Nieuws
Nederlandse Top 40

Dance The Night van Dua Lipa is voor de vierde week nummer 1

Dance The Night van Dua Lipa is voor de vierde week nummer 1
Dua Lipa  Cassö  D-Block Europe  Raye  Dimitri Vegas & Like Mike  David Guetta  Afro Bros  Akon  Suzan & Freek  Claude  Kenya Grace  Doja Cat  Racoon  Calvin Harris  Snelle 

Dua Lipa weet de Nederlandse Top 40 voor een vierde week aan te voeren met Dance The Night.

Bovenin de Top 40 is het deze week dringen geblazen. De 28-jarige Britse weet wederom een week op de eerste plaats uit het vuur te slepen. Daardoor blijft Unhealthy van Anne-Marie en Shania Twain vooralsnog steken op de tweede plaats. Prada van Cassö, D-Block Europe en Raye klimt naar nummer 3. Voor Raye, inmiddels bezig met haar zevende Top 40-hit, is dat haar eerste top 3-notering.

Veel actie in de top 10
De top 10 is flink door elkaar geschud. She Knows It van Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Afro Bros en Akon schiet van 10 naar 4. Zeker voor Akon is dat bijzonder, want daarmee staat de Senegalees-Amerikaanse zanger voor het eerst sinds 2009 (Sexy Bitch, met David Guetta) in de top 4 van de Nederlandse Top 40. Voor de Belgische dj en producers en het Nederlandse Afro Bros is het juist de eerste keer dat ze bij de 4 populairste hits van ons land staan. Dit in tegenstelling tot David Guetta: hij stond al met 12 hits bij de bovenste 4 en hij stond er voor het laatst via zijn enige nummer 1-hit I'm Good (Blue), met Bebe Rexha. 

Onder She Knows It wint ook Vas-y (Ga Maar) van Suzan & Freek en Claude. De ex-Alarmschijf wint twee plekken en staat nu op 5. Tate McRae maakt veel meer vaart. Greedy kwam vorige week binnen op 17 en stijgt nu hard door naar 6. Strangers van Kenya Grace is, net als vorige week, de snelste stijger in de Top 40. Nadat de track vorige week 11 plaatsen klom zien we deze week een stijging van 19 plaatsen naar nummer 7. Het is de eerste top 10-hit voor de Britse met Zuid-Afrikaanse roots. 

Tweede top 10-hit voor Doja Cat
Doja Cat had de wens om iets minder commerciëlere muziek te gaan maken, maar met haar track Paint The Town Red heeft ze buitensporig veel succes. Ook in Nederland, want in de Top 40 van deze week wandelt ze van 11 naar 9. Het betekent haar tweede top 10-hit in ins land, na Kiss Me More (met Sza) uit 2021, dat niet verder kwam dan de achtste plek. Say So, waar ze haar eerste hit mee scoorde, bleef steken op 12.  

De Lijst der Lijsten telt deze week slechts één binnenkomer via Nickel For Goodbye van Racoon. De Zeeuwse band maakte in 2005 het Top 40-debuut in de Engelse taal met Love You More. Na tien hits stapte de groep, in 2012, met Oceaan over naar de Nederlandse taal. Ook de afgelopen vijf hits waren Nederlandstalig waar Racoon nu, met hun 19e hit, weer in het Engels in de Top 40 weet te scoren. Lees hier meer.

Mijlpaal voor Calvin Harris
Desire van Calvin Harris en Sam Smith valt deze week uit de top 10 en zakt, met 4 plaatsen verlies, naar nummer 13. Top 40-artiesten krijgen iedere week punten toegekend oplopend van 1 punt voor een hit op positie 40 naar 40 punten voor een hit op nummer 1. Calvin Harris komt deze week op een puntentotaal van 10.351. De Britse dj en producer heeft nu 25 punten meer dan Michael Jackson en neemt daarmee de achtste plaats over in de ranglijst van meest succesvolle Top 40-artiesten. Die lijst wordt aangevoerd door David Guetta.

Radio blijft onderin
Voor de derde week staat Radio van Snelle op nummer 39. Het is de 20e hit die dat voor elkaar krijgt. Joe Buck is de recordhouder met 5 keer op nummer 39. Snelle heeft ook een record te pakken en dat is er dan niet eentje om heel trots op te zijn. Het is namelijk voor het eerst in de Top 40-historie dat een hit vijf weken in de lijst staat en niet verder weet te komen dan nummer 39. Inmiddels is Radio de meest succesvolle hit die alleen op plek 39 en 40 wist te scoren.

Bekijk hier de complete Top 40.

Foto: YouTube

(29/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)