vas-Y (Ga Maar) een plekje in de top 20 te vinden als we kijken naar de grootste (deels) Franstalige hits. Dat label geven we aan een hit als er voldoende Frans wordt gezongen. Vas-Y (Ga Maar) duwt deze week Poupée De Cire Poupée De Son tot buiten die top 20. Je T'aime... Moi Non Plus van Jane Birkin en Serge Gainsbourg is nog altijd de grootste (deels) Franstalige Top 40-hit: de hit uit 1969 behaalde in totaal 1091 Top 40-punten.

Suzan & Freek mogen zich, eigenlijk al vanaf vorige week, het meest succesvolle Top 40-echtpaar noemen. Het jonge huwelijkskoppel heeft 5238 punten weten te scoren en geen ander stel dat de huwelijkse status had of kreeg was zo succesvol. Toch schroeven we de teller in onze ranglijst wat terug, want we rekenen alleen de punten mee vanaf het huwelijk en daarmee vallen Suzan en Freek een flink stuk terug: er blijven nog 55 punten over. Daardoor staat ABBA met 1700 punten nu nog bovenaan in dat lijstje.

Feest voor P!nk en Dean Lewis
Dean Lewis weet met Trust Me Mate 12 plaatsen winst te pakken. De vijfde hit van de Australische zanger klimt, als snelste stijger in de lijst, naar nummer 27. De Top 40 telt twee nieuwe binnenkomers. Donnie en Marco Schuitmaker zijn, met Hier Mag Alles, de hoogste nieuwe en staan op nummer 26. All Out Of Fight van P!nk is nieuw op nummer 38 en is de 43e Top 40-hit voor de Amerikaanse. Daarmee staat ze nu op een gedeelde 10e plaats als we kijken naar artiesten met de meeste hits. Ze deelt die plek met The Bee Gees en Vader Abraham. Kijken we alleen naar zangeressen, dan heeft alleen Madonna meer hits weten te scoren: 55 stuks. Lees hier meer over de nieuwkomers.

Bekijk de complete Top 40.

(08/12/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi